Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θετική εξέλιξη – Ο SSM επαναξιολογεί το ζήτημα Κατσέλη στο ΔΣ της Εθνικής τράπεζας

Θετική εξέλιξη – Ο SSM επαναξιολογεί το ζήτημα Κατσέλη στο ΔΣ της Εθνικής τράπεζας
Ο SSM επαναξιολογεί την στάση του στο ζήτημα της Κατσέλη της προέδρου της Εθνικής
Ο νόμος για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών θέτει σοβαρούς περιορισμούς σε τουλάχιστον 20 μέλη των τραπεζών και η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι υψηλόβαθμα και ικανά στελέχη με θεσμικό ρόλο όπως η Λούκα Κατσέλη που είναι πρόεδρος της Εθνικής….λόγω νόμου μπορεί να αντικατασταθούν.
Ο νόμος αναφέρει ότι στα διοικητικά συμβούλια πρέπει να απαρτίζονται από τραπεζικά στελέχη ή πρόσωπα που δεν έχουν πολιτική εμπλοκή.
Όλο αυτό το διάστημα είχαν υπάρξει σενάρια επί σεναρίων και πολλοί θεωρούσαν ότι η Κατσέλη λόγω του νόμου θα αποχωρήσει για να αναλάβει πρόεδρος στο υπερταμείο των 50 δισεκ.
Τα σενάρια αυτά τα πυροδότησε και η παρουσία της Nouy του SSM στην Ελλάδα η οποία μάλιστα πήρε θέση για τον νόμο τονίζοντας ότι…μπορεί να είναι ακραίος μεν αλλά πρέπει να εφαρμοστεί.
Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο SSM κατανοεί ότι άπαξ και έχει εγκρίνει την τοποθέτηση της Λούκα Κατσέλης στην Εθνική δεν μπορεί να αναιρέσει μια απόφαση ενώ κατανοεί και την θεσμική της βαρύτητα.
Για τον λόγο αυτό ο SSM φέρεται να συμφωνεί με την παραμονή της Κατσέλη στην Εθνική τράπεζα, το ζήτημα βρίσκεται υπό επανεξέταση με προοπτική θετικής απόκρισης στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης