Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ισχυρότερη η Εθνική στον αγώνα της ανακεφαλαιοποίησης μετά το αποτέλεσμα των Τουρκικών εκλογών

Ισχυρότερη η Εθνική στον αγώνα της ανακεφαλαιοποίησης μετά το αποτέλεσμα των Τουρκικών εκλογών
H Εθνική μεταξύ άλλων ευνοείται και από την άνοδο της Τουρκικής λίρας
Μόλις μία μέρα μετά το σαββατοκύριακο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της Συνολικής Αξιολόγησης και των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στην Εθνική Τράπεζα στον αγώνα της ανακεφαλαιοποίησης.
Μετά από μία μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας στην Τουρκική αγορά, όλα δείχνουν πως η ισχυρή νίκη Ερντογάν, ο οποίος αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του έναντι των άλλων κομμάτων, θα αποτελέσει καταλύτη για την σταθεροποίηση της Τουρκικής λίρας και την άνοδο της αγοράς.
Παρά τις υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες των 4.6δισ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, σε δήλωσή του το Σάββατο, επεσήμανε την στρατηγική της ΕΤΕ να θωρακίσει τους κεφαλαιακούς δείκτες της τράπεζας, ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.
Εξέφρασε δε, την πρόθεση της Εθνικής να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της κρατικής βοήθειας που θα λάβει, βασιζόμενη στις αγορές και στις δικές της κεφαλαιακές δράσεις για την ανακεφαλαιοποίηση.
Η Εθνική είναι η τράπεζα με το μεγαλύτερο περιθώριο κεφαλαιακών δράσεων, και πλέον, εκτός από την ισχυρή κερδοφορία των θυγατρικών της σε εσωτερικό και εξωτερικό, θα επωφεληθεί άμεσα από την ανανέωση του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων αγορών για την Τουρκία, αλλά και την άνοδο της Τουρκικής λίρας, μετά από την μεγάλη περίοδο υποτίμησής της, μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη της αποεπένδυσης από την Τουρκία σε ευνοϊκότερες τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης