Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχεδόν όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν χτυπήσει την πόρτα του Baupost Group για τις ΑΜΚ

Σχεδόν όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν χτυπήσει την πόρτα του Baupost Group για τις ΑΜΚ
Όλες οι τράπεζες έχουν προσεγγίσει το Baupost πουλώντας ένα story....
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για το 2015 έχει πολλές ιδιαιτερότητες.
Μια από αυτές είναι ότι οι ΑΜΚ των τραπεζών υλοποιούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μόλις 2 εβδομάδων και εκ των πραγμάτων οι τράπεζες και οι ανάδοχοι τους υποχρεούνται να απευθυνθούν περίπου στους ίδιους υποψηφίους επενδυτές των αυξήσεων κεφαλαίου.
Με βάση πολύ σοβαρές ενδείξεις ένα από τα funds που το έχουν προσεγγίσει και οι 4 τράπεζες στην κυριολεξία – προφανώς δεν είναι το μόνο – είναι το Baupost.
Όλες οι τράπεζες έχουν προσεγγίσει το Baupost πουλώντας ένα story.
Η Πειραιώς ότι θα έχει μεγάλο recovery story λόγω των NPLs
Η Eurobank ότι έχει την μικρότερη ανακεφαλαιοποίηση και σχήμα στρατηγικών επενδυτών που στηρίζουν την ανακεφαλαιοποίηση
Η Alpha bank ότι είναι μια συντηρητική με την καλύτερη συσχέτιση σταθμισμένου ενεργητικού προς ίδια κεφάλαια
Η Εθνική πουλάει τον διαχρονικό της ρόλο στην οικονομία και την σταθερότητα των καταθετών της αλλά και την διαχρονική της παρουσία στην εσωτερική αγορά.
Όλες οι τράπεζες κάτι προβάλλουν.
Το Baupost με βάση σοβαρές πληροφορίες έχει αποφασίσει να επενδύσει σε δύο τράπεζες υπό την αίρεση όμως ότι θα έχουν κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα στο Eurogroup και θα έχει προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης.

Και το Capital έχουν προσεγγίσει οι ελληνικές τράπεζες

Το Capital Group είναι γνωστό πως αποχώρησε – κακήν κακώς – από την Ελλάδα ρευστοποιώντας τεράστιες επενδυτικές θέσεις σε Eurobank και Πειραιώς.
Είναι γνωστό τι συνέβη με το περίφημο email αλλά και την γενικότερη στρατηγική του Capital που κρινόμενη εκ των υστέρων αποδείχθηκε σωστή καθώς μπορεί να πούλησε με ζημίες αλλά αξιολογώντας τα επίπεδα των τιμών που κατέρρευσαν οι τράπεζες….μείωσε τις δυνητικές ζημίες του.
Το Capital Group είναι από τα μεγαλύτερα fund παγκοσμίως και προφανώς η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επαναφέρει στο προσκήνιο το Capital.
Ελληνικές τράπεζες έχουν προσεγγίσει το Capital Group με στόχο να διερευνήσουν την πιθανότητα να επανεπενδύσει στην Ελλάδα και στις τράπεζες.
Μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αλλά είναι αληθές ότι εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια ακόμη και του να επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες.
Μπορεί η πρόσφατη εμπειρία επένδυσης στις ελληνικές τράπεζες να ήταν ζημιογόνος και τραυματική αλλά η διαφορά με το παρελθόν είναι οι εξαϋλωμένες τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου.

Πρώτη ενημέρωση: 01:26, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης