Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο «ύποπτος» Alexander Blades συνεργάτης του Paulson δημιουργεί προβλήματα στην Πειραιώς - Θέλουν να βάλουν χέρι στα NPLs

Ο «ύποπτος» Alexander Blades συνεργάτης του Paulson δημιουργεί προβλήματα στην Πειραιώς - Θέλουν να βάλουν χέρι στα NPLs
Πληροφορούμαστε ότι και άλλοι μέτοχοι – βασικοί μέτοχοι – έχουν ενοχληθεί με τα παρασκηνιακά παιχνίδια των εκπροσώπων του Paulson.
Ο Alexander Blades ο εκπρόσωπος του Paulson στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, μπλοκάροντας διαδικασίες, προκαλώντας εσωτερική ένταση στην τράπεζα και εντάσεις με άλλους βασικούς μετόχους. 
Έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς
1)Έχει λόγο σε όλα παρακωλύοντας την διαδικασία επιλογής διευθύνοντος συμβούλου...
2)Εγείρει πολλά θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των NPLs.
Σημειωτέον ότι ο Paulson έχει δείξει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των NPLs, δημιούργησε fund για την αξιοποίηση των NPLs και ταυτόχρονα φαίνεται ότι εμπλέκεται σε παρασκηνιακές κινήσεις με στόχο...την τωρινή διοίκηση της Πειραιώς υπό τον Μιχάλη Σάλλα. 
Ο Paulson ίσως νόμιζε ότι θα έρθει στην Πειραιώς και θα ελέγξει την τράπεζα αλώνοντας τα προβληματικά δάνεια από εκεί που ποντάρει ότι θα βγάλει σημαντικό κέρδος.
3)Toν Νοέμβριο του 2015 ο Paulson είχε σχεδιάσει το resolution της τράπεζας Πειραιώς όπως είχαμε αποκαλύψει με συμμετοχή και της Deutsche bank.
4)Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου προφανώς και πρέπει να έχει λόγο και ρόλο αλλά η στάση του Alexander Blades συνεχίζει να είναι ύποπτη γιατί στόχος δεν είναι η πρόοδος της τράπεζας αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Paulson εις βάρος των άλλων μετόχων. 
5)O Paulson διαθέτει 797 εκατ μετοχές της Πειραιώς περίπου ελέγχει το 9,1%, είχε επενδύσει στην ΑΜΚ 239 εκατ ευρώ.
Με βάση πληροφορίες ο Paulson και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτόν μέτοχοι ελέγχουν το 13,5% με 13,8% της Πειραιώς.
6)Πληροφορούμαστε ότι και άλλοι μέτοχοι – βασικοί μέτοχοι – έχουν ενοχληθεί με τα παρασκηνιακά παιχνίδια των εκπροσώπων του Paulson.
7)Το ΤΧΣ επίσης αντιμετωπίζει το Paulson με μεγάλο προβληματισμό για τις συνεχείς παρεμβάσεις. 
8)Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά;
Ο Paulson.
Γιατί;
Ο βασικός λόγος είναι ο εξής.
Ο Paulson έχει υποστεί ζημίες στα χαρτοφυλάκια του διεθνώς και επειδή βλέπει ότι από την Πειραιώς δεν μπορεί να προσδοκάει κέρδη από την μετοχή έχει βάλει στο στόχαστρο τα NPLs.
Εύκολο κέρδος και γρήγορο.
Όλως τυχαίως ο Blades ο άνθρωπος του Paulson είναι νομικός με εξιδείκευση στα προβληματικά δάνεια.
Θέλουν λοιπόν να βάλουν χέρι στα NPLs της Πειραιώς γιατί από εκεί ποντάρουν να βγάλουν πολλά χρήματα, θέλουν να βάλουν χέρι στα NPLs της Πειραιώς έχοντας προνομιακή μεταχείριση και πληροφόρηση.

Υποσημείωση

Σε προηγούμενο σχόλιο μας αναφέρθηκε πιθανή παρασκηνιακή εμπλοκή του Άνθιμου Θωμόπουλου αλλά διερευνώντας το θέμα δεν υπάρχει εμπλοκή.
Για τον Θωμόπουλο έκλεισε το κεφάλαιο Πειραιώς 16 Ιανουαρίου του 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης