Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ – Επενδυτές μην ξεχνάτε ότι ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός!

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ – Επενδυτές μην ξεχνάτε ότι ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός!
Ενδιαφέρον άρθρο από την Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ για την επανέναρξη του ελληνικού χρηματιστηρίου
Ένας βασανιστικός μήνας πέρασε με το ΧΑΑ να βρίσκεται ακόμη σε παύση εργασιών.
Αυτός ο μήνας φαντάζει ΑΙΩΝΑΣ καθώς η χρηματιστηριακή αγορά δεν αποτελεί μόνο τον καθρέπτη σε μεγάλο βαθμό της οικονομικής κατάστασης των επιμέρους κλάδων που συνθέτουν τη ζωή μιας  χώρας, αλλά τον ισχυρότερο προεξοφλητικό μηχανισμό σε επίπεδο μικρο-οικονομίας και μακρο-οικονομίας.
Μία δυνατή πυξίδα δηλαδή που δείχνει το δρόμο σε διαφορετικούς χρονικούς ορίζοντες και ταχύτητες, ανάλογα με τις ανάγκες και το profil του εκάστοτε επενδυτή, επαγγελματία ή όχι.
Σκοπός μας δεν είναι να αναλύσουμε εδώ τα οφέλη μιας οικονομίας από τη συνεχή – φυσιολογική χρηματιστηριακή ροή, άλλωστε κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολλές σελίδες, καθώς το χρηματιστήριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αρκετούς τομείς της πραγματικής οικονομίας.
Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι η σημαντικότητα της λειτουργίας του, καθώς αποτελεί πολύ μεγάλο κομμάτι του παζλ μιας εθνικής οικονομίας, με τεράστιες προεκτάσεις, όσον αφορά στο κύρος και την αξιοπιστία της οικονομίας/χώρας εκτός των συνόρων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων – στρατηγικών επενδυτών που βλέπουν μακριά και είναι τόσο χρήσιμοι  στην τρέχουσα συγκυρία.
Γίνεται έτσι σαφές ότι το χρηματιστήριο πρέπει να αποτελεί μόνιμο μοχλό ανάπτυξης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας γενικότερα και να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού από όλους!!
Ο χρόνος λοιπόν... θυμίζουμε ότι πάγωσε για το ΧΑΑ την Παρασκευή 26/6/2015  με εβδομαδιαία απόδοση (+16,03%) για το Γενικό Δείκτη ο οποίος έκλεισε στις 797,52 μονάδες με την επενδυτική κοινότητα να περιμένει τότε στην πλειοψηφία της το αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
 Η συνέχεια είναι γνωστή και η αγορά καλείται τώρα με την πολυπόθητη επανέναρξη των συναλλαγών να αποτιμήσει γεγονότα πρωτόγνωρα για την οικονομική ζωή του τόπου, να τιμολογήσει νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις συστημικές τράπεζες που βρέθηκαν σε δεινή θέση και γενικότερα να αντιδράσει σε ένα νέο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον πολύ διαφορετικό από αυτό της 26/6.
Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για σημαντικότατες ενδοημερήσιες διακυμάνσεις και ισχυρά χάσματα τουλάχιστον στην πρώτη ημέρα επανεκκίνησης των συναλλαγών.
Θυμίζουμε όμως ότι μία αγορά με προβλήματα και πιθανούς περιορισμούς στην αρχή, είναι καλύτερη από μία κλειστή αγορά.
Ψυχραιμία και συγκεκριμένη επενδυτική στρατηγική είναι δύο καλοί σύμβουλοι ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες.
Άλλωστε ο παλμός του dealing room θα χτυπήσει δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο!!!
Καλή αρχή λοιπόν με ψυχραιμία, σύνεση και μην ξεχνάτε ότι ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης