Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί ο Βγενόπουλος έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ; - Γιατί με δόλιους και αθέμιτους τρόπους θέλουν να τον ενοχοποιήσουν;

Γιατί ο Βγενόπουλος έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ; - Γιατί με δόλιους και αθέμιτους  τρόπους θέλουν να τον ενοχοποιήσουν;
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Βγενόπουλο κατά τρόπο απαράδεκτο και πραξικοπηματικό.
Τα όσα έχουν διαδραματιστεί εσχάτως με επίκεντρο την υπόθεση Λαϊκής και Βγενόπουλου δεν έχουν κανένα προηγούμενο.
Μια εισαγγελέας εφετών η Γεωργία Τσατάνη βρίσκεται στο επίκεντρο για τρεις λόγους
1)Ανέλαβε την υπόθεση Βγενόπουλου και Λαϊκής
2)Κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα – για όσους παρακολουθούν τις τραπεζικές εξελίξεις – ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό με τα δάνεια που χορηγήθηκαν και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο.
3)Η εισαγγελέας εφετών κατέθεσε αναφορά εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου για ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Αν η Τσατάνη είχε παρανομήσει και είχε πάρει την δικογραφία χιλιάδων σελίδων της υπόθεσης Λαϊκής και Βγενόπουλου γιατί υπήρξε αθωωτική απόφαση από άλλο δικαστικό λειτουργό;
Όταν ο Παπαγγελόπουλος ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης συνάντησε την Τσατάνη πέραν από τις συμβουλές γιατί δεν τις τόνισε ξεκάθαρα ότι έχει παρανομήσει και γιατί δεν κίνησε τις διαδικασίες ώστε να πάρουν την υπόθεση από την Τσατάνη αν όντως η εισαγγελέας εφετών ήταν παράνομη;
Με βάση τα στοιχεία που γνωρίζουμε η Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση Λαϊκής – Βγενόπουλου ορθώς έπραξε.
Είναι εντυπωσιακό να υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις αθωωτικές για την Τσατάνη και η ίδια να στοχοποιείται γιατί αθώωσε τον Βγενόπουλο.
Γιατί ο Παπαγγελόπουλος προειδοποιεί την Τσατάνη να παραδώσει την δικογραφία Βγενόπουλου απειλώντας την ότι μπορεί να μην κάνει και Χριστούγεννα;
Προφανώς ο Παπαγγελόπουλος δεν μπορούμε να πούμε ότι εκβίασε την Τσατάνη αλλά την προέτρεπε να παραδώσει την δικογραφία, γιατί όμως παρενέβη με τέτοιο προκλητικό τρόπο;
Προσέξετε αν η Τσατάνη είχε παρανομήσει, ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης θα της ανέφερε ρητώς ότι έχει παρανομήσει και πρέπει να παραδώσει την δικογραφία.
Αντί αυτών την προέτρεπε να παραδώσει την δικογραφία.
Αν κάποιος είναι παράνομος δεν προτρέπεται, είναι παράνομος και η δικαιοσύνη θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα.
Άρα ως προς το σκέλος η Τσατάνη ορθώς πήρε την δικογραφία Βγενόπουλου η απάντηση είναι ναι ορθώς.
Υπάρχει αθωωτική απόφαση από άλλο δικαστικό λειτουργό για την Τσατάνη για το θέμα αυτό.
Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά της Τσατάνη, η οποία διεξήχθη από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, όπου επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών της Τσατάνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Προσέξτε ο Παντελής θεωρείται άμεπτος δικαστικός λειτουργός και εγνωσμένων ικανοτήτων όπως αναφέρουν όσοι βρίσκονται κοντά στην δικαιοσύνη.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο Παπαγγελόπουλος – και ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης – ήθελαν η δικογραφία Βγενόπουλου να φύγει από την Τσατάνη;
Η μια πλευρά αναφέρει ότι η Τσατάνη ήθελε να κουκουλώσει την υπόθεση αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά κάποιοι δεν ήθελαν να αθωωθεί ο Βγενόπουλος και προφανώς δεν αναφερόμαστε στην κυπριακή πλευρά.
Να σημειωθεί ότι η στάση του γενικού εισαγγελέα Κύπρου είναι επιεικώς απαράδεκτη αποτελεί ακραία προκατάληψη εις βάρος του Βγενόπουλου.
Ως προς την ουσία της υπόθεσης.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Τσατάνη «σκόπιμα» πήρε την υπόθεση της Λαϊκής και Βγενόπουλου γιατί δήθεν οι εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος είχαν προχωρήσει την έρευνα για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου σε σημαντικό βαθμό και βρίσκονταν στο στάδιο της δίωξης.
Αυτό είναι ψευδέστατο καθώς μόνο τα στοιχεία της ΤτΕ να αναγνωστούν εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Λαϊκή ενήργησε εντός των ορίων που ορίζουν οι εποπτικές αρχές.
Η ΤτΕ αθωώνει τον Βγενόπουλο 100%.
Η ΤτΕ που είναι η εποπτική αρχή των τραπεζών και που γνωρίζει με ακρίβεια αν τηρήθηκε ή όχι η νόμιμη διαδικασία στα δάνεια που χορηγούσε η Λαϊκή τράπεζα θεωρεί ότι όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου.
Υπάρχουν πορίσματα ανεξάρτητων ελεγκτών.
Υπάρχουν αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι η Λαϊκή ενήργησε στα πλαίσια του νόμου.
Οι αρμόδιοι επί του θέματος αθωώνουν τον Βγενόπουλο και την Λαϊκή αλλά οι οικονομικοί εισαγγελείς ήσαν έτοιμοι να ασκήσουν διώξεις αυτές είναι παραμύθια.
Ας αποτιμήσουμε και την απόφαση της Τσατάνη.
Ήλεγξε 3.500 σελίδες και κατέληξε ότι δεν υπάρχει τίποτε παράτυπο και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο.
Ας υποθέσουμε ότι ο Βγενόπουλος είναι ένοχος.
Η Τσατάνη αποφάσισε να αθωώσει ένα ένοχο όταν ανά πάσα στιγμή μπορεί η υπόθεση να βγει από το αρχείο, να ελεγχθεί από άλλους εισαγγελείς και να βρεθεί ότι η Τσατάνη απέκρυψε στοιχεία ή κινήθηκε δολίως;
Ανα πάσα στιγμή δεν εκτίθεται η Τσατάνη και προφανώς μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη;
Είναι πολύ ακραίο να πάρει τέτοιο ρίσκο η Τσατάνη.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η οικογένεια της Τσατάνη σχετίζεται με την ΝΔ, από πότε αυτό είναι μεμπτό;
Αν η Τσατάνη προερχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν δηλαδή καλή δικαστική λειτουργός;
Αν από όλα αυτά δεν έχει απαντηθεί το βασικό ερώτημα, ο Βγενόπουλος όντως είναι αθώος καθώς η Λαϊκή ενήργησε στα πλαίσια των τραπεζικών κανόνων.
Αν κατηγορηθεί η Λαϊκή ότι χορήγησε δάνεια και κατέπεσαν τα collaterals τότε υπάρχει μια πολύ καινοφανής απάντηση.
Τα 100 δισεκ. NPE που υπάρχουν στην Ελλάδα γιατί μετατράπησαν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια;
Λόγω της ύφεσης κατέπεσαν τα collaterals και οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν.
Τότε όλες οι διοικήσεις των τραπεζών του πλανήτη θα πρέπει να παραπεμφθούν επειδή υπάρχουν NPLs.
Αυτά είναι παιδαριώδεις ανοησίες, ασχέτων.
Η Κύπρος έχει δόλο προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον Βγενόπουλο και ταυτόχρονα ζητάει από την Ελλάδα 4 δισεκ. ευρώ από το διαιτητικό δικαστήριο.
Αντί η Ελλάδα όχι μόνο να μην δίνει δικαστική συνδρομή αλλά να θεωρήσει ως απαράδεκτη – και εχθρική –  ενέργεια την στάση της Κύπρου, συνεργάζεται με την κυπριακή κυβέρνηση που ζητάει 4 δισεκ. από την Ελλάδα.
O Βγενόπουλος γνωρίζουν όλοι ότι κινήθηκε εντός του νόμου, αν ήταν ένοχος θα είχε βρεθεί στην πυρά μετά βεβαιότητας.
Ο Παπαγγελόπουλος όμως θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά γιατί ενεπλάκηκε στην υπόθεση, γιατί ζητούσε επίμονα να παραδώσει την δικογραφία η Τσατάνη της Λαϊκής και γιατί όταν πήγε στο αρχείο….ξαφνικά όλοι κινητοποιήθηκαν;
Για να τελειώνουμε όσες φορές και να ανοίξει ο φάκελος της Λαϊκής στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει ότι η τράπεζα κινήθηκε εντός των τραπεζικών κανόνων όπως αναφέρει σαφώς σε πορίσματα της η ΤτΕ.
Τι θέλουν να μας πουν ότι όλοι έχουν συνωμοτήσει δικαστές, ΤτΕ, ορκωτοί ελεγκτές να αθωώσουν τον Βγενόπουλο;
Γιατί να μην ισχύει κάτι άλλο;
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Βγενόπουλο κατά τρόπο απαράδεκτο και πραξικοπηματικό.

Α. Βγενόπουλος:  «Τερατώδη ψέματα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται πλέον για την διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων, συνεπώς η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μέσω ανακοινώσεων και υποστήριξης των φιλικών του μέσων μαζικής ενημέρωσης τον οδηγεί σε λάθη και αντιφάσεις και σίγουρα δεν τον βοηθά εν όψει της ποινικής διερεύνησης που θα επακολουθήσει.
Έτσι, μαζί με όλον τον φιλικό του Τύπο εμφανίζεται να υιοθετεί τις αιτιάσεις των «Κυπριακών αρχών» ότι στις 22-2-2016 εμφανίσθηκα ενώπιον της 10ης Ανακρίτριας κας. Μ. Ευαγγέλου και ζήτησα αναβολή για προγραμματισμένη κατάθεση επικαλούμενος δήθεν την Διάταξη της κας Τσατάνη η οποία όμως μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εκδοθεί, άρα την εγνώριζα εκ των προτέρων!
Τα τερατώδη αυτά ψέματα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα διαψεύδονται από τα πραγματικά γεγονότα:
1.     Η κατάθεσή μου ενώπιον της 10ης Ανακρίτριας αφορά δήθεν χρηματιστηριακές παραβάσεις ως προς την ακρίβεια ενημερωτικών δελτίων οι οποίες δεν είναι καν ποινικά αδικήματα κατά το Ελληνικό δίκαιο και δεν έχουν καμία σχέση με τις υποθέσεις που εξέτασε η κα. Τσατάνη, συνεπώς δεν έχει καμία λογική η επίκληση της Διάταξής της ως λόγος αναβολής και προφανώς είναι ψευδές ότι έγινε.
2.    Ο λόγος αναβολής, που επικαλέσθηκα, ήταν η αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που απεφάσισε, κατά τη γνώμη μου λανθασμένα, να δοθεί η σχετική δικαστική συνδρομή στις Κυπριακές Αρχές, την ίδια περίοδο που συμπτωματικά ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε παρανόμως και αναρμοδίως δημόσιες δηλώσεις περί «επιτάχυνσης» της δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου!
3.    Μία απλή ερώτηση, μέσω των θεσμικών οργάνων, προς την 10η Ανακρίτρια και τη γραμματέα της από τον κ. Παπαγγελόπουλο θα αρκούσε όχι μόνον για να μην χρησιμοποιήσει αυτήν την  λάσπη εναντίον μου αλλά κυρίως για να προστατεύσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης έναντι του Κυπρίου ομολόγου του.
Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάποια στιγμή πρέπει να δικαιολογήσει την στενή του συνεργασία με τους Κυπρίους και τις επεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, την ίδια στιγμή που η Κυπριακή ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την έγκριση της «φίλης» Κυπριακής Κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. Ευρώ!
Να τελειώνουμε μα τις γελοιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης