Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Attica Bank - Νέα πρόεδρος η Άννα Πουσκούρη-Reiche

tags :
Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Attica Bank - Νέα πρόεδρος η Άννα Πουσκούρη-Reiche
Εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις 2015 - Πως διαμορφώνεται το νέο 15μελές συμβούλιο
(Upd) Τη συγκρότηση του νέου διοικητικού της συμβουλίου σε σώμα ανακοίνωσε η Attica Bank, με την  Άννα Πουσκούρη-Reiche να αναλαμβάνει πρόεδρος της τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η τράπεζα είχε εκδόσει άλλη ανακοίνωση, όπου σημειωνόταν ότι αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η εκλογή του νέου δ.σ.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Η Attica Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2016, συγκροτήθηκε σε Σώμα και προέβη στην κατανομή αρμοδιοτήτων, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την συγκρότησή του σε Σώμα έχει ως εξής:
1. κα. Άννα Πουσκούρη-Reiche του Μιχαήλ, Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.
2. κ. Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.
3. κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος του Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
4. κ. Δημήτριος Βογανάτσης του Νικολάου, εκτελεστικό μέλος.
5. κ. Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, εκτελεστικό μέλος.
6. κ. Αθανάσιος Πρέσβελος του Ευαγγέλου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
7. κ. Ηλίας Περτζινίδης του Παναγιώτη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
8. κ. Αντώνιος Πρωτονοτάριος του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
9. κ. Γεώργιος Παναγιώτου του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
10. κ. Γεώργιος Βλαχάκης του Ηρακλή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
11. κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος του Δαμασκινού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
12. κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος.
13. κ. Στυλιανός Πλιάκης του Ηρακλή, μη εκτελεστικό μέλος.
14. κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης του Σπυρίδωνος, μη εκτελεστικό μέλος.
15. κ. Δημήτρης Τζαννίνης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.
16. κα. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου του Στυλιανού, πρόσθετο, μη εκτελεστικό μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει των διατάξεων του ν.3723/2008.
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και μετά τη λήξη της, παρατείνεται αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει Τακτική Γενική Συνέλευση.

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Την τοποθέτηση της Άννας Πουσκούρη-Reiche στη θέση του απερχόμενου προέδρου Ιωάννη Γαμβρίλη αποφάσισε η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 της Attica Bank.
Ακόμη, εξελέγη το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εγκρίθηκαν και οι οικονομικές καταστάσεις του 2015.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας προς το ΧΑ έχει ως εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.3 του ισχύοντος Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ανακοινώνει, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών της Τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουνίου 2016 και στην οποία παρέστησαν και αντιπροσωπεύτηκαν 101 μέτοχοι εκπροσωπούντες 2.008.479.871 μετοχές επί συνόλου 2.339.353.394 κοινών μετοχών, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση βάσει των διατάξεων του αρ. 28α του Κ.Ν.2190/20, δηλαδή ποσοστό 85,86% των εν λόγω μετοχών, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Ενέκρινε ομόφωνα τις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις που αφορούν την εταιρική χρήση 2015 (01.01.2015- 31.12.2015).
2. Ενέκρινε ομόφωνα τις Οικονομικές Καταστάσεις σε ατομική και ενοποιημένη βάση της εταιρικής χρήσης 2015 (01.01.2015-31.12.2015) και τα αποτελέσματα χρήσης, καθώς και τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων. Ελλείψει διανεμητέων κερδών, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για τους κατόχους κοινών μετοχών και την μη καταβολή της σταθερής απόδοσης των προνομιούχων μετοχών του ν. 3273/2008.
3. Απάλλαξε ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ορκωτούς Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τη διαχείριση για την εταιρική χρήση 2015 (01.01.2015-31.12.2015).
4. Εξέλεξε ομόφωνα για τον τακτικό έλεγχο των ατομικών και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2016 την εταιρεία KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. και τους Ορκωτούς Ελεγκτές Ιωάννη Αχείλα (ΑΜ ΣΟΕΛ 12831) και Χαράλαμπο Συρούνη (ΑΜ ΣΟΕΛ 19071) ως τακτικούς ελεγκτές και τους Αναστάσιο Παναγίδη (ΑΜ ΣΟΕΛ 37581) και Μιχαήλ Κόκκινο (ΑΜ ΣΟΕΛ 12701) ως αναπληρωματικούς ελεγκτές και καθόρισε την αμοιβή τους.
5. Εξέλεξε κατά πλειοψηφία νέο δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα εξέλεξε ως μέλη τους:
1. κα. Άννα Πουσκούρη-Reiche του Μιχαήλ
2. κ. Κωνσταντίνο Μακέδο του Γεωργίου
3. κ. Στυλιανό Πλιάκη του Ηρακλή
4. κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο του Θεοδώρου
5. κ. Ηλία Περτζινίδη του Παναγιώτη, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
6. κ. Δημήτριο Βογανάτση του Νικολάου
7. κ. Αντώνιο Πρωτονοτάριο του Νικολάου, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
8. κ. Αθανάσιο Πρέσβελο του Ευαγγέλου, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9. κ. Ιωάννη Κυριακόπουλο του Δαμασκινού, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
10. κ. Αθανάσιο Σταθόπουλο του Δημητρίου
11. κ. Γεώργιο Παναγιώτου του Νικολάου, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
12. κ. Ιωάννη Μαρμαγγιόλη του Σπυρίδωνος
13. κ. Γεώργιο Βλαχάκη του Ηρακλή, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
14. κ. Αθανάσιο Τσάδαρη του Χρήστου
15. κ. Δημήτρη Τζαννίνη του Γεωργίου
Στο Διοικητικό Συμβούλιο ενσωματώνεται ως πρόσθετο, μη εκτελεστικό μέλος, δυνάμει των διατάξεων του ν.3723/2008, η κα. Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου.
Επίσης, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέα Επιτροπή Ελέγχου, αποτελούμενη από τα εξής άτομα: Γεώργιο Παναγιώτου (Πρόεδρος), Γεώργιο Βλαχάκη (Μέλος), Δημήτρη Τζαννίνη (Μέλος).



6. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις συμβάσεις των εκτελεστικών και μη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που εμπίπτουν στο άρθρο 23α Κ.Ν. 2190/1920.



7. Ενέκρινε ομόφωνα τις αμοιβές και αποζημιώσεις των εκτελεστικών και μη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου καθώς και του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2015 (01.01.2015-31.12.2015).
8. Η Γενική Συνέλευση προενέκρινε κατά πλειοψηφία για τη χρήση 2016:
1. Όλα τα ποσά αμοιβών, αποζημιώσεων και λοιπών παροχών που έχουν καταβληθεί ή πρόκειται να καταβληθούν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βάσει αποφάσεων προηγούμενων γενικών συνελεύσεων και των αποφάσεων της Γ.Σ. στο θέμα 6 παραπάνω, και τα οποία αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ή/και στη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., επιτροπών και λοιπών οργάνων της Τράπεζας στο διάστημα από 1.1.2016 έως και τις 26.6.2016.
2. Συνολικά ποσά αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Δ.Σ. για το σύνολο της χρήσης 2016 ίδια με αυτά της χρήσης 2015. Για το λόγο αυτό η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβαίνει σε ανακατανομή των από 26.6.2016 και έπειτα καταβληθησόμενων ποσών (εξαιρουμένων των ποσών που αφορούν στο σημείο 1) παραπάνω) ανά πρόσωπο, θέση ή ιδιότητα ώστε να καλύπτονται τυχόν νέες ανάγκες που θα προκύπτουν από τις διοικητικές αλλαγές, τηρώντας πάντοτε το προαναφερθέν ετήσιο συνολικό όριο αμοιβών και αποζημιώσεων.
3. Εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να αναθέσει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου ή/και συμφωνητικού, με τα οποία θα ρυθμίζεται η καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης και των πρόσθετων παροχών προς τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ιωάννη Γαμβρίλη, λόγω πρόωρης λύσης της σύμβασής του



9. Χορήγησε ομόφωνα άδεια σύμφωνα με το αρ. 23 παρ.1 του κ.ν. 2190/1920 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές για τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς, εφόσον αυτή θα τυγχάνει της προηγούμενης έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
10.Δεν υπήρξαν λοιπά θέματα ή ανακοινώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης