Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Επιτροπή διαφάνειας της Βουλής θα φωτίσει την σκοτεινή πλευρά της δικαιοσύνης – Στοιχειοθετείται κατηγορία παρέμβασης;

Η Επιτροπή διαφάνειας της Βουλής θα φωτίσει την σκοτεινή πλευρά της δικαιοσύνης – Στοιχειοθετείται κατηγορία παρέμβασης;
Η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την δικαιοσύνη.
Αποσβολωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα όσα διαδραματίζονται στην ελληνική δικαιοσύνη και μάλιστα σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο.
Ο Πάνος Καμμένος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την Ε. Κουτζαμάνη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ευνοϊκή μεταχείριση διαφόρων υποθέσεων μεταξύ αυτών και του Βγενόπουλου.
Υπήρξαν εκατέρωθεν ανακοινώσεις χωρίς όμως και οι δύο πλευρές να αναιρέσουν τις θέσεις τους.
Η εισαγγελέας εφετών Τσατάνη ζητάει να εξαιρεθεί η Βασιλική Θάνου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από την πειθαρχική έρευνα καθώς το ίδιο πρόσωπο που ζητάει πειθαρχική έρευνα την διεξάγει.
Ταυτόχρονα επικαλέστηκε ότι μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν την πορεία της πειθαρχικής έρευνας και για τον λόγο αυτό ζητάει η Τσατάνη την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης προκειμένου να εξετασθεί το σύννομο των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων προσώπων.
Οι ανώτεροι δικαστικοί λειτουργεί έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι τελικώς αποδίδεται και με ποιο τρόπο δικαιοσύνη;
Πολλοί συγκλίνουν στην άποψη ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα ριχθεί φως στην σκοτεινή πλευρά της δικαιοσύνης και θα διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται η κατηγορία κατά του Παπαγγελλόπουλου του υφυπουργού δικαιοσύνης ο οποίος έχει κατηγορηθεί ευθέως από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Να σημειωθεί ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες Βγενόπουλου περί παρέμβασης του Παπαγγελόπουλου στην δικαιοσύνη.
Στην επιτροπή θεσμών της Βουλής θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος θα προβεί σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις.
Ταυτόχρονα θα κληθεί και η εισαγγελέας Τσατάνη να παρουσιάσει τα στοιχεία που διαθέτει ώστε να αποδείξει ότι ο Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο της.
Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται και αποτελούν τις απορίες της κοινωνίας που δεν έχει νομική γνώση είναι
1)Γιατί ο Βγενόπουλος κατήγγειλε τον Παπαγγελόπουλο;
2)Γιατί η Τσατάνη κατήγγειλε τον Παπαγγελόπουλο;
3)Η Θάνου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου «εξυπηρετεί» την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
4)Η Κουτζαμάνη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συγκάλυψε ή όχι υποθέσεις όπως εμμέσως την κατηγορεί ο Καμμένος των ΑΝΕΛ;
5)Τελικά ο Βγενόπουλος που δηλώνει ότι έχει αθωωθεί 30 φορές από διάφορους δικαστικούς λειτουργούς τι άλλο πρέπει να κάνει για να αποδείξει την αθωότητα του;
6)Η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης