Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν κυβέρνηση εθνικού σκοπού με Προβόπουλο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί

Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν κυβέρνηση εθνικού σκοπού με Προβόπουλο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί
Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού, μια κυβέρνηση υπερκομματική που θα αναλάβει να βγάλει την χώρα από τον βούρκο της στασιμότητας.
Η βέλτιστη, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν κυβέρνηση εθνικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο αλλά δυστυχώς αυτή η εθνικά επωφελής λύση προσκρούει στην εξουσιομανία του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί κυβέρνηση εθνικού σκοπού και γιατί Προβόπουλος;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που έχει καταβολές στην ελάσσονα αντιπολίτευση.
Δομήθηκε πάνω σε μια λογική αντιπολίτευσης – διαμαρτυρίας.
Αυτό αποδείχθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν συνονθύλευμα ακατανόητων, ατεκμηρίωτων και μη εφαρμόσιμων προτάσεων και όχι ένα ρεαλιστικό αριστερό πρόγραμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία και ο Τσίπρας συνειδητοποίησαν ότι η 6μηνη διαπραγμάτευση δεν οδηγεί πουθενά, συνειδητοποίησαν ότι παγιδεύτηκαν και υπέγραψαν ένα ντροπιαστικό μνημόνιο ιστορικών διαστάσεων.
Στην Ελλάδα του 2016 η ύφεση θα κυριαρχεί, η σκληρή λιτότητα των μνημονίων, κάποιας ασαφής και ημιτελής λύση για το χρέος δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αυτό το διάστημα απέκτησαν εμπειρία πολιτικής διαχείρισης μέσα από τραγικά λάθη αλλά σε επίπεδο γνώσης είναι σε καλύτερη θέση από ότι ήταν ένα χρόνο πριν.
Όμως όταν τελειώσει η διαδικασία της συμφωνίας θα πρέπει να εφαρμοστεί το μνημόνιο και στο σκέλος αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απίστευτες ελλείψεις.
Δεν έχει ποτέ κυβερνήσει και είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμόσει ένα μνημόνιο αδιεξόδου.
Ορισμένοι επίσης υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας θα προβεί σε πολιτικό ελιγμό και θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές δήθεν για να καθαρίσει το κόμμα του από τους αντιφρονούντες.
Δεν νομίζουμε ότι από πλευράς ιδεολογίας ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης διαφέρουν πολύ απλά ο Τσίπρας υποχρεώνεται να γίνει πραγματιστής μετά το δίλημμα συμφωνία η Grexit.
Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι βέβαιο ότι είναι πραγματικός πολιτικός στόχος, μπορεί να αποτελεί απλά μέσο πίεσης στους αντιφρονούντες του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την τρίτη δανειακή σύμβαση.
Όμως αν αποδειχθεί ότι όντως υπάρχει σχεδιασμός για πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει 100% αλλά το διακύβευμα θα παραμείνει, πως θα εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θέλουν να προκηρύξουν εκλογές για να βγάλουν από την μέση τους αντιφρονούντες τύπου Λαφαζάνη και Λαπαβίτσα και Λεουτσάκο και ταυτόχρονα να προλάβει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που θα σοκάρουν την κοινωνία όταν θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται.
Το διακύβευμα όμως παραμένει ποιος θα εφαρμόσει το μνημόνιο;
Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με πρωθυπουργό που να έχει κύρος και γνώση.
Ο Γιώργος Προβόπουλος ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα ήταν μια άψογη λύση καθώς θα μπορούσε να αναλάβει την εφαρμογή του μνημονίου και την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος Juncker.
Όμως η λύση Προβόπουλου ή τύπου λύση Προβόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την θέλει όχι γιατί δεν συμπαθεί τον Προβόπουλο, αντιθέτως, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης επί πολλά χρόνια έχει μια ιστορική ευκαιρία να δείξει ότι η Αριστερά μπορεί.
Στο τέλος το πείραμα θα αποτύχει και θα αποδειχθεί ότι ούτε η Αριστερά μπορεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και πάλι η Ελλάδα θα βρίσκεται εγκλωβισμένη στον βούρκο της στασιμότητας.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αν τελικά η κυβέρνηση προκηρύξει  εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ όντως πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία θα συνεργαστεί με διάφορα κόμματα.
Ίσως με τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αλλά αποκλείεται να συνεργαστεί με την ΝΔ.
Το διακύβευμα παραμένει ποιος θα σχεδιάσει το όραμα και το μέλλον της Ελλάδος;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, ένας υπερκομματικός πρωθυπουργός όμως που θα έχει καθολική συναίνεση, στήριξη των κομμάτων και όλοι μαζί θα χαράξουν το μέλλον της Ελλάδος θα ήταν μια λύση.
Το πρόβλημα της Ελλάδος υπερβαίνει τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων, ήδη η εκκίνηση είναι τραγική.
Ορισμένοι αρέσκονται να αναλύουν το μέλλον μα παραδοχές του παρόντος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεμονικό ρόλο, όπως και ο Τσίπρας και όλοι πιστεύουν ότι αυτή την ηγεμονία θα την κρατήσει για πολύ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φθαρεί ακόμη γιατί δεν έχει εφαρμόσει μνημόνιο.
Όταν η πρώτη φορά Αριστερά, εφαρμόσει μνημόνιο, η πολιτική φθορά θα είναι τεράστια.
Τότε όλοι θα καταλάβουν ότι στην Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού.
Το πρόβλημα της Ελλάδος υπερβαίνει τα κόμματα, ένα κόμμα ακόμη και με πατριωτικά ιδεώδη δεν θα τα καταφέρει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε με τα capital controls και με το σενάριο Grexit του Schaeuble ότι δεν μπορεί να σηκώσει το ιστορικό βάρος της ανάκαμψης της Ελλάδος και της εθνικής οικονομίας.
Δεν έχει το πολιτικό, γνωστικό βάρος και δεν έχει στρατηγική.
Μια κουστωδία μετρίων κόντευαν να ρίξουν την Ελλάδα στα βράχια και γλιτώσαμε από τύχη όχι από σχεδιασμό.
Έτσι δεν κερδίζεται ο πόλεμος.
Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού, μια κυβέρνηση υπερκομματική που θα αναλάβει να βγάλει την χώρα από τον βούρκο της στασιμότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης