Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι απαντά η Attica Bank σε δημοσίευμα του bankingnews για πάγωμα των εγγυητικών επιστολών

tags :
Τι απαντά η Attica Bank σε δημοσίευμα του bankingnews για πάγωμα των εγγυητικών επιστολών
Ούτε εισαγγελέας, ούτε καμία απολύτως δικαστική έρευνα έχει εμφανισθεί στην Attica Bank, σημειώνει η τράπεζα
Η Attica Bank ανακοινώνει ότι τα αναγραφόμενα σήμερα στο site του bankingnews.gr περί δήθεν παγώματος των εγγυητικών επιστολών των μηχανικών και γενικώς των χορηγήσεων, λόγω εισαγγελικού ελέγχου που έχει δήθεν ξεκινήσει, είναι παντελώς ανυπόστατα, ψευδή και άκρως συκοφαντικά.
Ούτε εισαγγελέας, ούτε καμία απολύτως δικαστική έρευνα έχει εμφανισθεί στην Attica Bank, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί αποδοτικά σε όλους τους τομείς και τις υπηρεσίες της.
Για τις εξωφρενικά αναληθείς αυτές παραπληροφορήσεις η Τράπεζα θα κινηθεί άμεσα δικαστικώς και θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία παντός υπευθύνου.

Επισήμαση bankingnews.gr: 

Σύμφωνα με καταγγελίες, που έγιναν στο bankingnews.gr, καμία πληρωμή δεν γινόταν από τις αρχές της εβδομάδας (22/2), ενώ σε επανειλημμένες οχλήσεις μηχανικών και τεχνικών γραφείων, υπεύθυνοι της τράπεζας ανέφεραν ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες.

Το δημοσίευμα του bankingnews.gr 

Στον αέρα δεκάδες μηχανικοί λόγω Attica Bank - Έχουν παγώσει οι εγγυητικές μετά την έφοδο του Εισαγγελέα
Στον αέρα βρίσκoνται δεκάδες μηχανικοί στην χώρα, λόγω του ελέγχου που έχει ξεκινήσει στην Αttica Bank ο οικονομικός Εισαγγελέας, μετά τις συλλήψεις των φερόμενων ως εκβιαστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο έλεγχος του εισαγγελέα έχει παγώσει κάθε διαδικασία έκδοσης εγγράφων ή πιστώσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν δεκάδες μηχανικοί και τεχνικά γραφεία να προχωρήσουν τις δουλειές τους.
Στελέχη τεχνικών γραφείων με τους οποίους επικοινώνησε το bankingnews αναφέρουν ότι με το πάγωμα έκδοσης εγγυητικών στην Attica Bank, η κατάσταση τους επιβαρύνεται περισσότερο, με αποτέλεσμα να κινδυνέυουν να τιναχτούν στον αέρα έργα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ήδη η κατάσταση με την Attica Bank είχε δυσκολέψει κατά πολύ με την επιβολή των capital controls, ενώ με το τελευταίο σκάνδαλο που ξέσπασε στους κόλπους της τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.
Να σημειωθεί ότι ο οικονομικός Εισαγγελέας έχει ξεκινήσει από χτες έρευνα, ζητώντας να γίνουν «φύλλο και φτερό» συμβάσεις της τράπεζας με τρίτους, χορηγίες και διαφημιστικά πακέτα ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να ερευνηθεί ο ρόλος τόσο του υπέυθυνου του γραφείου τύπου, Τ. Μουσσά όσο και του Χρήστου Φράγκου όχι μόνο σε αυτό το σκέλος αλλά και πιθανά σε χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από την Τράπεζα.
Με βάση την δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο Τάκης Μουσσάς φέρεται να ελέγχει μεγάλα ποσά, να ζητάει περαιτέρω αύξηση για διαφημίσεις - μια τράπεζα που δεν είχε κεφάλαια - και με στελέχη της διοίκησης φερεται να προσπαθήσει να πάρει εγκρίσεις ερήμην του Γιάννη Γαμβρίλη του προέδρου της τράπεζας.
Με βάση την δικογραφία φαίνεται ότι Μουσσάς και Χ. Φράγκου έστηναν ρεπορτάζ εις βάρος του Γαμβρίλη ωστόσο κατονομάζονται κορυφαία στελέχη που φέρονται να..."εξυπηρετούσαν" τα σχέδια Μουσσά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης