Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ιμιτασιόν αξιολόγηση προχωράει, στις 11/3 η Fitch αναβαθμίζει σε B- την Ελλάδα και στις 18/3 εισροές έως 200 εκ στο ΧΑ

Η ιμιτασιόν αξιολόγηση προχωράει, στις 11/3 η Fitch αναβαθμίζει σε B- την Ελλάδα και στις 18/3 εισροές έως 200 εκ στο ΧΑ
Στο Eurogroup στις 7 Μαρτίου θα προσδιοριστεί ότι μέχρι τις 11 Μαρτίου θα έρθουν στην Ελλάδα οι δανειστές για να προχωρήσουν την αξιολόγηση που δεν θα κλείσει άμεσα αλλά με στρατηγική να κλείσει.
Η νέα εβδομάδα 7 με 11 Μαρτίου του 2016 θεωρείται άκρως σημαντική για την Ελλάδα.
Με βάση όλες τις ενδείξεις η ιμιτασιόν αξιολόγηση θα προχωρήσει καθώς το προσφυγικό αποτελεί μέσο κάποιας ελάφρυνσης στην διαδικασία αξιολόγησης.
Στο Eurogroup στις 7 Μαρτίου θα προσδιοριστεί ότι μέχρι τις 11 Μαρτίου θα έρθουν στην Ελλάδα οι δανειστές για να προχωρήσουν την αξιολόγηση που δεν θα κλείσει άμεσα αλλά με στρατηγική να κλείσει.
Στις 7 Μαρτίου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό με την Τουρκία και όχι την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Το πολιτικό και οικονομικό deal που θα κλείσει η Τουρκία δεν είναι βέβαιο ότι θα τηρηθεί.
Παρ΄ όλα αυτά οι εξελίξεις αυτές θα συνδυαστούν με την απόφαση της ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου να μειώσει περαιτέρω τα αρνητικά επιτόκια αποδοχής καταθέσεων από -0,30% σε -0,40% ή -0,50%.
Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα κατά δύο κλίμακες σε Β- από CCC της τρέχουσας περιόδου, η βαθμολογία της Ελλάδος θα βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με την κλίμακα Β- της Standard and Poor’s.
Η Moody’s έχει αναβάλλει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ήδη βαθμολογεί την Ελλάδα στην χαμηλότερη βαθμίδα μεταξύ των 3 διεθνών οίκων στην κλίμακα Caa3 με προοπτική Caa1.
Στο θετικό σκηνικό που διαμορφώνεται βραχυπρόθεσμα έρχονται να προστεθούν και οι εισροές 200 εκατ ευρώ στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της υποβάθμισης από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη χρηματιστηριακή αγορά.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

7 Μαρτίου του 2016

Στις 7 Μαρτίου συνεδριάζει το Eurogroup και αναμένεται να αποσαφηνιστούν πολλά περί την τύχη της ελληνικής αξιολόγησης.
Κατά το πιθανότερο σενάριο θα καθοριστεί ο χρόνος έλευσης της Τρόικα στην Ελλάδα έως τις 11 Μαρτίου.

7 Μαρτίου του 2016

Έχει προγραμματιστεί μια άκρως σημαντική Σύνοδος Κορυφής με συμμετοχή της Τουρκίας για το προσφυγικό.
Μόνο με ενεργή και ειλικρινή συμμετοχή της Τουρκίας μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής έλεγχος στο προσφυγικό.

10 Μαρτίου του 2016

Στις 10 Μαρτίου του 2016 συνεδριάζει η ΕΚΤ για να αποφασίσει νέα μείωση των επιτοκίων αποδοχής καταθέσεων από -0,30% σε -0,40% ή -0,50% μείωση -0,10% έως -0,20%  και επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

11 Μαρτίου του 2016

Στις 11 Μαρτίου ο οίκος Fitch αναμένεται να ανακοινώσει την επαναξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας.
Αν έχει υπάρξει φως στο Eurogroup στις 7 Μαρτίου δεν αποκλείεται αναβάθμιση κατά 2 βαθμίδες της ελληνικής οικονομίας από την κλίμακα CCC στην κλίμακα CCC+ ή B- (στα επίπεδα της Standard and Poor’s)

18 Μαρτίου του 2016

Στις 18 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ένα σημαντικό rebalancing από τον οίκο FTSE, καθώς αναμένονται σημαντικές εισροές κεφαλαίων μετά την αλλαγή στην κατηγοριοποίηση της εγχώριας αγοράς από Developed Market σε Advanced Emerging Market.
Επίκεινται εισροές πάνω από 200 εκατ.

Εκτιμώμενες εισροές σε ελληνικές μετοχές λόγω FTSE στις 18 Μαρτίου του 2016

             Εταιρία                        Σύμβολο                                    Εισροές σε δολ.      Εισροές σε μτχ


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης