Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΕΚΤ θα στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες έως την Κυριακή 12/7 - Θα παραμείνει παγωμένο το ELA στα 88,6 δισ

Η ΕΚΤ θα στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες έως την Κυριακή 12/7 - Θα παραμείνει παγωμένο το ELA στα 88,6 δισ
Τι αποκάλυψε από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel
Η ΕΚΤ σήμερα 8 Ιουλίου θα διατηρήσει παγωμένο το ELA προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα 88,6 δισεκ. και δεν θα προβεί σε καμία άλλη ενέργεια έως τις 12 Ιουλίου που θα κριθεί οριστικά το μέλλον της Ελλάδος.

Τι επισήμανε από τις 01:12 ξεημερώματα 8 Ιουλίου το bankingnews.gr

Διαβεβαιώσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, πως η ΕΚΤ θα στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου - ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελευταία ευκαιρία να υπάρξει συμφωνία - παρείχε ο διοικητής της ΕΚΤ, M. Draghi.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μerkel, ο διοικητής της ΕΚΤ διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, πως η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει της ελληνικές τράπεζες μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

Tι έχει ήδη αναφέρει από τις 7 Ιουλίου, ώρα 21:06  το www.bankingnews.gr

«Παγώνει» οποιαδήποτε πρωτοβουλία η ΕΚΤ αύριο, 8/7 και… με συμφωνία θα παράσχει 1 δισ. ELA
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύριο, 8 Ιουλίου, δεν θα λάβει κάποια πρωτοβουλία έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Στο πλαίσιο αυτό θα διατηρήσει παγωμένο το ELA στα 88,6 δισ. και θα προβεί σε διευκρινίσεις για την αύξηση των haircuts που πραγματοποίησε στις 6 Ιουλίου, πλήττοντας το απόθεμα των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών, το οποίο μειώθηκε από 18 δισ. σε 5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να στηρίξει με ELA τις ελληνικές τράπεζες και να «ξεπαγώσει» τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας, παράσχοντας 1 δισ. ευρώ εάν υπάρξει άμεσα συμφωνία....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης