Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως τις 15/7 ο SSM θα λάβει πολύ κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό banking…στο επίκεντρο Πειραιώς, ΤΧΣ

Έως τις 15/7 ο SSM θα λάβει πολύ κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό banking…στο επίκεντρο Πειραιώς, ΤΧΣ
Το κλείσιμο της υπόθεσης της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς θα συνδεθεί με τις διοικητικές αλλαγές - Παραμένει ο Σάλλας στην Πειραιώς
Έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου του 2016 ο SSM (Single Supervisory Mechanism) Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό banking.
Με βάση αξιόπιστη θεσμική πηγή «οι αποφάσεις αυτές κινούνται σε δύο μέτωπα.
Την Πειραιώς και την αύξηση κεφαλαίου αλλά και τις επικείμενες διοικητικές αλλαγές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Για την Πειραιώς έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ελέγχου της αύξησης κεφαλαίου η οποία σημειωτέον δεν φέρει την υπογραφή του Άνθιμου Θωμόπουλου αλλά του Πουλόπουλου ο οποίος έχει αναλάβει μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος.
Την αύξηση κεφαλαίου δεν την υπέγραψε ο τότε διευθύνων σύμβουλος αλλά ο Οικονομικός διευθυντής.
Στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς είχαν ανακύψει ορισμένα ζητήματα αλλά αυτά παραμένουν εντός του νόμου.
Συν τοις άλλοις εν μέσω τραπεζικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη ο SSM δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος την Πειραιώς.
Κατά την άποψη μου η οποία εκτιμώ ότι είναι ορθή το κλείσιμο της υπόθεσης της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς θα συνδεθεί με τις διοικητικές αλλαγές.
Παρ΄ ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει πλαίσιο συμβιβασμού μεταξύ Σάλλα του προέδρου της Πειραιώς και του Paulson βασικού ιδιώτη ξένου μετόχου, θεωρώ ότι στο τέλος θα βρεθεί η εξής φόρμουλα.
Θα κλείσει ο έλεγχος της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς οριστικά και αμετάκλητα και εν συνεχεία θα δρομολογηθούν διοικητικές αλλαγές.
Μπορώ να σας αναφέρω ότι ο Σάλλας θα παραμείνει – και ορθά – ενώ δεν θεωρώ πιθανό ότι ο Πουλόπουλος θα είναι η συμβιβαστική επιλογή για την θέση του CEO.
Δεν τον κρίνω, τον γνωρίζω έχω άριστη άποψη όπως πολλοί αλλά εδώ το ζήτημα υπερβαίνει τον Πουλόπουλο.
Πρόεδρος θα είναι ο Μ. Σάλλας και διευθύνων σύμβουλος ένα τρίτος κοινής αποδοχής και ο Πουλόπουλος αναπληρωτής CEO»
(Σημείωση bankingnews - Eντός της εβδομάδας η τράπεζα Πειραιώς θα έχει διοικητικό συμβούλιο που όμως μπορεί να μην αφορούν αυτά που αναφέρει ο θεσμικός παράγοντας)
Με βάση την θεσμική πηγή
1)Θα κλείσει ο έλεγχος της αύξησης κεφαλαίου χωρίς προβλήματα
2)Θα δρομολογηθούν οι διοικητικές αλλαγές και όπως φαίνεται ο Μιχάλης Σάλλας θα παραμείνει εξέλιξη που διασφαλίζει την σταθερότητα, εξέλιξη πολύ θετική από όλες τις απόψεις.
Ως προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τι μέλλει γενέσθαι;
«Η ελληνική κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο μην μπορώντας να αντιδράσει στα διαδραματιζόμενα.
Ο έλεγχος του ΤΧΣ θα περάσει στους δανειστές, CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΔΕΝ θα είναι έλληνας.
Διαβλέπω μια φάση όπου το ελληνικό banking θα ελέγχεται άμεσα από τους θεσμούς – δανειστές με ότι συνέπειες έχει αυτό.
Επίσης γνωρίζω σε κάποιο βαθμό τους σχεδιασμούς για τα NPLs και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά που έχουν εκπονήσει ως σχέδια οι τράπεζες θα πεταχθούν στο καλάθι των αχρήστων.
Θα υιοθετηθεί ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα μείωσης των NPLs κατά 50 δισεκ. και προφανώς έρχονται ορισμένα σοκ στο ζήτημα αυτό»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης