Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εξετάζονται δύο σενάρια - Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Προβόπουλο - Ημίμετρο ο ανασχηματισμός

Εξετάζονται δύο σενάρια - Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Προβόπουλο - Ημίμετρο ο ανασχηματισμός
Η Ελλάδα χρειάζεται υπερκομματική κυβέρνηση και είτε με Τσίπρα είτε με Προβόπουλο, απαιτούνται πολύ δύσκολες αποφάσεις.
Πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τα πολιτικά κόμματα να συγκλίνουν στην άποψη ότι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα απεγκλώβιζε την Ελλάδα από το αδιέξοδο της καχυποψίας και αμφιβολίας.
Μεταξύ των δύο σεναρίων που έχουν εξεταστεί είναι
1)Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα
2)Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξετάζει προφανώς και τον άμεσο ανασχηματισμό αλλά δεν θα επιλύσει τα βασικά προβλήματα και δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να αντέξει.


Στο πρώτο σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, θα συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι ενώ η ΝΔ θα δώσει ψήφο ανοχής.
Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση για δύο λόγους γιατί δεν θέλει να αφήσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Χρυσή Αυγή αφετέρου γιατί θέλει να κερδίσει…από την βέβαιη μελλοντική φθορά της κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Στο σενάριο αυτό ο Τσίπρας θα εγγυηθεί την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά το ερώτημα είναι ποια στήριξη θα παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπάρχει κίνδυνος μέρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση του κόμματος.
Υπάρχουν βουλευτές που έχουν καταδικάσει το μνημόνιο.

Στο δεύτερο σενάριο πάλι με κυβέρνηση ειδικού σκοπού, πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Γιώργος Προβόπουλος ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και είναι εγνωσμένης αξίας.
Διατηρεί άριστες σχέσεις με την ΕΚΤ και με τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, επίσης είναι γνώστης της οικονομίας και γνωρίζει άριστα προφανώς το τραπεζικό σύστημα.
Κύκλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι αν δρομολογούνταν εξελίξεις προς μια κατεύθυνση ριζικής αλλαγής της κυβέρνησης σε ειδικού σκοπού σίγουρα ο Προβόπουλος θα ήταν άριστη επιλογή.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Τσίπρα - Προβόπουλου είναι άριστες, επίσης ο Βενιζέλος έχει θετική άποψη για τον Προβόπουλο, η ΝΔ υπό τον Μειμαράκη.

Επίσημα, είτε ανεπίσημα μέχρι σήμερα 13 Ιουλίου δεν έχει υπάρξει καμία κρούση στον Γιώργο Προβόπουλο.
Η Ελλάδα χρειάζεται υπερκομματική κυβέρνηση και είτε με Τσίπρα είτε με Προβόπουλο, απαιτούνται πολύ δύσκολες αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης