Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το κόλπο των μεγαλοκαταθετών για να αποφύγουν το bail-in - Πως αποσύρουν τα λεφτά τους παρακάμπτοντας τα capital controls

Το κόλπο των μεγαλοκαταθετών για να αποφύγουν το bail-in - Πως αποσύρουν τα λεφτά τους παρακάμπτοντας τα capital controls
Το www.bankingnews.gr φέρνει στο προσκήνιο μία πρακτική λύση που μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο του bail-in για τους καταθέτες που διαθέτουν χοντρό πορτοφόλι
Το κούρεμα των καταθέσεων δεν είναι υπαρκτό θέμα αλλά δεν μπορεί να το αποκλείσει κάποιος σε θεωρητικό επίπεδο.
Οι καταθέτες εγκλωβίστηκαν από την εφαρμογή των capital controls αφού έχασαν το δικαίωμα ανάληψης των χρημάτων που είχαν ανάγκη και επιθυμούσαν.
Το τραπεζικό περιβάλλον προκαλεί… πονόκεφαλο στους καταθέτες ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χάσει το ύπνο τους όταν ποσό της αποταμίευσης ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Τα μάτια των καταθετών και των επενδυτών είναι στραμμένα στην ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών.
Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Το www.bankingnews.gr φέρνει στο προσκήνιο μία πρακτική λύση που μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο του bail-in για τους καταθέτες που διαθέτουν χοντρό πορτοφόλι.
Στέλεχος της αγοράς το βαφτίζει νόμιμο «κόλπο» για τον καταθέτη που θέλει να προστατεύσει τους κόπους μίας ζωής.
Η αγορά ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος σας λύνει τα χέρια και σας ανοίγει την ηλεκτρονική πόρτα της τράπεζας να μεταφέρετε τα χρήματά σας νόμιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με την αγορά ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος μίας ασφαλιστικής εταιρείας μπορείτε να βρείτε εκ νέου τον ύπνο σας και την ηρεμία σας.
Η εγχώρια ασφαλιστική αγορά έχει πολλές επιλογές σε ότι αφορά το ύψος των χρημάτων που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει.
Η οροφή είναι έως 100.000 ευρώ αλλά κανένας δεν μπορεί να σας απαγορεύσει να το αγοράσετε για ένα επιπλέον μέλος της οικογένειας σας.
Η απόκτηση του συνταξιοδοτικού προγράμματος γίνεται εύκολα.
H πληρωμή τους συμβολαίου θα γίνει μέσω i-banking με περιοδικές μηνιαίες καταβολές ή την καταβολή ολόκληρου του ποσού.
Τα όρια διαμορφώνονται ανάλογα την εταιρεία, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός πόσα συνταξιοδοτικά προγράμματα θέλει να έχει κάποιος.
Με την επιλογή αυτή τα χρήματά σας φεύγουν από τον προσωπικό λογαριασμό του καταθέτη και πηγαίνουν στο τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.
Ο καταθέτης από τη στιγμή που το αποφασίσει θα πρέπει να γνωρίζει τους όρους λήξης του συμβολαίου καθώς η πρόωρη ρευστοποίηση του συμβολαίου προβλέπει πέναλτι με αποτέλεσμα το αρχικό ποσό να μειωθεί όταν ο πελάτης δώσει εντολή ρευστοποίησης του συνταξιοδοτικού προγράμματος. Ωστόσο η ασφαλιστική αγορά δίνει αποδόσεις καλύτερες από τα τραπεζικά επιτόκια τα οποία σήμερα κυμαίνονται στην περιοχή του 0,5%.
Πάντως το ενδιαφέρον είναι σημαντικό για ανάλογα προγράμματα τα οποία ξεπερνούν τα εμπόδια των capital controls.

(πρώτη ενημέρωση 6 Οκτωβρίου 2015, 08:15)

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@ bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης