Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκρίθηκε η προσωρινή - μεταβατική διοίκηση στο ΤΧΣ υπό τους Στράτο και Χαραλαμπίδη

tags :
Εγκρίθηκε η προσωρινή - μεταβατική διοίκηση στο ΤΧΣ υπό τους Στράτο και Χαραλαμπίδη
Η μεταβαστική διοίκηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα με στόχο εντός δύο μηνών να έχει προσδιοριστεί το τελικό διοικητικό σχήμα του ΤΧΣ.
Εγκρίθηκε σήμερα 9 Αυγούστου του 2016 από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η προσωρινή - μεταβαστική διοίκηση υπό τους Χριστόφορο Στράτο ως διευθύνων σύμβουλο και Χαραλαμπίδη ως αναπληρωτή, όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews.
Η μεταβαστική διοίκηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα με στόχο εντός δύο μηνών να έχει προσδιοριστεί το τελικό διοικητικό σχήμα του ΤΧΣ.

Τι είχε αναφέρει έγκαιρα από τα τέλη Ιουλίου του 2016 το bankingnews

Την προσωρινή λύση της μεταβατικής διοίκησης....επιλέγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με εντολή δανειστών και SSM ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για να έρθει ξένος CEO στο Ταμείο.
Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος ο Χριστόφορος Στράτος στο ΤΧΣ και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Χαραλαμπίδης με ειδίκευση στο risk management.
Οι λύσεις είναι προσωρινές καθώς και τα δύο στελέχη δεν έχουν την εμπειρία να αναλάβουν την διοίκηση.
Ωστόσο φαίνεται ότι ενώ η ΤτΕ θα ήθελε ο CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να είναι έλληνας, οι δανειστές επιμένουν ότι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο προτιμητέα λύση είναι ξένος manager.
Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ δεν έχει λόγο και ρόλο στην διαμόρφωση της διοίκησης του ΤΧΣ ή ακόμη και αν έχει είναι αμελητέα η παρέμβαση της.
Αυτά όμως που συμβαίνουν στο ΤΧΣ είναι φαιδρά με βιασύνη ζήτησαν να παραιτηθούν ο Ξενόφος και ο Κουτσός από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, το Ταμείο έμεινε ακέφαλο και τώρα επιλέγουν τις λύσεις της προσωρινής διοίκησης γιατί συνειδητοποίησαν ότι η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί σε φιάσκο.
Λάθος χειρισμοί και λάθος επιλογές καταλήγουν σε συνεχή λάθη....

Τροπολογία Τσακαλώτου για μεταβατική διοίκηση στο ΤΧΣ - Η διαδικασία ανάδειξής της

«Πράσινο φως» για την ανάδειξη μεταβατικής διοίκησης στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) άναψε η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει την κάλυψη των κενών θέσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, ήτοι του διευθύνοντος συμβούλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, από υφιστάμενα μέλη του, ως προσωρινή λύση, έως ότου τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις μόνιμα στελέχη.
Η ρύθμιση, που κατατέθηκε νωρίτερα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης, φέρει τις υπογραφές των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη και προβλέπει πως σε περίπτωση παράλληλης κένωσης θέσεων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που έχει ως αποτέλεσμα την μη επίτευξη απαρτίας, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ιδρυτικού νόμου του ΤΧΣ, ο υπουργός Οικονομικών αποφασίζει για την πλήρωση των θέσεων.
Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, στη θέση του άλλου μέλους, ανώτατο στέλεχος του Ταμείου, ενώ εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος θα τοποθετείται στην τρίτη κενή θέση.
Στην τροπολογία καθίσταται, εντούτοις, σαφές ότι για την ανάδειξη της μεταβατικής διοίκησης απαιτείται η έγκριση του Euro Working Group.
Αξίζει να αναφερθεί πως με την τροπολογία ορίζεται και ο τρόπος αμοιβής της μεταβατικής διοίκησης ως εξής: Τα μέλη θα λαμβάνουν κατ΄ επιλογήν τους, είτε τις αποδοχές των κανονικών θέσεων που κατείχαν προηγουμένως στο ΤΧΣ, είτε τις αποδοχές των θέσεων τις οποίες αναλαμβάνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης