Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκληρή κριτική Καραμούζη (Eurobank): Η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κρίση, παρά τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις - Γιατί;

Σκληρή κριτική Καραμούζη (Eurobank): Η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κρίση, παρά τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις - Γιατί;
«Εφαρμόσαμε λιτότητα χωρίς επενδύσεις», υποστηρίζει o πρόεδρος της Eurobank
Σκληρή κριτική προς πάσα κατεύθυνση άσκησε ο πρόεδρος της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, επιχειρώντας να αιτιολογήσει γιατί η χώρα παραμένει σε κρίση, παρά τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις.
«Υπογράφουμε μνημόνια, διορθώνουμε μακροοικονομικές ανισορροπίες και την ανταγωνιστικότητα, υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, όμως είμαστε ακόμη σε κρίση», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Eurobank.
Συνεχίζοντας προσέθεσε πως αν και είχαμε το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό κόστος προσαρμογής, σημαντική καταστροφή του εθνικού πλούτου, κατάρρευση αξιών, παρά δηλαδή τις θυσίες της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα παραμένει σε κρίση.
«Γιατί;», διερωτήθηκε ο κ. Καραμούζης και στην προσπάθειά του να απαντήσει ανέφερε:
«Δεν κερδίσαμε έγκαιρα την εμπιστοσύνη αγορών και των πολιτών, οι κυβερνήσεις δεν επέδειξαν δέσμευση και συνέπεια απέναντι στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, εφαρμόστηκε λιτότητα χωρίς επενδύσεις».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, αυξήθηκαν οι φόροι, τα επιτόκια, το κόστος ενέργειας, τροφοδοτήθηκε ο κίνδυνος του Grexit, καθυστέρησαν οι μεταρρυθμίσεις και η παραγωγική ανασυγκρότηση…
Και η χώρα παρέμεινε σε κρίση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης