Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση προειδοποιούσε να μην αγγίξουν το ΤΑΠΙΛΤΑΤ και εν κρυπτώ 55 εκ στην πανάκριβη Attica, κοστίζει όσο η BNP

tags :
Η κυβέρνηση προειδοποιούσε να μην αγγίξουν το ΤΑΠΙΛΤΑΤ και εν κρυπτώ 55 εκ στην πανάκριβη Attica, κοστίζει όσο η BNP
Ποιοι αποφάσισαν να επενδύσουν Ταμεία σε μια ακραία πανάκριβη τράπεζα;
Μείζον θέμα για την διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων εγείρεται για την στάση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ (Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής τράπεζας και άλλων Τραπεζών).
Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος με επιστολή του με αριθμό πρωτοκόλλου 106 στις 13 Οκτωβρίου του 2015 στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤΑΤ μεταξύ άλλων τόνιζε ότι « από την εν λόγω συνταγματική διάταξη απορρέει υποχρέωση μεταξύ άλλων προστασίας του ασφαλιστικού κεφαλαίου των φορέων επικουρικής ασφάλισης ώστε να διασφαλίζεται εις το διηνεκές χορήγηση επικουρικής σύνταξης και η προαγωγή των ασφαλιστικών συμφερόντων και των εργαζομένων…
Γνωστοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, ενόψει του εγγυητικού ρόλου του Κράτους ως προς την προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης του συνόλου του εργαζόμενου πληθυσμού, ρόλος ο οποίος έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία μας. ότι εκκρεμεί η συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού σας Συμβουλίου αιτήματος περί ομαδικής αποχώρησης ασφαλισμένων από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ (που κατά τις εκτιμήσεις των εν λόγω εκπροσώπων αφορά το σύνολο του ασφαλισμένου στο Ταμείο πληθυσμού) με ταυτόχρονη «επιστροφή» των εισφορών που έχουν καταβληθεί κατά το διάστημα της ασφάλισης.
Τυχόν ικανοποίηση του αιτήματος αυτού είναι βέβαιο, σύμφωνα με τα δεδομένα που μας γνωστοποιήθηκαν, ότι θα οδηγήσει σε πλήρη απομείωση του ασφαλιστικού κεφαλαίου, θέτοντας ως εκ τούτου υπό διακινδύνευση την εκπλήρωση του σκοπού του Ταμείου» και ως εκ τούτου την κοινωνική προστασία των υπαχθέντων σε αυτό εργαζομένων και συνταξιούχων.
Κατόπιν τούτων, Καλείστε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα όλα τα σχετικά στοιχεία που συνδέονται με τα ανωτέρω και στο μεταξύ να απόσχετε από οποιαδήποτε ενέργεια επέμβασης με οποιοδήποτε τρόπο στο ασφαλιστικό κεφάλαιο του Ταμείου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τυχόν παραβίαση των ανωτέρω επισύρει αστικές και ποινικές κυρώσεις»

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προειδοποιεί για κυρώσεις εν κρυπτώ επενδύουν 55 εκατ στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank.
Πρόκειται για ένα μείζον θέμα καθώς το ΤΑΠΙΛΤΑΤ όπως η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Πετρόπουλος προειδοποιούν για τον κίνδυνο απώλειας ασφαλιστικού κεφαλαίου και ξαφνικά αποφασίζεται να επενδυθούν 55 εκατ στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank σε μια πανάκριβη τράπεζα.
Πως έλαβε τέτοια απόφαση το ΤΑΠΙΛΤΑΤ;
Η Attica bank είναι πανάκριβη για δύο βασικούς λόγους.
1)Αποτιμάται στα 715 εκατ που αυτό σημαίνει 0,86 τιμή προς λογιστική αξία.
Προσέξτε η Attica bank αποτιμάται 0,86 P/BV όταν οι 4 συστημικές τράπεζες αποτιμώνται 0,34 P/BV ή 0,29 με βάση τις τιμές της αύξησης.
Είναι ενδεικτικό ότι η Attica bank υλοποίησε αύξηση κεφαλαίου 0,30 ευρώ και μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου του 2015 η τιμή της αύξησης δεν έφθασε τα 0,30 ευρώ.
Με βάση τις τωρινές αποτιμήσεις η Attica bank αποτιμάται περίπου όσο και η BNP Paribas μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο.
2)Ο δεύτερος λόγος που αποδεικνύει ότι η Attica bank είναι ακραία πανάκριβη είναι η μελλοντική κερδοφορία.
Ας υποθέσουμε ότι η Attica bank θα περάσει γρήγορα σε κέρδη αλλά με βάση την παρελθούσα εμπειρία δεν πέτυχε περισσότερα από 20,8 εκατ το 2007.
Επίσης ως παράδειγμα θα αναφέρουμε ότι για τα επομενα χρόνια κάθε χρόνο η Attica bank θα επιτυγχάνει κέρδη 20 εκατ.
Στο ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών λοιπόν αντιστοιχούν 10 εκατ και έχει επενδύσει συνολικά 760-770 εκατ ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό ότι θα κάνει απόσβεση της επένδυσης περίπου 77 χρόνια.
Δυστυχώς κανείς από εμάς που είμαστε εν ζωή σήμερα 28 Δεκεμβρίου του 2015 δεν θα ζει για να επιβεβαιώσει αν όντως το ΤΣΜΕΔΕ απόσβεσε την επένδυση του.
Εμείς λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.


Ταυτόχρονα για σκανδαλώδη απόφαση συμμετοχής του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με 55 εκατ στην Attica bank κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Ιονικής
Μάλιστα σε ανακοίνωση τους που παραθέτουμε θέτουν σοβαρότατα ερωτήματα για το πώς ένα Ταμείο όπως το ΤΑΠΙΛΤΑΤ μπορεί να επενδύσει 55 εκατ στην Attica bank.

Η επίσημη ανακοίνωση

Και αντί για επικουρική σύνταξη ή επιστροφή εισφοροκρατήσεων θα εισπράττουμε… μερίσματα κόκκινων δανείων;
Συνάδελφοι της Ιονικής,

“Αγοράστε Αttica Βank”
Με τα ποσά των εισφορών που θα λαμβάνατε στο λογαριασμό σας μέχρι το τέλος του 2015 (3%+4%=7%), όπως σας διαβεβαίωναν από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK, τελικά γίναμε όλοι μέτοχοι της Αttica Βank! Εφεξής λοιπόν, πρώτιστο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της “καλής πορείας” της Attica Bank ώστε να μη χρεοκοπήσει και χαθούν τα 55.000.000€ (!) που έδωσε το Επικουρικό μας Ταμείο για να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίησή της και κυρίως για να μη χρειαστούν σύντομα άλλα τόσα για να υποστηριχθεί το ποσοστό 7,3% του Μετοχικού Κεφαλαίου που “αποκτήσαμε” με τόσο “λίγα” χρήματα, τα οποία άλλωστε μας… περισσεύουν.
“Μνημόσυνο” με ξένα κόλλυβα
Τη σχετική απόφαση επένδυσης σε μετοχές Attica Bank, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την προηγούμενη Τρίτη και Τετάρτη (15&16-12-2015) σε μια μαραθώνια “πανηγυρική” συνεδρίαση με ψήφους 6 υπέρ και 2 κατά (εκ των οποίων η μία ήταν του Γραμματέα του Δ.Σ.), αφού προηγουμένως μελέτησε προσεχτικά, όπως μάθαμε, την ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη εισήγηση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου για να σωθεί η Attica Bank.
(Αφού άλλωστε είναι γνωστό ότι “αυτός είναι και ο σκοπός” του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ…)
Οι μάγοι με τα δώρα
Από τους εργαζόμενους της ALPHA BANK υπέρ της επένδυσης αυτής ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK (συνάδελφοι της Ιονικής κκ Ξύστρας, Λάτσης, Πετράκης και ο ταμίας κ. Τσιακούλιας).
Αλήθεια, για ρωτήστε τώρα τον κ. Λάτση πότε θα σας πιστώσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τις εισφοροκρατήσεις σας!!!
“Οικουμενική” αποδοχή!
Όπως πληροφορούμαστε, κάλυψη προς το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (περί νομικών ευθυνών) και διαβεβαιώσεις (ότι η “επένδυση” θα ευδοκιμήσει) έδωσαν αφενός μεν το νομικό επιτελείο της Attica Bank και αφετέρου η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση. (Σιγά που δεν θα έδιναν!)
Επένδυση – “Εγγύηση”
Όσον αφορά τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, μετά την υπ΄αριθμόν 106/13-10-2015 γνωστή “αυστηρή” επιστολή του, για τη διασφάλιση του ασφαλιστικού κεφαλαίου του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, θεωρούμε ότι τώρα έχει “ιερή υποχρέωση” να συγχαρεί εγγράφως και άμεσα (εάν δεν το έχει ήδη κάνει) το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφού με την ως άνω επένδυση όχι μόνο “διασφαλίζει”, αλλά και “πολλαπλασιάζει” την περιουσία του Ταμείου μας…
BIG… BUBBLE !!!
ή το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στ’ αχνάρια του ΤΣΜΕΔΕ για να σώσει
την Attica Bank και την οικονομία.
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αγανακτείτε καθόσον δεν εξαπατηθήκατε. Όλοι γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι “ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ” ανάληψης των εισφοροκρατήσεών σας είχαν στην ουσία κάλπικο περιεχόμενο, για τους λόγους που σας έχουμε αναλύσει επανειλημμένως κατά το παρελθόν.
Εντούτοις, εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε πλήρως για την… εγγυημένη επενδυτική κίνηση του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, μελετήστε το ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ της Attica Bank και τον δείκτη P/Bv (χρηματιστηριακή προς λογιστική αξία) της αγοράς, δηλαδή των άλλων τραπεζών και της ALPHA BANK, προκειμένου να διαπιστώσετε πόσο “φθηνά” αγοράσαμε (από… σβέρκο;) και ότι “δεν” (;;;) αντιμετωπίζουμε άμεσο κίνδυνο απομείωσης του κεφαλαίου της επένδυσής μας! Άλλωστε, μπορείτε να απευθυνθείτε και στην Επενδυτική Επιτροπή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. (Ποιος συνάδελφος από την ALPHA BANK συμμετέχει στην Επενδυτική Επιτροπή; Ρωτήστε και αυτόν…)
Τα μέλη του Συλλόγου μας θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή που θα λάβουν σύντομα για την αντίδρασή μας σε αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση και τις περαιτέρω ενέργειές μας στο μείζον θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                         Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης