Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διέθεσε το 5,32% που κατείχε η Eurolife στη Eurobank μέσω placement σε διεθνείς επενδυτές

Διέθεσε το 5,32% που κατείχε η Eurolife στη Eurobank μέσω placement σε διεθνείς επενδυτές
Σε 0,00% ανέρχεται πλεόν η συμμετοχή της Eurolife
Το 5,32% που κατείχε στη Eurobank διέθεσε μέσω placement η ασφαλιστική θυγατρική της Eurolife, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει πλήρως το www.bankingnews.gr.
Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία (εφεξής «Eurobank») ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 3556/2007 και το άρθρο 7α (παρ. 6 περ. γ) του ν. 3864/2010, και κατόπιν της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών και της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων κοινών μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2 Δεκεμβρίου 2015, τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 14 του ν.3556/2007:
α) Με βάση τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Eurobank από τη θυγατρική της εταιρεία «Eurolife ERB Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής» (εφεξής «Eurolife») στις 2 Δεκεμβρίου 2015, το ποσοστό των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που κατείχε η Eurolife επί του συνολικού αριθμού των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Eurobank, περιλαμβανομένων των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (εφεξής «ΤΧΣ»), ανήλθε, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, από 0,00% σε 5,32%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 116.359.612 κοινές με δικαίωμα ψήφου μετοχές της Eurobank.
Βάσει της γνωστοποίησης αυτής, η απόκτηση των ως άνω μετοχών έγινε συνεπεία της συμμετοχής της Eurolife στην ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank με το προϊόν εξαγοράς τίτλων κύριας οφειλής εκδόσεως της Eurobank κατόπιν συμμετοχής της Eurolife στην από 29 Οκτωβρίου 2015 προαιρετική πρόταση της Eurobank στο πλαίσιο της Άσκησης Διαχείρισης Παθητικού της τελευταίας.
Η εξαγορά των ανωτέρω τίτλων και η απόκτηση των ως άνω μετοχών έγινε από τη Eurolife ενεργούσα για λογαριασμό των πελατών της – ασφαλισμένων με ασφαλιστική σύμβαση ζωής συνδεδεμένη με επενδύσεις που εκφράζονται σε μονάδες εσωτερικών μεταβλητών κεφαλαίων (unitlinked) σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.δ. 400/1970.
Επομένως, στο πρόσωπο των τελευταίων επέρχονται και οι έννομες συνέπειες της κτήσης των μετοχών και η εν λόγω γνωστοποίηση υποβλήθηκε από τη Eurolife για λογαριασμό τους.
β) Στη συνέχεια, με βάση τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Eurobank στις 3 Δεκεμβρίου 2015, το ποσοστό των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που κατείχε η Eurolife, κατά τα ανωτέρω (υπό 1α) αναφερόμενα, επί του συνολικού αριθμού των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Eurobank, περιλαμβανομένων των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών του ΤΧΣ, κατήλθε, στις 2 Δεκεμβρίου, του ορίου του 5% και διαμορφώθηκε από 5,32% σε 0,00%.

2. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7α (παρ. 6 περ. γ) του ν. 3864/2010:
α) Με βάση τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Eurobank από τη Eurolife στις 3 Δεκεμβρίου 2015, το ποσοστό των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που κατείχε η Eurolife επί του συνολικού αριθμού των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Eurobank, εξαιρουμένων των κοινών με 2/2 δικαίωμα ψήφου μετοχών του ΤΧΣ, ανήλθε, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, από 0,00% σε 5,45%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 116.359.612 κοινές με δικαίωμα ψήφου μετοχές της Eurobank. Βάσει της γνωστοποίησης αυτής, η απόκτηση των ως άνω μετοχών από τη Eurolife, ενεργούσα για λογαριασμό των πελατών της – ασφαλισμένων με ασφαλιστική σύμβαση ζωής συνδεδεμένη με επενδύσεις που εκφράζονται σε μονάδες εσωτερικών μεταβλητών κεφαλαίων (unitlinked) σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.δ. 400/1970, έγινε κατά τα ανωτέρω (υπό 1α) αναφερόμενα.
β) Με βάση τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Eurobank από τη Eurolife στις 3 Δεκεμβρίου 2015, το ποσοστό των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που κατείχε, κατά τα ανωτέρω (υπό 2α) αναφερόμενα η Eurolife επί του συνολικού αριθμού των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Eurobank, εξαιρουμένων των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών του ΤΧΣ, κατήλθε, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, του ορίου του 5% και διαμορφώθηκε από 5,45% σε 0,00%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης