Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Φραγκιαδάκης της Εθνικής τράπεζας αποκάλυψε πώς επιβλήθηκαν τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες

Ο Φραγκιαδάκης της Εθνικής τράπεζας αποκάλυψε πώς επιβλήθηκαν τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες
Ο Φραγκιαδάκης της Εθνικής τράπεζας είπε σε μια πρόταση όλη την αλήθεια για τις αιτίες των capital controls
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής τράπεζας, γνωρίζει πολύ καλά την λειτουργία των τραπεζών, των κανόνων που διέπουν το σύστημα, τους κινδύνους και ξέρει πολύ καλά το παρασκήνιο και τα πραγματικά γεγονότα.
Με αφορμή συνάντηση της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τόνισε «τα capital controls ήταν η κατάληξη μιας μακρόχρονης περιόδου αβεβαιότητας, κρίσιμων διαπραγματεύσεων και απώλειας της εμπιστοσύνης στη σχέση μεταξύ κοινωνίας, οικονομίας και πολιτείας»
Ας αντιπαραθέσουμε την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα capital controls επιβλήθηκαν από την ΕΚΤ για να υποχρεώσουν, να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα μέτρα Juncker».
Μεταξύ των δύο ερμηνειών προφανώς υπάρχει χάσμα.
Ο Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής τράπεζας είπε την αλήθεια με πολύ ξεκάθαρο και σαφή τρόπο.
Τα capital controls επιβλήθηκαν λόγω της μακρόχρονης περιόδου αβεβαιότητας.
Είναι γνωστό και ξεκάθαρο ότι τα capital controls δεν επιβλήθηκαν από την ΕΚΤ.
Ο Draghi 2 φορές είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι έχει επιλέξει ένα δρόμο που θα τινάξει στον αέρα την συστημική σταθερότητα των τραπεζών λόγω μαζικών εκροών καταθέσεων.
Οι εκροές καταθέσεων λόγω της παρατεταμένης ανασφάλειας που δημιούργησαν οι λάθος επιλογές διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποχρέωσαν την ΕΚΤ να προβεί στο τέλος και μετά από απίστευτες θεσμικές παραχωρήσεις και συνεχή στήριξη μέσω του ELA…να οδηγήσει σε capital controls για να αποτρέψει την ολοκληρωτική κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών.
Τα capital controls δεν επιβλήθηκαν γιατί όλα λειτουργούσαν ορθά και ξαφνικά η ΕΚΤ αποφάσισε να εξαναγκάσει την Ελλάδα να αποδεχθεί το μνημόνιο.
Αυτή η άποψη είναι φαιδρή, προσβάλλει την νοημοσύνη και κυρίως αποδεικνύει ότι όσοι την υποστηρίζουν δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.
Ο Φραγκιαδάκης της Εθνικής τράπεζας είπε σε μια πρόταση όλη την αλήθεια για τις αιτίες των capital controls.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:11 9 Σεπτεμβρίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης