Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η εμπλοκή Paulson στην υπόθεση Θωμόπουλου

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η εμπλοκή Paulson στην υπόθεση Θωμόπουλου
Γεννά πολλά ερωτηματικά η εμλποκή Paulson στις διοικητικές εξελίξεις στην τράπεζα Πειραιώς
Έκπληξη προκάλεσε η παρέμβαση του Politico το οποίο σε εκτενές ρεπορτάζ του αναφέρει ότι ο Paulson θα εξοργιστεί από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον Άνθιμο Θωμόπουλο από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς.
Το fund Paulson με 9,3% προφανώς και έχει κάθε λόγο να δείχνει ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που άπτονται των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει.
Βέβαια ο Paulson έχει πραγματοποιήσει και άλλες επενδύσει στην Ελλάδα και δεν είδαμε να αντιδρά σε αποφάσεις που ελήφθησαν και ζημιώνουν….τα συμφέροντα του.
Ο Paulson πριν ξεκινήσει να διαμαρτύρεται μπορεί να απαντήσει
1)Επένδυσε στην Ελλάδα επειδή του το ζήτησε ο Θωμόπουλος ή επειδή αξιολόγησε τα οικονομικά στοιχεία της Πειραιώς;
2)Ισχύει ότι ο Θωμόπουλος επιδίωκε να τοποθετήσει το Paulson στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς με στόχο να δημιουργήσει ένα φιλικά προσκείμενο προς αυτόν διοικητικό συμβούλιο;
3)Ο Paulson είχε δείξει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση προβληματικών δανείων και υπό ποια μορφή;
4)Αποτελεί παράδοξο πως ο Paulson έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ για να αποτρέψει την παραίτηση Θωμόπουλου και με ποιο σκεπτικό έστειλε αυτή την επιστολή.
Είναι γνωστές οι σχέσεις του fund Paulson με τον Θωμόπουλο αλλά πολύ υπέρμετρο ζήλο δεν επέδειξε το αμερικανικό fund για τις διοικητικές εξελίξεις στην Πειραιώς;
5)Μπορεί το Paulson να αναφέρει πέραν από τις μετοχές που έχει αποκτήσει στην Πειραιώς μέσω της αύξησης κεφαλαίου τι άλλα σχέδια είχε ή τι άλλες συμφωνίες υπάρχουν;
6)Η εταιρική διακυβέρνηση και ο ρόλος των μετόχων είναι απόλυτα σεβαστοί.
Όμως ο Paulson όταν όλα κατέρρεαν και αγόρασε στην εξευτελιστική τιμή των 0,003 ευρώ την Πειραιώς δεν είδαμε να στέλνει κάποια επιστολή διαμαρτυρίας για την απαξίωση των τραπεζικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης