Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Τσίπρας βιάζεται για εκλογές 20/9 πριν εφαρμοστεί το μνημόνιο και η ΝΔ εξετάζει ψήφο ανοχής για να αποφύγει την ήττα

Ο Τσίπρας βιάζεται για εκλογές 20/9 πριν εφαρμοστεί το μνημόνιο  και η ΝΔ εξετάζει ψήφο ανοχής για να αποφύγει την ήττα
Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση αλλά εξυπηρετούν μόνο την κομματική σκοπιμότητα του Τσίπρα εις βάρος των συμφερόντων της χώρας
Ένα νέο πολιτικό τοπίο προβάλει στον ορίζοντα, το οποίο ακόμη βρίσκονται υπό διαμόρφωση με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και το δίλημμα αν θα πρέπει να προκηρύξει ή όχι εκλογές.
Ποια είναι τα δεδομένα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα με μαθηματική ακρίβεια θα διασπαστεί, είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα, υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των δύο κυρίαρχων τάσεων.
Από την μια ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ που από αριστερό κόμμα μετεξελίσσεται σε ευρωπαϊκό κόμμα πραγματιστών ή με πολιτικούς όρους από κομματικό ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σε κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ τύπου παλαιού ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη οι ορθολογιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστεροί που δεν μεταλλάχθηκαν, δεν άλλαξαν θέσεις, που διατηρούν τις ίδιες προεκλογικές θέσεις.
Η ομάδα των 32 με βασικά στελέχη τον Λαφαζάνη, δεν ατίμασαν το κόμμα τους και την αρχική του ιδεολογία έμειναν πιστοί.
Από την άλλη ο Τσίπρας και η ομάδα του παρέκλιναν εντυπωσιακά από τις ιδεολογικές θέσεις τους, ο Τσίπρας δεν διαφέρει σε τίποτε από τον Σαμαρά καθώς και οι δύο υποτάχθηκαν στο μνημόνιο.
Βέβαια το επιχείρημα του Τσίπρα ότι υποχρεώθηκε σε ιστορική αναδίπλωση για να διασωθεί η Ελλάδα έχει βάση και πάνω σε αυτό το πραγματικό επιχείρημα θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Πολιτικά στελέχη που επηρεάζουν τον Τσίπρα Παππάς, Σαγιάς κ.α. είναι οπαδοί της άποψης να μετεξελιχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Πως θα εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ με μνημόνιο και φοροκαταιγίδα με μειώσεις συντάξεων και μισθών είναι άλλο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές, δεν θέλει έκτακτο συνέδριο και θέλει να καθαιρέσει την αριστερή πτέρυγα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές 20 Σεπτεμβρίου γιατί θέλει να προλάβει την εφαρμογή του μνημονίου.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αν πάει γρήγορα σε εκλογές θα ξεγελάσει ακόμη μια φορά την κοινωνία πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του μνημονίου.
Είναι διαφορετικό να πάει σε εκλογές άμεσα και διαφορετικό σε 1 χρόνο από τώρα όπου το νέο μνημόνιο θα έχει καταρρακώσει την κοινωνία και θα έχουν όλοι καταλάβει ότι εξαπατήθηκαν.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πάει και σε έκτακτο συνέδριο για να μην υποστεί σοκ από την ρήξη που θα σφραγιστεί και για να μην αποδεχθεί και με όρους συνεδρίου το πολιτικό φιάσκο.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι
Υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία της Ελλάδος
Εκτόξευσε την σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 200% με το νέο δάνειο
Εγκλωβίζει την Ελλάδα σε νέα 2ετή ύφεση 2015 και 2016.
Σε ποιο βραχυπρόθεσμο επίπεδο, για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαίρεση του κόμματος, το σχίσμα διευκολύνει τα σχέδια της ηγεσίας.
Θα τους κατηγορήσουν επικοινωνιακά ότι είναι ακραίοι αριστεροί, δραχμιστές και άλλα συναφή για να τους αποδομήσουν.
Ταυτόχρονα με την στήριξη των ολιγαρχών και των καναλιών με τα οποία ο Τσίπρας έχει κλείσει deal – τα περί ρήξης είναι θέατρο – θα βομβαρδίσει την κοινωνία με το επικοινωνιακό show ότι η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα μεταλλάσσεται, εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της οικονομίας.
Όλη αυτή η προπαγάνδα για κάποιο διάστημα θα βρίσκει απήχηση στην κοινωνία.
Όμως όταν ξεκινήσει η εφαρμογή των μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κρυφθεί πίσω από την προπαγάνδα.
Βεβαίως τότε θα προχωρήσει σε ιδρυτικό συνέδριο και ο ΣΥΡΙΖΑ των Εξαρχείων θα μετεξελιχθεί σε ένα αριστερό κόμμα με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Το σενάριο των πρόωρων εκλογών βολεύει τον Τσίπρα.

Η αντιπολίτευση να δώσει ψήφο ανοχής

Η αντιπολίτευση έχει δύο επιλογές να αφήσει τον Τσίπρα να οδηγηθεί σε εκλογές, σενάριο που θα οδηγήσει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς του ακραίους αριστερούς – σε μια μεγάλη νίκη και η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα θα υποστούν μια ακόμη ήττα.
Υπάρχει και μια άλλη επιλογή να δώσουν ψήφο ανοχής στον Τσίπρα για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και εν συνεχεία να επαναξιολογηθεί το θέμα των εκλογών.
Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ανασυνταχθεί αλλά θα έχει ένα νέο σύμμαχο, την πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εφαρμογής του μνημονίου, αυτού του τραγικού μνημονίου..

Υποσημείωση

Ο Δραγασάκης έχει αποστασιοποιηθεί γιατί άραγε;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης