Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Hourican στο CNBC: Ρώσοι και Ουκρανοί εξακολουθούν να καταθέτουν τα χρήματά τους στις κυπριακές τράπεζες

tags :
Hourican στο CNBC: Ρώσοι και Ουκρανοί εξακολουθούν να καταθέτουν τα χρήματά τους στις κυπριακές τράπεζες
Πριν το bail in, το 40% των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ανήκαν σε ρώσους ιδιώτες και ρωσικές επιχειρήσεις
Ρώσοι και Ουκρανοί εξακολουθούν να καταθέτουν τα χρήματά τους στις κυπριακές τράπεζες, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, John Hourican, παρά το πλήγμα που δέχθηκαν από το «κούρεμα» στις καταθέσεις.
Όπως σχολιάζει το CNBC, θα μπορούσε να συγχωρήσει κανείς στους πλούσιους Ρώσους την αποχώρησή τους από τις κυπριακές τράπεζες, δεδομένου του πλήγματος που δέχθηκαν από το bail in στις κυπριακές τράπεζες το 2013.
Παράλληλα με την επιβολή αυστηρών capital controls, η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκκαθαρίσει την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και να ανακεφαλαιοποιήσει την Τράπεζα Κύπρου, με μέτρα που περιλάμβαναν το "κούρεμα"των μη εξασφαλισμένων καταθέσεων που ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ, υπενθυμίζει το CNBC.
Ωστόσο όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Hourican, εξακολουθούν να προτιμούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Σημειώνεται ότι πριν το bail in, το 40% των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ανήκαν σε ρώσους ιδιώτες και ρωσικές επιχειρήσεις, με το ποσό να ανέρχεται σε 32 δισ. δολ. σχεδόν σύμφωνα με τα στοιχεία της Moody's.
«Η Κύπρος βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, οι υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις και οι κινητήριες δυνάμεις διατήρησης πλούτου που υπάρχουν στην Κύπρο είναι ακόμη εκεί», τόνισε o CEO της Κύπρου παραδέχθηκε η ροή των ρωσικών κεφαλαίων έχει μειωθεί σημαντικά.
Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλό δρόμο προς την ανάκαμψη, αν και υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν, όπως σημείωσε ο Hourican.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης