Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ολοκλήρωσε την ανακεφαλαιοποίησή της η Attica bank – Διασφάλισε το μέλλον της – Πρόκληση η στήριξη της οικονομίας

tags :
Ολοκλήρωσε την ανακεφαλαιοποίησή της η Attica bank – Διασφάλισε το μέλλον της – Πρόκληση η στήριξη της οικονομίας
Το 2016 για την Attica bank θα αποδειχθεί μια χρονιά προκλήσεων και ευκαιριών και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος...
Ολοκλήρωσε η Attica bank την ανακεφαλαιοποίησή της μετά την παράταση που έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος και πλέον έχει διασφαλίσει το μέλλον και την αυτονομία της.
Η Attica bank κάτω από δύσκολες συνθήκες συγκέντρωσε τα απαραίτητα κεφάλαια και με την ενεργή συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ, άλλων Ταμείων και σημαντικών ιδιωτών επενδυτών.
Το bankingnews.gr άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο της ανακεφαλαιοποίησης και εξέφρασε ανησυχίες και φόβους για τη δυνατότητα ολοκλήρωσής της, με πληθώρα άρθρων, ωστόσο ουδέποτε είχε στόχο να πλήξει την φήμη και τη λειτουργία της τράπεζας πολλώ δε μάλλον των εργαζομένων και του συνόλου των στελεχών της.
Φρονούμε ότι ποτέ δεν πρέπει να αμφισβητείται με την  αυστηρή κριτική η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού αλλά να καταδεικνύονται ενδεχόμενες εναλλακτικές επιχειρηματικές αποφάσεις και στρατηγικές.
 Στο πλαίσιο αυτό η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας μας επιτάσσει να δεχόμαστε πάντα παρατηρήσεις και επισημάνσεις  για τις πληροφορίες που δημοσιεύουμε, ενδεχόμενες παραβλέψεις δεν υποκρύπτουν ποτέ οποιαδήποτε σκοπιμότητα ή δόλο.
Η Attica bank άπαξ και ανακεφαλαιοποιήθηκε έχει πλέον λόγο ύπαρξης και παρουσίας και θα κριθεί από το επιχειρηματικό της πλάνο, το κατά πόσο μπορεί να επιτυγχάνει κέρδη και βεβαίως το κατά πόσο μπορεί να στηρίξει την εθνική οικονομία.
Είναι προφανές ότι όλοι οι ασχολούμενοι με την τραπεζική αγορά ευελπιστούμε στην επίτευξη των στόχων αυτών.
Το ίδιο και  οι μέτοχοι που επένδυσαν σημαντικά κεφάλαια  και θέλουν να δουν τις επενδύσεις τους να αποδίδουν.
Το 2016 για την Attica bank θα αποδειχθεί μια χρονιά προκλήσεων και ευκαιριών και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως άλλωστε κρίνονται τα πάντα στη ζωή των ατόμων  και των   συλλογικοτήτων.
H αξιοποίηση των προβληματικών δανείων που αποτελεί γενικό πρόβλημα ολόκληρου του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, η μείωση του κόστους λόγω της μείωσης των τραπεζικών εργασιών, η ορθολογικότερη σχέση εξόδων προς έσοδα και η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων θα αποτελέσουν τις προκλήσεις της Attica bank για το 2016.  
Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση είναι το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
Οι ελπίδες είναι βάσιμες και οι ευχές όλων τη συνοδεύουν.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης