Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο πολιτικός χρόνος κυλάει αντίστροφα - Μη αναστρέψιμη η επιδείνωση για ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένοι ΝΔ και Χρυσή Αυγή

Ο πολιτικός χρόνος κυλάει αντίστροφα -  Μη αναστρέψιμη η επιδείνωση για ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένοι ΝΔ και Χρυσή Αυγή
Η εκτίμηση που καλλιεργείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό χρόνο έως το 2019 και θα καταφέρει να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα θα διαψευστεί.
Με όρους πολιτικής ανάλυσης και ανάγνωσης ο χρόνος κυλάει για 3 κόμματα.
Τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει καθώς θα έχει την δυνατότητα το 2017 να αντιστρέψει το αρνητικό πολιτικό κλίμα αν αποδώσει η οικονομία.
Την ΝΔ που προετοιμάζεται ώστε να επανέλθει στην εξουσία και έχει τον αέρα του πρώτου κόμματος.
Την Χρυσή Αυγή όπου με ποσοστό 9% με 10% ισχυροποιείται αργά και σταθερά χωρίς τυμπανοκρουσίες…
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το εξής.
Ποιο από τα 3 κόμματα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος και αν θα υπάρξει χαμένος σε αυτό το παιχνίδι των πολιτικών συσχετισμών και ισορροπιών;
Η εκτίμηση που καλλιεργείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό χρόνο έως το 2019 και θα καταφέρει να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα θα διαψευστεί.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμένει στην εξουσία θα απογυμνώνεται πολιτικά, επικοινωνιακά, δημοσκοπικά.
Η αριστερά καλείται να εφαρμόσει ακραία λιτότητα ενώ όλοι προειδοποιούν ότι τα μέτρα δεν βγαίνουν, οι τραπεζίτες προειδοποιούν ότι η φοροκαταιγίδα δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη και οι επιχειρηματίες δεν βλέπουν φως στο τούνελ.
Είναι αληθές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολιτικός Γολγοθάς η επόμενη περίοδος.
Όσο παραμένει στην εξουσία με την ελπίδα ότι θα αλλάξει το δυσμενές πολιτικό κλίμα, τόσο θα βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας.
Ότι και να συμβεί, η κοινωνία δεν θα δώσει νέα ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν, ξέρουν ότι πρέπει με κάθε κόστος να παραμείνουν στην εξουσία.
Οπότε λόγω αυτής της παραμέτρου οι πολιτικές εξελίξεις θα καθυστερήσουν πολύ δεν θα έρθουν ίσως ούτε και το 2017.
Με ρεαλιστικούς όρους πολλοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κακώς είναι βουλευτές ανεπάγγελτοι, σχεδόν άχρηστοι μερικοί εξ αυτών.
Λίγοι αποτελούν λαμπρές εξαιρέσεις και δικαιούνται να φέρουν τον χαρακτηρισμό υπουργού ή βουλευτή οι περισσότεροι είναι για τα πανηγύρια....ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι αξιολόγοι. 
Η ΝΔ έχει το πλεονέκτημα των δημοσκοπήσεων και προετοιμάζεται ο Μητσοτάκης να αναλάβει πρωθυπουργός κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η ΝΔ θα επανέλθει στην εξουσία αλλά έχει να αντιμετωπίσει 2 σοβαρές προκλήσεις
1)Ο Μητσοτάκης μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις στα διεθνή φόρα όπως στην Λέσχη Bilderberg, όπως αναφέρουν πολύ αξιόπιστες πηγές αλλά ακόμη δεν έχει ετοιμάσει την κυβερνητική του πρόταση.
Έχει αναφερθεί ότι θα παρουσιάσει στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο την οικονομική πρόταση της ΝΔ.
Όμως χρειάζεται χρόνος και ωρίμανση.
2)Πολλά στελέχη της ΝΔ ανήκουν στο παρελθόν και προκαλούν την κοινωνία ακόμη.
Η ΝΔ χρειάζεται να στελεχωθεί από τεχνοκράτες που θα παρουσιάσουν την νέα φιλελεύθερη πρόταση.
Πολλά στελέχη της ΝΔ σχεδόν είναι καρικατούρες του παρελθόντος ενώ μόνο πολύ συγκεκριμένοι έχουν αξία και προκαλούν τον σεβασμό.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια…
Η ΝΔ θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις μέσω των παραιτήσεων όλων των βουλευτών αλλά δεν θα το πράξει.
Η ΝΔ όσο παραμένει στην αντιπολίτευση θα ωριμάσει και θα προετοιμαστεί να αναλάβει την εξουσία αλλά πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει γρήγορα θα καθυστερήσει.
Πάντως με τον ένα ή άλλο τρόπο ΝΔ και Μητσοτάκης θα είναι κερδισμένοι στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Όμως στους κερδισμένους θα συμπεριληφθεί και η Χρυσή Αυγή καθώς όχι μόνο με την στρατηγική των στοχευμένων επιθέσεων σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει πολιτικούς πόντους φθάνοντας στο 9% αλλά φαίνεται ότι εδραιώνεται ξεκάθαρα στην τρίτη θέση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Αν και δεν είναι ορθό γιατί η Χρυσή Αυγή αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα αλλά αν αποτιμηθεί ότι ο μεγαλύτερος πυρήνας των ψηφοφόρων της είναι από την Δεξιά μπορεί να ειπωθεί ότι μετά την διακυβέρνηση της Αριστεράς….η κεντροδεξιά και η Δεξιά θα βγουν ενισχυμένες πολιτικά και εκλογικά.
Προφανώς η Χρυσή Αυγή έχει ένα εμπόδιο στην πολιτική της άνοδο, τα εκκρεμή δικαστήρια.
Αν και η αθώωση της ηγεσίας είναι δεδομένη, ωστόσο όσο χρονοτριβούν τα δικαστήρια τόσο δεν θα επιτρέπουν στην Χρυσή Αυγή να ισχυροποιηθεί πολιτικά.
Πάντως αν ένα κόμμα θέλει να τελειώσει η δίκη χθες είναι η Χρυσή Αυγή γιατί είναι η μόνη που ζητάει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο ώστε να χαράξει την στρατηγική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης