Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Λ. Κατσέλη στη Νέα Υόρκη - Οι τράπεζες θα στηρίξουν τις επενδύσεις μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση χωρίς «κούρεμα»

Η Λ. Κατσέλη στη Νέα Υόρκη - Οι τράπεζες θα στηρίξουν τις επενδύσεις μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση χωρίς «κούρεμα»
Το ελληνικό θέμα μονοπωλεί τα διεθνή φόρα και η Λούκα Κατσέλη εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα
Σε ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο μίλησε η Λούκα Κατσέλη η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας χαρακτήρισε το 2015. 
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015, χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων και με την παροχή ρευστότητας από τα διευρυμένα κανάλια ρευστότητας της ΕΚΤ, ο τραπεζικός τομέας θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, με εξαγωγικό και καινοτόμο προσανατολισμό σε μια σειρά από τομείς που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τόνισε η κ. Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα: «The Greek Crisis and Beyond» μαζί τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτζ και συντονιστή τον δημοσιογράφο του CNN Fareed Zakaria.
«Παρά τις δυσκολίες επιμέρους ρυθμίσεων της συμφωνίας, το 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας εφόσον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα και για ευρύτατη συναίνεση στην υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων οι οποίες επιτρέπουν τον βιώσιμο οικονομικό μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας», ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Η απλοποίηση και σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την έναρξη, αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων και η επιτάχυνση της επίλυσης δικαστικών υποθέσεων, αποτελούν προτεραιότητες για την αύξηση των επενδύσεων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Η διαπραγμάτευση, τέλος, που αναμένεται να ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία, αποτελεί έναν ακόμα θετικό παράγοντα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα το Clinton Foundation πραγματοποιεί συνέδρια στις ΗΠΑ εστιαζόμενο στα βασικά θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας.
Ο B. Clinton ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ώστε να συμμετάσχουν στα συνέδρια που διοργανώνει με θέματα οικονομίας, πολιτικής, κοινωνίας και διεθνή ζητήματα.
Στο Clinton Foundation που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες έχει προσκληθεί να συμμετάσχει η Λούκα Κατσέλη εκπροσωπώντας την Ελλάδα…..
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ελληνική κρίση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Σε αυτό το συνέδριο πέραν της Λούκας Κατσέλη μίλησαν επίσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, o G. Soros ο διεθνής μεγαλοεπενδυτής, ο B. Clinton ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ο νομπελίστας καθηγητής Joseph Stiglitz από το Columbia University.
Το ελληνικό θέμα μονοπωλεί τα διεθνή φόρα και η Λούκα Κατσέλη εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα καθώς έχει πολύ καλές γνώσεις γύρω από τα θέματα οικονομικής πολιτικής ενώ έδωσε και την προοπτική της οικονομίας όπως διαμορφώνεται μέσα από το τραπεζικό σύστημα.

Πρώτη ενημέρωση 22:11 26 Σεπτέμβριου του 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης