Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο Λονδίνο ο Α. Βγενόπουλος με στόχο….μεταξύ των άλλων και την έκδοση ομολογιακού με την στήριξη ξένου επενδυτή αλλά και του Dubai – Στο μέλλον δεν αποκλείεται deal με την Πειραιώς…

Στο Λονδίνο  ο Α. Βγενόπουλος με στόχο….μεταξύ των άλλων και την έκδοση ομολογιακού με την στήριξη ξένου επενδυτή αλλά και του Dubai – Στο μέλλον δεν αποκλείεται deal με την Πειραιώς…
Με στόχο να ενισχυθεί κεφαλαιακά μέσω ενός ομολογιακού δανείου εξετάζει ο  όμιλος Marfin με την στήριξη πέραν του Dubai και νέου στρατηγικού επενδυτή….
Ο Α. Βγενόπουλος βρέθηκε χθες στο Λονδίνο και είχε μια σειρά επαφών με ξένους επενδυτές ωστόσο το ευρύτερο σχέδιο που εξετάζεται αυτή την περίοδο είναι περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω ομολογιακού.

Η τράπεζα είναι επαρκώς θωρακισμένη, πέρασε τον σκόπελο της αναδιάταξης του χρέους, ωστόσο ο όμιλος καλείται να θωρακιστεί περαιτέρω εν μέσω προβλέψιμων και μη προβλέψεων προκλήσεων.
Η Marfin σε αυτή την συγκυρία έχει θέσει τις εξής προτεραιότητες
1)κεφαλαιακή ενίσχυση και 2) μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης με την Blackrock θα αξιολογηθούν και τα deals.
H Marfin θα μπορούσε να εξετάσει ακόμη και deal με την Πειραιώς αρκεί βεβαίως να αποτυπωθούν πλήρως οι όποιες ζημίες προκύψουν από την αξιολόγηση των δανείων των τραπεζών.
Τα deals όμως δεν μπορούν και δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν με βιασύνη αλλά να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι.
Η βασική στρατηγική της Marfin στηρίζεται στην εξής προσέγγιση.
Οι τράπεζες χρειάζονται ισχυρούς συνεταίρους.
Η Marfin έχει την στήριξη του Dubai αλλά προφανώς μπορεί να βρεθεί και δεύτερος μεγάλος επενδυτής που θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια ομολογιακή έκδοση.
Οι κατέχοντες κεφάλαια και διαθέτοντας και ισχυρούς εταίρους θα αποτελέσουν τους πυλώνες της επερχόμενης αναδιάταξης του κλάδου θεωρούν στην Marfin και ορθά υπό την έννοια ότι deal χωρίς κεφάλαια και χωρίς ισχυρούς στρατηγικούς συμμάχους δεν επιδοκιμάζονται

Marfin Popular Bank

Dubai 18,69%
MIG 9,49%
Οι ιδιώτες επενδυτές 58%
Ξένοι 7%
Προσωπικό  Λαϊκής 2,07%.
Λανίτης 4,61%
Θεοχαράκης 1,23%
Ανδρέας Βγενόπουλος   0,51%
Σύνολο μετόχων 94.000

MIG
Dubai investment Group 17,28%
IRF 17,91%
Marfin Popular Bank 2,7%
Ξένοι θεσμικοί 16,08%
Ιδιώτες 44,28%
Βγενόπουλος 7,8% (Ε)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης