Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ζημιές βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες το 2011 η Bank of America/Merrill Lynch - Θα επιδεινωθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

Ζημιές βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες το 2011 η Bank of America/Merrill Lynch - Θα επιδεινωθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας
Έντονες πιέσεις θα δεχτούν οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια ενίσχυσης των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα με νέα έκθεση της Bank of America/Merrill Lynch, η οποία μεταξύ άλλων μείωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.
Σύμφωνα με την BofA/ML οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται σημαντικά από την αύξηση των προβληματικών τους δανείων και από την επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού τους, ενώ συνεχίζεται και η εκροή καταθέσεων η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2010.
Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος του δευτέρου τριμήνου, η BofA/ML βλέπει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφώνονται για τις ελληνικές τράπεζες μεταξύ 6,3% και 9,3%, ενώ σ’ αυτά τα μεγέθη περιλαμβάνεται και η συμμετοχή τους στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού κρατικού χρέους. Μάλιστα, η BofA/ML εκτιμά ότι το κόστος συμμετοχής των της ΕΤΕ στο πρόγραμμα PSI θα φτάσει τα 1,8 δις. ευρώ, για την Alpha Bank στα 748 εκατ. ευρώ, για την Πειραιώς 1,41 δισ. ευρώ και για την Eurobank στα 1,15 δις. ευρώ.
Αναφορικά με την κερδοφορία, ο οίκος βλέπει ζημίες για την Alpha Bank, την Eurobank, την Εθνική και την Πειραιώς, ενώ διατηρεί επιφυλακτικό outlook. Παράλληλα, η αύξηση της ανεργίας και η περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα θεμελιώδη του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης