Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προβάδισμα 2,5% έως 3% βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Αμφίρροπη η μάχη λένε στην ΝΔ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή περί το 8%

tags :
Προβάδισμα 2,5% έως 3% βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Αμφίρροπη η μάχη λένε στην ΝΔ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή περί το 8%
Ως μια αμφίρροπη και βουβή αναμέτρηση θεωρούνται οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 καθώς οι εταιρίες δημοσκοπήσεων μετά την παταγώδη αποτυχία στο δημοψήφισμα αποφεύγουν να πάρουν ρίσκα και δείχνουν ισοπαλία.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.
1)Η απογοήτευση δεν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση, πολύς κόσμος και μεταξύ αυτών και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένοι από την αποτυχία της διαπραγμάτευσης.
2)Οι νέοι που αποτελούσαν το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ αποστρέφονται το κόμμα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στις μικρές ηλικίες, χάνει αξιόλογο ποσοστό.
3)Η αποχή δεν θα ευνοήσει τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και η μάχη της πόλωσης θα δοθεί έως την τελευταία στιγμή.
Η πόλωση όμως δεν έχει τα χαρακτηριστικά των εκατέρωθεν κατηγοριών αλλά της μάχης στήθος με στήθος όπως παρουσιάζεται.
4)Στην ΝΔ έπιασαν ταβάνι, ενώ οι εισροές από τα υπόλοιπα κόμματα έχει μειωθεί αισθητά.
5)Η παράσταση νίκης συνεχίζει να ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ακόμη και σήμερα η διαφορά από την ΝΔ είναι πολύ μεγάλη 8% έως 14%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το ισχυρό προβάδισμα που απολάμβανε το κόμμα τους προηγούμενους μήνες έχει χαθεί.
Ωστόσο εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές μεταξύ 2,5% με 3% δίνοντας ποσοστό 31% με 32%.

Στην ΝΔ θεωρούν ότι η μάχη είναι ακόμη αμφίρροπη, η ΝΔ σε κάποιες μετρήσεις έχει περάσει μπροστά ωστόσο εκτιμούν ότι αν καταφέρουν να κερδίσουν θα είναι η διαφορά από 1% έως 1,5%.

Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να κινείται μεταξύ 7,5% με 8,5% ωστόσο είναι από τα κόμματα που μπορεί να καταγράψουν υψηλότερα ποσοστά από αυτά που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα είναι τέταρτο κόμμα, το ΚΚΕ πέμπτο κόμμα και έκτο το Ποτάμι.

Η Λαϊκή Ενότητα παίρνει περίπου 4,5% ωστόσο ελλείψει δημοσκοπικής προϊστορίας δεν είναι σαφές αν θα επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η Λαϊκή Ενότητα εμφάνιζε αρχικά υψηλά ποσοστά αλλά σταδιακά άρχισε να ατονεί…τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, ορισμένοι ψηφοφόροι επαναπατρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων ακόμη δίνουν μάχη εισόδου στην Βουλή βρίσκονται στα όρια του 3% με στατιστικό λάθος +/-2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης