Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εξώδικο των συνδικαλιστών για την απομάκρυνση τους από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας

Εξώδικο των συνδικαλιστών για την απομάκρυνση τους από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας
«Στο εξής θα μετέχουν μόνο τεχνοκράτες που πληρούν τα κριτήρια»
Εξώδικο αποστέλλει ο σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) προς τη διοίκηση της τράπεζας ως πρώτο βήμα αντίδρασης για την « εκπαραθύρωση» των εκπροσώπων των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των διοικητικών συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.
Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΕ , οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων Σταύρος Κούκος και Μάκης Κάτσικας δε θα δεχτούν αν αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση του εγχώριου δυναμικού.
Ο σύλλογος παράλληλα θα καταθέσει προσφυγή στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση κάθε καταχρηστικής πράξης κατάργησης των εκπροσώπων των εργαζομένων αλλά και γενικότερα των κριτηρίων αξιολόγησης.
«Ουσιαστικά καταργείται όχι μόνο η εκπροσώπηση των εργαζομένων – τονίζει στο Βankingnews.gr ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κα μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ κ. Σταύρος Κούκος – αλλά και των παραγωγικών φορέων που απηχούσαν τις ιδέες και τις απόψεις της κοινωνίας και της αγοράς.
Στο εξής θα μετέχουν μόνο τεχνοκράτες που πληρούν τα κριτήρια». 
Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απομάκρυνση των εκπροσώπων γιατί:

- Η κυβέρνηση νομοθετεί μια διαδικασία αξιολόγησης των ΔΣ των συστημικών τραπεζών σύμφωνα με τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά που απαιτούν οι δανειστές και οδηγούνται εκτός ΔΣ έμπειροι εκπρόσωποι των εγχώριων παραγωγικών φορέων και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

- Απαξιώνεται σκόπιμα και μεθοδευμένα το εγχώριο στελεχιακό δυναμικό για να μη σταθεί «εμπόδιο» στα σχέδια εκείνων που αξιολογούν άκριτα ως επαρκείς και ικανούς εκείνους που θέλουν να τοποθετήσουν στις τράπεζες.

Φανή Θεοδοσίου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης