Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα 2 προκλητικά σκάνδαλα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, η απώλεια 39 δισ. από το ΤΧΣ και τα -800 εκ στην Attica bank θα διερευνηθούν;

Τα 2 προκλητικά σκάνδαλα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, η απώλεια 39 δισ. από το ΤΧΣ και τα -800 εκ στην Attica bank θα διερευνηθούν;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που μάχεται δήθεν για την δικαιοσύνη και καταπολεμάει τα σκάνδαλα θα ελέγξει ή θα κωφεύσει εμπρός σε δύο προκλητικά σκάνδαλα που προκάλεσαν ζημίες σοκ στην ελληνική οικονομία.
Τα αριστερά έντυπα έχουν βαλθεί να αποκαλύψουν σκάνδαλα επί κυβερνήσεων ΝΔ και δεν αποκλείουμε όντως να έχουν υπάρξει απάτες, όπως περιγράφονται οικονομικές και ηθικές.
Ωστόσο είναι προκλητικό έως απαράδεκτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διοχετεύει αυτά τα δημοσιεύματα να επικεντρώνεται σε σκάνδαλα – ατασθαλίες, π.χ. αν ο Παπασταύρου είχε δηλώσει τα χρήματα που διαθέτει ή εάν ο Μουσάς ο δημοσιογράφος που ήταν μέχρι πρότινος στην Attica bank την οποία ανακεφαλαιοποίησε προκλητικά η αριστερά είχε επικοινωνία και με τον Κουμουτσάκο.
Επίσης οι αποκαλύψεις εστιάζονται στον Βγενόπουλο που αθωώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, έχει στο ενεργητικό του 30 αθωωτικές αποφάσεις ή στον Μπόμπολα που η Κύπρος έχει εκδώσει ένταλμα για αδίκημα που φέρεται να τελέστηκε στην Κύπρο αλλά η έδρα της εταιρίας είναι στην Ελλάδα.
Η προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά παρενέβαινε στην δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια εις βάρος ακόμη και κομμάτων όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ στο ζήτημα των παρεμβάσεων ήταν προκλητικά απαράδεκτη ειδικά η ομάδα Σαμαρά που ντρόπιασε με την στάση της τον πολιτικό βίο.
Όμως τα σκάνδαλα που θα αποκαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως είναι γελοία.
Από πότε ένα κόμμα αποκαλύπτει σκάνδαλα και δεν τα στέλνει στην δικαιοσύνη που δεν είμαστε σίγουροι αν είναι τυφλή ή καθοδηγούμενη.
Δυστυχώς και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι υπάρχουν προκλητικές παρεμβάσεις.
Ποια είναι τα μεγάλα σκάνδαλα που θα αποκαλυφθούν;
1)Η περίπτωση Παπασταύρου σίγουρα έχει αφήσει πολλές σκιές ενώ η απόφαση του εμπλεκόμενου να καταθέσει στην εφορία ένα πολύ αξιόλογο ποσό αποδεικνύει ότι έχει ευθύνη…
Όμως το σκάνδαλο αυτό ας υποθέσουμε ότι είναι 5 εκατ.
2)Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Μουσά του πρώην στελέχους της Attica bank με τον Κουμουτσάκο της ΝΔ δεν νομίζουμε ότι είναι καν ζήτημα.
Ο Μουσάς εμφανιζόταν ως παράγοντας και όπως ενέπλεξε τον Παπά του ΣΥΡΙΖΑ εύλογα θα ενέπλεκε και άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Ο Μουσάς ήταν μια υπερφίαλη περίπτωση και δίδεται υπερβολική διάσταση «στην φερόμενη εγκληματική δράση του».
Να σημειωθεί ότι τις αποκαλύψεις τις πραγματοποίησε μια δημοσιογράφος αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Οι ανασκευές των καταγγελιών της θεωρούμε ότι δεν την καθιστούν αξιόπιστη.
Να θυμίσουμε ωστόσο ότι ο Μουσάς μέχρι πρότινος ήταν εργαζόμενος στην Attica bank την οποία με πολύ ζήλο ανακεφαλαιοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
3)Οι περιπτώσεις Βγενόπουλου και Μπόμπολα είναι διαφορετικές.
Ο Βγενόπουλος έχει αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη και γνωρίζουν όσοι τον κατηγορούν ότι απλά θα αποτύχουν.
Τον Βγενόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κρατάει από πουθενά και το ξέρουν πολύ καλά.
Το γεγονός πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να παίζει τα παιχνίδια των Κυπρίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι απαράδεκτα.
Ο Βγενόπουλος αποκάλυψε την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου του υφυπουργού δικαιοσύνης και έκτοτε η αριστερά αναζητά στοιχεία να ενοχοποιήσει τον Βγενόπουλο…ματαίως.
Η περίπτωση Μπόμπολα είναι διαφορετική αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εντάσσεται και αυτή στα προεκλογικά παιχνίδια των Κυπρίων.
Ποιο είναι το κόστος όλων αυτών των σκανδάλων;
Ας υποθέσουμε ότι το κόστος για το ελληνικό δημόσιο είναι 20 ή 30 ή 50 εκατ. ή 100 εκατ ή 500 εκατ.
Προφανώς το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι 500 εκατ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μάχεται δήθεν για την δικαιοσύνη και καταπολεμάει τα σκάνδαλα θα ελέγξει ή θα κωφεύσει εμπρός σε δύο προκλητικά σκάνδαλα που προκάλεσαν ζημίες σοκ στην ελληνική οικονομία.

Α)Θα ελεγχθεί πως έχασε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 39 δισεκ. ευρώ;
Προσέξτε 39 δισεκ ευρώ δηλαδή το 50% του τρίτου μνημονίου που αναλογούν επί 1,5 φορές τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για όλα τα μνημόνια.
Για το οικονομικό έγκλημα ότι χάθηκαν 39 δισεκ. που αντιστοιχούν στο 15% των δανείων που σύναψε η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα διερευνηθεί;
Σε αυτό το έγκλημα δεν έχουν συμμετοχή η τωρινή και η παρελθούσα διοίκηση του ΤΧΣ γιατί ήταν κεντρική απόφαση να χαθούν 39 δισεκ. είτε από άγνοια, είτε από ανικανότητα είτε από δόλο.
39 δισεκ. χάθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν είναι σκάνδαλο…είναι σκάνδαλο ο υπερφίαλος Μουσάς ή τα 3 εκατ του Παπασταύρου.
Τα 3 εκατ του Παπασταύρου αντιστοιχούν στο 0,007% των 39 δισεκ. που χάθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Β)Θα ελεγχθεί η περίπτωση της Attica bank όπου το ΤΣΜΕΔΕ και άλλα Ταμεία και ΔΕΚΟ καθ΄ υπόδειξη της κυβέρνησης συμμετείχαν σε μια αύξηση κεφαλαίου στην οποία ήταν δεδομένο ότι θα χαθούν πολλά εκατομμύρια;
Ακόμη και ένας πρωτοετής οικονομικού πανεπιστημίου γνώριζε εκ των προτέρων τι θα συμβεί εκ των υστέρων.
Ήδη οι μέτοχοι της Attica bank μετρούν ζημίες κοντά στα 800 εκατ ευρώ, η οποία ελιναι λογιστική αλλά και υπαρκτή.
Γι΄ αυτό το σκάνδαλο θα αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα σωπάσει;
Σκάνδαλα είναι μόνο όσα έκαναν οι προηγούμενοι ή θα αναγνωρίσει τα εγκληματικά της λάθη η κυβέρνηση στην περίπτωση του ΤΧΣ και της Attica bank;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης