Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ελληνική δικαιοσύνη ενίοτε είναι εξοργιστικά καθοδηγούμενη και η περίπτωση Ανδρέα Βγενόπουλου

Η ελληνική δικαιοσύνη ενίοτε είναι  εξοργιστικά καθοδηγούμενη και η περίπτωση Ανδρέα Βγενόπουλου
Δυστυχώς η περίπτωση Τσατάνη αποδεικνύει ότι η εισαγγελέας έκανε την δουλειά της σωστά αλλά επειδή την έκανε σωστά και έστειλε την υπόθεση Βγενόπουλου στο αρχείο κάποιοι έχουν ταραχθεί
Παρακολουθώντας τόσα χρόνια τα τραπεζικά δρώμενα, τις κυπριακές εξελίξεις που οδήγησαν σε χρεοκοπία το τραπεζικό σύστημα και βεβαίως το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται με την προσπάθεια των Κυπρίων να κατασκευάσουν ως ένοχο τον Βγενόπουλο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σήριαλ με εμπλοκή της ελληνικής δικαιοσύνης.
Γεννάται το ερώτημα, η δικαιοσύνη είναι τυφλή ή εξοργιστικά καθοδηγούμενη;
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη διερεύνησε επί μακρόν ογκωδέστατη δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής τράπεζας.  
Έλεγξε σχεδόν όλα τα δάνεια της Λαϊκής.
Κλήθηκαν ανεξάρτητοι ελεγκτές.
Δόθηκαν όλα τα πορίσματα και οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ουσιαστικά ελέχθησαν τα πάντα.
Η ΤτΕ να σημειωθεί ότι στις επιστολές της είναι ξεκάθαρη δεν αφήνει κανένα ίχνος παρερμηνείας.
Η εισαγγελέας Τσατάνη μετά από μακράς διάρκειας έρευνα και έχοντας συλλέξει πλήθος στοιχείων και αξιοποιώντας και τα στοιχεία που έστειλαν οι Κυπριακές αρχές έστειλε την υπόθεση στο αρχείο.  
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Τσατάνη «σκόπιμα» πήρε την υπόθεση της Λαϊκής και Βγενόπουλου γιατί δήθεν οι εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος είχαν προχωρήσει την έρευνα για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου σε σημαντικό βαθμό και βρίσκονταν στο στάδιο της δίωξης.
Αυτό είναι ψευδέστατο καθώς μόνο τα στοιχεία της ΤτΕ να αναγνωστούν εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Λαϊκή ενήργησε εντός των ορίων που ορίζουν οι εποπτικές αρχές.
Με τρόπο πραξικοπηματικό για τα δικαστικά χρονικά και ενώ η έρευνα από την Τσατάνη βρισκόταν σε εξέλιξη για την Λαϊκή η Τσατάνη στοχοποιήθηκε κατά τρόπο απαράδεκτο.
Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά της Τσατάνη, η οποία διεξήχθη από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, όπου επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών της Τσατάνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Δηλαδή για να το θέσουμε απλά η Τσατάνη ελέχθηκε αν έπραξε νομότυπα που πήρε την υπόθεση και η απόφαση ήταν ξεκάθαρη, πήγε στο αρχείο, καθώς κρίθηκε νομότυπη η εισαγγελέας εφετών.
Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, η υπόθεση της Λαϊκής πηγαίνει στο αρχείο αποτελώντας μια δικαίωση για τον Βγενόπουλο και την MIG συμβαίνει το εξής…..
Ο Βγενόπουλος επιτίθεται κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, υπεύθυνο για την πάταξη της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και κατά του Βαξεβάνη δημοσιογράφου που έχει ξεκινήσει έρευνα εδώ και καιρό για τον Βγενόπουλο χωρίς όμως να έχει καταφέρει να προσκομίσει αξιόπιστα στοιχεία, πέραν από γενικολογίες.
Η επίθεση Βγενόπουλου τάραξε το σύστημα της Αριστεράς.
Ο Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ενώ ο Βαξεβάνης με ένα ακατανόητο video επιτέθηκε κατά της MIG και του Βγενόπουλου ορμώμενος περισσότερο από προσωπική εμπάθεια παρά παρουσιάζοντας στοιχεία.
Ο Βαξεβάνης αισθάνεται αμυνόμενος και θεώρησε ότι πρέπει να απαντήσει, ωστόσο άφηνε να εννοηθεί ότι έρχονται νέα στοιχεία…
Διαφαίνεται λοιπόν όσμωση ορισμένων κέντρων με την δικαιοσύνη.
Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου άσκησε πειθαρχική έρευνα κατά της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη για το χειρισμό της στην υπόθεση της Λαϊκής και του Ανδρέα Βγενόπουλου που οδήγησε την υπόθεση στο αρχείο.
Η πειθαρχική έρευνα εστιάζεται στο αν και κατά πόσο είναι νόμιμη η αφαίρεση της δικογραφίας της Λαικής και του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Τσατάνη.
Το παράταιρο της υπόθεσης είναι ότι για το θέμα αυτό υπάρχει δεδικασμένο από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, όπου επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών της Τσατάνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Ποια είναι η σκοπιμότητα της Θάνου ή ποια είναι η σκοπιμότητα όσων παρακίνησαν την Θάνου;
Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία κατά του Βγενόπουλου, εικασίες, εντυπώσεις, λόγια του αέρα αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία, γιατί απλά ο Βγενόπουλος είναι καθαρός.
Επιχειρηματίας και καθαρός θα σκεφθείτε αλλά ναι υπάρχουν και καθαροί επιχειρηματίες και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Βγενόπουλος.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην υπόθεση Βγενόπουλου και επιμένοντας να επανελέγξει την Τσατάνη επιχειρούν με επικοινωνιακά τρικ….εντυπώσεις.
Η νέα έρευνα που θα καταλήξει;
Θα θεωρήσει άκαιρα τα πορίσματα της ΤτΕ;
Θα επιχειρήσουν να βγάλουν αναξιόπιστη την εισαγγελέα Τσατάνη, όταν οι παροικούντες γνωρίζουν ότι είναι άψογη επαγγελματίας και δικαστική λειτουργός;
Θα βγάλουν αναξιόπιστο τον αντιεισαγγελέα Παντελή που έλεγξε την Τσατάνη και την βρήκε καθ΄ όλα νόμιμη και ορθή;
Τελικώς υπάρχει ή όχι δικαιοσύνη;
Όταν δεν μας συμφέρει μια απόφαση, επιτίθενται στην δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και όταν μας συμφέρει αγιοποιούμε πρόσωπα και δικαστές;
Δυστυχώς η περίπτωση Τσατάνη αποδεικνύει ότι η εισαγγελέας έκανε την δουλειά της σωστά αλλά επειδή την έκανε σωστά και έστειλε την υπόθεση Βγενόπουλου στο αρχείο κάποιοι έχουν ταραχθεί και προσπαθούν με κάθε μέσο να επαναφέρουν την υπόθεση, ταράχθηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι η προσπάθεια συκοφάντησης του Βγενόπουλου δεν αποδίδει.
Δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν είναι πάντα τυφλή αλλά ενίοτε καθοδηγούμενη όπως αποδείχθηκε και επί εποχής Σαμαρά και επί εποχής Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης