Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι τραπεζίτες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενημέρωσαν τον Δραγασάκη για την οριακή κατάσταση του κλάδου

Οι τραπεζίτες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενημέρωσαν τον Δραγασάκη για την οριακή κατάσταση του κλάδου
Για το που βρισκόμαστε μέχρι στιγμής στη διαπραγμάτευση ενημέρωσε τους τραπεζίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Μετά από αναβολές, συγκλήθηκε τελικώς η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών υπό την Λούκα Κατσέλη, στην οποία συμμετείχαν όλες οι διοικήσεις των τραπεζών για να εξετάσουν τα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα,  άπαξ και η κατάσταση είναι οριακή.
Η Λούκα Κατσέλη η πρόεδρος της Ένωσης και πρόεδρος της Εθνικής άνοιξαν όλα τα θέματα - δυνητικούς κινδύνους για το banking.
Στην συνάντηση αυτή οι τραπεζίτες προσκάλεσαν τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Οι τραπεζίτες πέρασαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Δραγασάκη, οι τράπεζες κινδυνύουν αν δεν υπάρξει συμφωνία και ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να τους ενημερώσει για τα επόμενα βήματα, ώστε αν χρειαστεί να λάβουν όλα τα πιθανά μέτρα.
Σύμφωνα με πηγές οι τραπεζίτες συζήτησαν το θέμα της ρευστότητας και τα capital controls, δηλαδή συζήτησαν τον κίνδυνο που υπάρχει να επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι λόγω των συνεχών εκροών.
Ήδη σήμερα 18 Ιουνίου οι εκροές έφθασαν στο 1 δισεκ. ευρώ ενώ από τις 12 Ιουνίου οι εκροές καταθέσεων εχουν φθάσει τα 3,2 δισεκ.
Συνολικά οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει στα 125,2 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης