Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τώρα κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να αρθεί το αδιέξοδο – Το πρόθυμο Ποτάμι θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση

Τώρα κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να αρθεί το αδιέξοδο – Το πρόθυμο Ποτάμι θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση
Αυτό το μνημόνιο το χειρότερο στην ιστορία του τόπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Η κατάσταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι έκρυθμη.  
Λογική η αντίδραση των βουλευτών στο εκτρωματικό μνημόνιο, στο μνημόνιο της ντροπής των 14 δισεκ. που αποδεκατίζει τις επιχειρήσεις και καταστρέφει την εναπομείνασα εθνική οικονομία.
Οι φήμες οργιάζουν, υπάρχουν 4 ή 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν το έκτρωμα – μνημόνιο ενώ υπάρχουν και 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σφόδρα εναντιώθηκαν στο μνημόνιο Juncker.
Η δήλωση Μητρόπουλου ότι αποτύχαμε, είμαστε αριστερή παρωδία συνοψίζει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτικά στελέχη της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αρθεί το αδιέξοδο, να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας την συμφωνία και θα την εφαρμόσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καζάνι που βράζει κατά το λαϊκώς λεγόμενο και μαζί και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.
Αν η ένταση δεν κοπάσει και υπάρξει μεγάλης κλίμακας διαρροή βουλευτών, ακόμη και αν δεν χάσει την δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως έχει την βέλτιστη ευκαιρία να παραδώσει την διαχείριση της επαίσχυντης συμφωνίας – μνημόνιο σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Ορισμένοι διαρρέουν ότι εναλλακτικά ο Τσίπρας θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον κυβερνητικό εταίρο τους ΑΝΕΛ με το Ποτάμι, το πάντα πρόθυμο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη.
Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού χρειάζεται η Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν εφαρμόσει αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο θα δεν μπορέσει να μείνει στην εξουσία για καιρό, η βιαιότητα της φθοράς δεν θα έχει προηγούμενο.
Αυτό το μνημόνιο το χειρότερο στην ιστορία του τόπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης