Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αμερικανικό και βρετανικό fund ενδιαφέρονται για την Παγκρήτια - Έως 115 εκατ ευρώ οι ανάγκες

Αμερικανικό και βρετανικό fund ενδιαφέρονται για την Παγκρήτια - Έως 115 εκατ ευρώ οι ανάγκες
Στα 60 εκατ στο βασικό και 115 εκατ στο δυσμενές οι κεφαλαιακές ανάγκες της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Οι συνεταιριστικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται με βάση τα stress tests και η Παγκρήτια τράπεζα η μεγαλύτερη των συνεταιριστικών τραπεζών χρειάζεται 60 εκατ στο βασικό και 115 εκατ. στο δυσμενές.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις αμερικανικό fund το οποίο κατά καιρούς έχει επενδύσει στην Ελλάδα φέρεται να ενδιαφέρεται να καλύψει έως 50-60 εκατ δηλαδή το σύνολο του βασικού σεναρίου του stress tests της Παγκρήτιας.
Παράλληλα υπάρχει και βρετανικό fund το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της συνεταιριστικής τράπεζας.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ανακεφαλαιοποίηση της Παγκρήτιας θα συμμετάσχουν η EBRD - είχε αναφερθεί ότι δεν θα συμμετάσχει - και η BSTDB - Black Sea Trade and Development Bank.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Παγκρήτια μαζί με την Χανίων λόγω της βαρύτητας που εμφανίζουν στην οικονομία της Κρήτης προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Μάλιστα επιχειρηματίες και επενδυτές θέλουν να αποκτήσουν συνεταιριστικές μερίδες στην Παγκρήτια και παρά το μεγάλο ύψος των κεφαλαιακών αναγκών 115 εκατ συνολικά..... τελικώς θα ανακεφαλαιοποιηθεί επιτυχώς.
Αν η Παγκρήτια καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου 60 εκατ τα υπόλοιπα 55 εκατ θεωρητικά και εναλλακτικά θα μπορούσε  να τα καλύψει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ωστόσο στόχος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της Κρήτης είναι να καλύψει έως και το 100% των κεφαλαιακών αναγκών με ίδια μέσα, χωρίς κρατική στήριξη.
Σημειωτέον ότι αν υπάρξει deal με ξένο fund προφανώς θα αποκτήσει ενεργό ρόλο στο management.  
Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα κεφάλαια θα βρεθούν έως τις 11 Δεκεμβρίου που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης