Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεταξύ 15-30/5 προσδιορίζει κυβερνητική πηγή την συμφωνία για την αξιολόγηση με ένα όρο και χωρίς άμεσα χρέος

Μεταξύ 15-30/5 προσδιορίζει κυβερνητική πηγή την συμφωνία για την αξιολόγηση με ένα όρο και χωρίς άμεσα χρέος
Ο στόχος της Ελλάδος είναι στην συμφωνία να υπάρχει ρήτρα περί προαιρετικών μέτρων, δηλαδή τα 3 με 3,5 δισεκ. πρόσθετα μέτρα πέραν των 5,4 δισεκ. να εφαρμοστούν αν αποτύχουν τα προηγούμενα.
Μεταξύ μέσα με τέλη Μαΐου του 2016 θα κλείσει η αξιολόγηση όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στο bankingnews με το οποίο συνομίλησε.
«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση τώρα.
Υπάρχει ακόμη μεγάλο χάσμα.
Βλέπω πιθανότερη την συμφωνία μεταξύ μέσα με τέλη Μαΐου.
Η συμφωνία από την πλευρά της Ελλάδος θα έχει μόνο ένα όρο τα πρόσθετα μέτρα 3 με 3,5 δισεκ. πέραν δηλαδή των 5,4 δισεκ. να υπάρχει ρήτρα στο agreement που να αναφέρει ότι τα 3 με 3,5 δισεκ. θα εφαρμοστούν προαιρετικά μόνο αν προκύψει ανάγκη.
Επίσης καμία συζήτηση δεν έχει ανοίξει για το χρέος, δεν είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν το χρέος, θα είμαι μακράς διαρκείας εθνικό ζήτημα το χρέος…».
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
1)ότι στο Eurogroup στις 22 Απριλίου δεν αναμένεται συμφωνία.
2)ότι δεν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Εβδομάδα
3)Ο στόχος είναι για 17 Μαΐου στο επόμενο Eurogroup ή έως το τέλος Μαΐου.
4)Ο στόχος της Ελλάδος είναι στην συμφωνία να υπάρχει ρήτρα περί προαιρετικών μέτρων, δηλαδή τα 3 με 3,5 δισεκ. πρόσθετα μέτρα πέραν των 5,4 δισεκ. να εφαρμοστούν αν αποτύχουν τα προηγούμενα.
5)Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο ζήτημα του χρέους, η Ελληνική κυβέρνηση, υποβαθμίζει το ζήτημα του χρέους σκόπιμα γιατί απλά δεν υπάρχει θέμα χρέους.

Πως παγιδεύτηκε η Ελλάδα;

Ήδη το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί έχει εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση στην ήττα που υπέστη στην Σύνοδο του ΔΝΤ γιατί  ενώ ξεκίνησε με στόχο να κλειδώσει τα 5,4 δισεκ. ευρώ μέτρα για μια λύση για το χρέος και άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατέληξε με 5,4 +3,6 δισεκ. ευρώ μέτρα με το χρέος να παραμένει στον αέρα καθώς ούτε χρονοδιάγραμμα υπάρχει και το κυριότερο είναι ασαφές πότε θα ενεργοποιηθεί η όποια υποτυπώδη λύση αναδιάρθρωσης εξεταστεί.
Να σημειωθεί ότι ένα νέο σενάριο αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος θα ανοίξει μετά την αξιολόγηση όποτε αυτή κλείσει….αλλά η τελική λύση για το χρέος θα πάρει μήνες θα ολοκληρωθεί τέλη του 2016 ή ακόμη και μέσα του 2017.
Ως προς την πολιτική διάσταση του προβλήματος, μπορεί να αντιδρούν βουλευτές αλλά υποχρεωτικά θα συρθούν να το ψηφίσουν καθώς εκλογές σημαίνει ότι το 50% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει εκτός Βουλής...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης