Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λούκα Κατσέλη στο bankingnews: Είμαι αισιόδοξη για συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουνίου - Να αποτραπεί το ατύχημα

Λούκα Κατσέλη στο bankingnews: Είμαι αισιόδοξη για συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουνίου - Να αποτραπεί το ατύχημα
Οι τράπεζες πρέπει να προστατευθούν και ο μόνος τρόπος ασφαλούς προστασίας είναι να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός.
Αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε, μιλώντας στο www.bankingnews.gr, η πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας κ Λούκα Κατσέλη.
Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την αναγκαιότητα μιας έντιμης συμφωνίας.
Η Λούκα Κατσέλη κατανόησε ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει επακριβώς τους κινδύνους, καθώς και ότι υπάρχει διάθεση για την επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας.
Σύμφωνα με την Λ. Κατσέλη, οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται, χωρίς τάσεις πανικού, ενώ τόνισε ότι "ανησυχώ περισσότερο για τον πανικό που μπορεί να προκαλέσουν τα μέσα ενημέρωσης σε ένα παραλογισμό αυτοεκπληρούμενης προφητείας, παρά από την συμπεριφορά των καταθετών".
Σε ερώτηση του bankingnews.gr για το εάν οι Έλληνες τραπεζίτες ζήτησαν έκτακτη συνάντηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η πρόεδρος της Εθνικής δήλωσε ότι είναι αληθές πως υπήρξε τέτοια πρωτοβουλία, ωστόσο η ΕΕΤ αποτιμά και τους παραμετρικούς κινδύνους, όπως το να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία και τους καταθέτες, εάν διαπιστωθεί ότι διακυβεύεται η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.
Η συνάντηση μέχρι τώρα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Οι τράπεζες πρέπει να προστατευθούν και ο μόνος τρόπος ασφαλούς προστασίας είναι να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός.
Η Λούκα Κατσέλη με τη μακρά πολιτική της εμπειρία προσπαθεί στοχευμένα να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να περάσει και τα υπεύθυνα μηνύματα, αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στην ελληνική κυβέρνηση.
Σε ερώτηση για το πως αποτιμά τη μέχρι τώρα στάση της ΕΚΤ, ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή κινείται υπεύθυνα, συνδράμει με ρευστότητα το τραπεζικό σύστημα και δίνει πολιτικό χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Η χώρα χρειάζεται λύση αλλά απαιτείται και προσοχή γιατί το ατύχημα, δηλαδή το μη εσκεμμένο λάθος μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης