Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξενόφος (ΤΧΣ): Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι επιτυχής - Με πλήρη δικαιώματα ψήφου το ΤΧΣ

tags :
Ξενόφος (ΤΧΣ): Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι επιτυχής - Με πλήρη δικαιώματα ψήφου το ΤΧΣ
Οι τράπεζες είναι έτοιμες με το που θα ανακοινωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες να αποτανθούν στην διεθνή επενδυτική κοινότητα, σημειώνει ο κ. Ξενόφος
«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι επιτυχής» εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, κ. Άρης Ξενόφος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάιο, μιλώντας στο CNN Greece.
Οι τράπεζες είναι έτοιμες με το που θα ανακοινωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες να αποτανθούν στην διεθνή επενδυτική κοινότητα, σημειώνει ο κ. Ξενόφος.
Και προσθέτει ότι ο νόμος της ανακεφαλαιοποίησης και η δυνατότητα επιλογής των εναλλακτικών εργαλείων που θα προσφερθούν δίνουν καλά κίνητρα σε νέα κεφάλαια να μπουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Οι τραπεζικές μετοχές είναι ήδη πολύ χαμηλά, άρα προσφέρουν προοπτικές μελλοντικών κεφαλαιακών κερδών, εάν φυσικά οι συνθήκες δεν μεταβληθούν σημαντικά.
Η πολιτική σταθερότητα υπάρχει, όπως και το πακέτο βοήθειας της χώρας που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση και τους θεσμούς, παρά τη διαδικασία της συνεχούς αξιολόγησης.
Έξυπνα κεφάλαια μπορούν να βρουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον πολιτικής ευστάθειας και υγιούς τραπεζικού συστήματος και να αναμένουν, με μια ασφάλεια, καλά κέρδη στο μέλλον.
Με όλη αυτή τη συλλογιστική, θα έχουμε μια επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ, το νέο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης θα προβλέπει την δυνατότητα πλήρων δικαιωμάτων ψήφου στο Ταμείο και στους λοιπούς μετόχους.
Όπως σημειώνει το CNN Greece, ο κ. Ξενόφος στέλνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η προοπτική του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και το εγχείρημα της ανακεφαλαιοποίησης.
Αναγνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να ανακτηθούν τα 25 δισ. ευρώ που έχει ήδη επενδύσει το ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες, ενώ προειδοποιεί για σημαντική αλλοίωση (dilution) της θέσης των υφιστάμενων μετόχων.

Πρώτη ενημέρωση 12:54 28 Οκτωβρίου του 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης