Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση της Παγκρήτιας Τράπεζας - Συγκέντρωσε 70 εκατ. ευρώ

Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση της Παγκρήτιας Τράπεζας - Συγκέντρωσε 70 εκατ. ευρώ
Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα κατάφερε τελικώς να υπερκαλύψει τον στόχο του βασικού σεναρίου των 61 εκατ. 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο σκέλος της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, υπερκαλύπτοντας 61 εκατ. ευρώ του βασικού σεναρίου με ιδιωτικά κεφάλαια.
Ειδικότερα, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα συγκέντρωσε το ποσό των 70 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, έλαβε παράταση λίγων μηνών, ώστε να καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές ανάγκες που φτάνουν τα 115-116 εκατ. ευρώ.
Υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανική τράπεζα να επενδύσει τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας πλήρως τις κεφαλαιακές ανάγκες της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Η κάλυψη του βασικού σεναρίου, αλλά και η παράταση για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου έχουν έγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Από την συνάντηση της διοίκησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας,  του συμβούλου και άλλων στελεχών με το κυβερνητικό επιτελείο εξήχθηκε ένα συμπέρασμα.

Η Παγκρήτια τράπεζα μπορεί να διασωθεί και μάλιστα όπως ανέφερε πηγή στο bankingnews.gr σήμερα 16 Δεκεμβρίου του 2015 υπάρχουν πάνω από 80% πιθανότητες να καλύψει τα 61 εκατ του βασικού σεναρίου.
Η ΤτΕ έχει αποδεχθεί το εξής αν μια συνεταιριστική τράπεζα καλύψει το βασικό σενάριο τότε αυτομάτως θα κερδίσει και χρόνο για να ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως καλύπτοντας και το δυσμενές σενάριο σε βάθος 4-6 μηνών.
Σε αυτή την περίπτωση βρίσκοντας τα 61 εκατ η Παγκρήτια θα δώσει τον χρόνο στην αμερικανική τράπεζα που έχει αναφέρει ότι θα καλύψει πλήρως την ανακεφαλαιοποίηση αρκεί να έχει τον χρόνο να ολοκληρώσει τον οικονομικό έλεγχο δηλαδή ένα διάστημα 2 μηνών.
Να σημειωθεί ότι η αμερικανική τράπεζα θα καλύψει 60 εκατ καθώς και σχήμα ξένων μετόχων που έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο να συμμετάσχει ο στρατηγικός επενδυτής.
Να θυμίσουμε ότι η Παγκρήτια τράπεζα χρειάζεται συνολικά 115,4 εκατ ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθεί.
Μάλιστα το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ με συνεταιριστικές μερίδες και 30 εκατ μετατρέψιμο ομόλογο.
Οι ενδείξεις πάντως που υπάρχουν συγκλίνουν στην άποψη ότι η Παγκρήτια θα τα καταφέρει να ανακεφαλαιοποιηθεί.
Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος υπάρχει plan B θα περάσει στον έλεγχο της Εθνικής τράπεζας διασφαλίζοντας και όλους τους εργαζομένους.
Ωστόσο όπως τονίστηκε οι πιθανότητες να ανακεφαλαιποιηθεί καλύπτοντας τουλάχιστον το βασικό σενάριο τα 61 εκατ είναι πολύ μεγάλες και λόγω του γεγονότος ότι ο πρόεδρος της τράπεζας Γ. Λεμπιδάκης κινητοποίησε το κρητικό κεφάλαιο να συνδράμουν υπέρ της αύξησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης