Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κατσέλη (ΕΕΤ): Άρση των capital controls εντός μηνών υπό όρους για την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα

Κατσέλη (ΕΕΤ): Άρση των capital controls εντός μηνών υπό όρους για την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα
Κατσέλη: Ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στις 22/4 και στη συνέχεια ψήφιση στη Βουλή του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου
Την κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εντός των επόμενων μηνών προαναγγέλλει από το Βερολίνο η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και πρόεδρος της Εθνικής Τραπέζης, Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου Deutsche Welle (DW) στην ελληνική γλώσσα.
Για να συμβεί αυτό όμως, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί επιστροφή στην κανονικότητα για την ελληνική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα και τους απλούς καταθέτες, θα πρέπει να συντρέξουν τρεις σημαντικοί όροι, όπως επισημαίνει η ίδια.
Μιλώντας στην DW στο περιθώριο Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που διοργανώνει στο Βερολίνο ο Economist, η Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών θα μπορούσε να προκύψει στους επόμενους μήνες. Έθεσε όμως τρεις προϋποθέσεις:
- Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης, «η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν».
- Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να καταστήσει τα ελληνικά ομόλογα επιλέξιμα ως αποδεκτή εξασφάλιση χρηματοδότησης χαμηλού κόστους.
- Η πρόσβαση σε φθηνό χρήμα για το τραπεζικό σύστημα να θεωρηθεί ικανή να υπερκαλύψει τα οφέλη από τους κεφαλαιακούς περιορισμούς.
«Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες», όπως τόνισε η Κατσέλη.
Από το βήμα των ομιλητών του συνεδρίου αλλά και σε ενημέρωση των Ελλήνων ανταποκριτών στη συνέχεια, η ίδια εκτίμησε ως ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στις 22 Απριλίου και στη συνέχεια ψήφιση στη Βουλή του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου με τα συμφωνηθέντα.
Ανάπτυξη με capital controls δεν γίνεται, όπως παραδέχθηκε η Κατσέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης