Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αυτό που έκαναν στον Σάλλα ήταν πολύ ξεδιάντροπο και στην τράπεζα Πειραιώς πολύ ανεύθυνο - Έριξαν πέπλο προσβολής

Αυτό που έκαναν στον Σάλλα ήταν πολύ ξεδιάντροπο και στην τράπεζα Πειραιώς πολύ ανεύθυνο - Έριξαν πέπλο προσβολής
Έριξαν ένα πέπλο προσβολής και σιωπής πάνω από τις τράπεζες, εξευτέλισαν τον θεσμό
«Αυτό που έκαναν στον Σάλλα στον πρώην πρόεδρο της Πειραιώς ήταν πολύ ξεδιάντροπο και στην τράπεζα Πειραιώς πολύ ανεύθυνο» μας είχε αναφέρει κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης.
Παρ΄ ότι δεν έχουμε την εξουσιοδότηση να κάνουμε χρήση μιας ανεπίσημης συζήτησης - και προφανώς δεν μπορούμε να επεκταθούμε - ωστόσο ο κορυφαίος τραπεζίτης κύρους, σοβαρότητας και ήθους δεν κρύβεται πίσω από την αδιαφορία.
Η Πειραιώς είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και δεν την τίμησαν και αν δεν τίμησαν την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος τι θα συμβεί στις υπόλοιπες;
Από την άλλη πλευρά η Πειραιώς έχει καταφέρει παρ΄ότι έχει συμβεί να δουλεύει και όπως θα αποδειχθεί και στο β΄ τρίμηνο του 2016 ή α΄6μηνο του 2016 οι επιδόσεις θα αποδείξουν ότι η τράπεζα λειτουργεί και λειτουργεί αξιοπρεπώς.
Με αφορμή τα όσα έχουν διαδραματιστεί στις ελληνικές τράπεζες μας δίδεται μια ευκαιρία να αναλύσουμε όχι αυτά που συνήθως διαβάζετε για τις τράπεζες στο bankingnews αλλά στο πώς η κυβέρνηση, ο SSM και οι ξένοι αντιμετωπίζουν το ελληνικό banking.
Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου οι ελληνικές τράπεζες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά στα μάτια των ξένων
-Είναι διεφθαρμένες
-Οι διοικήσεις είναι περίπου απατεώνες
-Οι ελληνικές τράπεζες και οι τραπεζίτες είναι διαπλεκόμενοι με τις κυβερνήσεις
Για την ελληνική κυβέρνηση οι έλληνες τραπεζίτες είναι τρωκτικά που έχουν καταφέρει να γίνουν πλούσιοι εις βάρος της κοινωνίας και διαπλεκόμενοι με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Τον πιο υγιή κλάδο της οικονομίας μέχρι πριν λίγα χρόνια τις τράπεζες με κέρδη 5,5 δισεκ. το 2007 και NPLs μόλις 6,8%...τον χλευάζουν και τον γελοιοποιούν.
Χλευάζοντας και γελοιοποιώντας το τραπεζικό σύστημα χλευάζουν και γελοιοποιούν την οικονομία καθώς τράπεζες και οικονομία συνυπάρχουν πάντα.
Η περίπτωση της τράπεζας Πειραιώς δεν είναι μόνο η κόντρα των προσώπων Paulson, Σάλλα, Θωμόπουλου αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι το ελληνικό banking.
Για τους ξένους ο Μιχάλης Σάλλας ο άνθρωπος που πήρε το 0,1% και το έκανε 30% του ελληνικού banking δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα προσοχή.
Ο Σάλλας έχει τόσο μεγάλη συνεισφορά στο banking που θα έπρεπε με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν στο προσκήνιο.
Ο Σάλλας δεν πήρε το 30% να το κάνει 0,1% αλλά το 0,1% έκανε 30% και παρ΄ όλα αυτά αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίστηκε.
Σημειώθηκε ένα έγκλημα στην Πειραιώς και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ατιμώρητοι ίσως γιατί είναι υπεράνω του νόμου.
Η κυβέρνηση μην μπορώντας να ελέγξει τις διοικήσεις των τραπεζών άφησε τους θεσμούς να εξευτελίσουν τις διαδικασίες να αντιμετωπίσουν όχι το banking ως ένα θεσμό με συνεισφορά αλλά ως ένα απολειφάδι.
Δεν είναι εξευτελισμός το γεγονός ότι η Πειραιώς δεν έχει διοίκηση, η Εθνική δεν έχει πρόεδρο, το ΤΧΣ δεν έχει μόνιμη διοίκηση και στην Attica bank δεν είναι σαφές τι θα συμβεί;
Δεν είναι εξευτελισμός το γεγονός ότι αναζητούνται 15 μέλη για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών όταν και διεθνώς στα ΔΣ δεν συμμετέχουν μόνο τραπεζίτες;
Οι τραπεζίτες δεν έχουν το αλάθητο και η συνεισφορά επιχειρηματιών στα διοικητικά συμβούλια μόνο θετική ήταν όλα αυτά τα χρόνια.
Πως οι τράπεζες το 2007 έβγαζαν κέρδη 5,5 δισεκ. και τώρα φυτοζωούν;
Τώρα είναι κατεστραμμένες λόγω της χρεοκοπίας της Ελλάδος και των προβληματικών δανείων που προκάλεσε η χρεοκοπία.
Αυτό όμως που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έριξαν ένα πέπλο προσβολής και σιωπής πάνω από τις τράπεζες, εξευτέλισαν τον θεσμό και τις διοικήσεις και νομίζουν ότι με το διασυρμό ως δια μαγείας όλα θα βελτιωθούν.
Όλοι έχουν ευθύνη για το χάος που έχει προκληθεί.
Οι ανεξάρτητοι ξένοι επενδυτές βλέπουν όλα αυτά και αισθάνονται ανασφάλεια για τις ελληνικές τράπεζες.
Και να φαναστείτε διέλυσαν τις διοικήσεις...για λόγους μεγαλύτερης και καλύτερης εταιρικής διακυβέρνησης....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης