Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κατσέλη (ΕΕΤ): Η κανονικότητα θα επανέλθει στο τραπεζικό σύστημα σε 2-3 χρόνια

Κατσέλη (ΕΕΤ): Η κανονικότητα θα επανέλθει στο τραπεζικό σύστημα σε 2-3 χρόνια
Υπό προϋποθέσεις η επιστροφή της εμπιστοσύνης των καταθετών στις τράπεζες, σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη
Ότι η κανονικότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιστρέψει τα επόμενα 2 με 3 χρόνια εκτίμησε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), κα Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Παράλληλα, η κα Κατσέλη υπογράμμισε πως για να επανέλθει η κανονικότητα, αλλά και η εμπιστοσύνη των καταθετών στις τράπεζες, κάτι που θα οδηγήσει σε εισροή καταθέσεων στο σύστημα, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με την τοποθέτηση της προέδρου της ΕΕΤ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να σημειωθεί άρση των capital controls και να γίνει διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Στη συνέχεια υποστήριξε πως η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά αποτελεί «εθνικό στόχο».
Αναφερθείς στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επεσήμανε ότι συνέβαλε στην «θωράκιση» του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί ένα πρώτο βήμα επανάκτησης της εμπιστοσύνης των τραπεζών.
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «από τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από 1/1/2010 οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 114 δισ. ευρώ», προσθέτοντας πως «είχαμε αύξηση καταθέσεων έναντι Ιουνίου φέτος τον Δεκέμβρη με αύξηση καταθέσεων κατά 1,15 δις μετά την ανακεφαλαιοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης