Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΧΣ θα αναμένει το EWG και τα 10 δισ για να δώσει το πράσινο φως για βιβλία και κατανομή – Οι τυπικές εγκρίσεις 20 Νοεμβρίου

Το ΤΧΣ θα αναμένει το EWG και τα 10 δισ  για να δώσει το πράσινο φως για βιβλία και κατανομή – Οι τυπικές εγκρίσεις 20 Νοεμβρίου
Το ΤΧΣ για να δώσει το πράσινο φως στις τράπεζες χρειάζεται να έχει τυπικά τα 10 δισεκ. από το EWG και το Eurogroup
Σε ένα τυπικό αλλά και πρακτικό ζήτημα έχουν «κωλύσει» τα βιβλία προσφορών των τραπεζών.
Δεν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα στα βιβλία για να μην υπάρξει παρερμηνεία αλλά είναι τυπικό ζήτημα του ΤΧΣ.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του allocation δηλαδή της κατανομής και να εγκριθεί η διαδικασία από το ΤΧΣ θα πρέπει πρωτίστως να έχουν εγκριθεί τα 10 δισεκ. για τις τράπεζες.
Όμως τα 10 δισεκ. θα εγκριθούν είτε στο Euro Working Group την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ή την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στο Eurogroup.
Έτσι λοιπόν το ΤΧΣ δεν μπορεί να εγκρίνει το τυπικό σκέλος των βιβλίων προσφορών.
Η Eurobank και η Alpha bank τα έχουν υπερκαλύψει και ουσιαστικά κλείσει τα βιβλία προσφορών με μεγάλη επιτυχία και ίσως σήμερα 18 Νοεμβρίου προβούν σε ανακοινώσεις για το τυπικό του κλεισίματος.
Η Εθνική μάλλον σήμερα θα το κλείσει και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η Πειραιώς.
Μάλιστα το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κλείσει το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς αποδίδεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπάρχουν funds που πρώτα ζητούν την έγκριση του EWG και εν συνεχεία θα επενδύσουν στην ΑΜΚ της Πειραιώς.
Οι τράπεζες λόγω αυτής της τεχνικής δυσκολίας με EWG, βιβλία προσφορών και έγκρισης των 10 δισεκ. καθυστερούν συν τοις άλλοις και ως ένδειξη στήριξης στην προσπάθεια της Πειραιώς που θα καταφέρει να το κλείσει και να συγκεντρώσει 1,34 δισεκ. τουλάχιστον νέων ιδιωτικών κεφαλαίων.
Το βιβλίο της Πειραιώς θα κλείσει έως τις 20 Νοεμβρίου το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης