Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι κρύβεται πίσω από τους μεγάλους όγκους στην Marfin….. η Goldman Sachs – Πως σχεδιάζει η τράπεζα να ενισχυθεί κεφαλαιακά…..

    Τι κρύβεται πίσω από τους μεγάλους όγκους  στην Marfin….. η  Goldman Sachs – Πως σχεδιάζει η τράπεζα να ενισχυθεί κεφαλαιακά…..
Αξιοσημείωτους όγκους με παράλληλη πίεση στην μετοχή παρατηρήθηκε  το τελευταίο διάστημα στην Marfin Popular Bank.
Με βάση πληροφορίες μόνο το τελευταίο διάστημα η Goldman Sachs έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 εκατ τεμαχίων και για ίδιο λογαριασμό και για πελάτες απόρροια των stop losses που χτυπήθηκαν αλλά και των ανησυχιών για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Οι πωλήσεις ολοκληρώνονται και ίσως εκτονωθεί η πίεση στην μετοχή.
Εν τω μεταξύ η Marfin εστιάζεται στην κεφαλαιακή της θωράκιση με στόχο να διατηρεί υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Επίσης μετά τις 20 Αυγούστου θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στην αναδιάταξη του χρέους. Η τράπεζα διαθέτει 3,1 δις ομόλογα Ελλάδος έως το 2020 και core tier 1 στο 9,1%.
Η Marfin πούλησε την  θυγατρική της  στην Αυστραλία ,τον Ιανουάριο του 2011
Έκδωσε μετατρέψιμα αξιόγραφα ενισχυμένου κεφαλαίου με υποχρεωτική μετατροπή σε κοινές μετοχές, η οποία ενεργοποιείται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου 2011.
Αντικαθιστά αξιόγραφα Κεφαλαίου ύψους 738 εκατ. σε πρωτοβάθμια κεφάλαια συμβατά με τη Βασιλεία ΙΙΙ, με υποχρεωτική μετατροπή σε κοινές μετοχές, η οποία ενεργοποιείται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες
Επιπλέον, η Τράπεζα υλοποιεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δεικτών φερεγγυότητάς της. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την ανθεκτικότητα της Τράπεζας με βάση ένα δυσμενές σενάριο, όμοιο με αυτό που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική.
Ο Όμιλος της Marfin Popular Bank είναι δανειστής στην διατραπεζική αγορά (interbank market). Μέρος της διαχείρισης ρευστότητας της Τράπεζας αποτελεί και η τοποθέτηση της πλεονάζουσας ρευστότητας σε άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, για ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμο διάστημα. Με βάση το δυσμενές σενάριο της Πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, ορισμένα από αυτά τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα έχουν υποστεί υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας,  επιβαρύνοντας τα βασικά πρωτοβάθμια κεφάλαια της Marfin Popular Bank κατά 70 μονάδες βάσης. Η εξάλειψη αυτής της κεφαλαιακής επιβάρυνσης, θα οδηγούσε τον δείκτη βασικών πρωτοβάθμιων κεφαλαίων της Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής στην Αυστραλία, στο 6,3%, με βάση το δυσμενές σενάριο για το 2012.
Ο Όμιλος έχει στόχο να βελτιώσει τη δομή του ενεργητικού του, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσω ενός προγράμματος μείωσης των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, που εκτιμάται να ανέρθει σε 1 δισ. μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 και σε 2 δισ. μέχρι τον Ιούνιου του 2012. Το πρόγραμμα αυτό θα οδηγήσει σε βελτίωση του δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων της Τράπεζας κατά 81 μονάδες βάσης, μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης