Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Δεν διανοούμαι καν ότι θα εκτεθεί η Ελλάδα στους κινδύνους της ρήξης με τους δανειστές

Καραβίας (Eurobank): Δεν διανοούμαι καν ότι θα εκτεθεί η Ελλάδα στους κινδύνους της ρήξης με τους δανειστές
Αποτελεί δέσμευση της Eurobank να βρεθεί δίπλα στις δυνάμεις της δημιουργίας και της ανάπτυξης
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, να καταλήξει το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνία με τους δανειστές, απέστειλε και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της διοίκησης της τράπεζας στη Δυτική Ελλάδα (στις 11 και 12 Ιουνίου).
Δεν διανοούμαι καν ότι θα μπορούσε να εκτεθεί η χώρα στους κινδύνους της ρήξης με τους εταίρους μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβίας, ενώ επισήμανε ότι «οι μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις της χώρας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας αναπτυξιακής πορείας, για την οποία πρέπει να συστρατευτούν η πολιτεία, το τραπεζικό σύστημα και ο επιχειρηματικός κόσμος.
Δεν διανοούμαι καν ότι θα μπορούσε να εκτεθεί η χώρα στους κινδύνους της ρήξης με τους εταίρους μας, επανέλαβε και πρόσθεσε «Γι' αυτό προσβλέπω σε μια θετική κατάληξη, προσβλέπω σε μια ρεαλιστική συμφωνία που θα πρέπει να υιοθετηθεί από μια μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου».
«Είναι απαραίτητο η μακρά περίοδος της πρόσφατης αβεβαιότητας, η οποία έχει σοβαρές υφεσιακές συνέπειες, να κλείσει άμεσα, έτσι ώστε όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, απερίσπαστες, να συμβάλουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για επιστροφή στην ανάπτυξη», διεμήνυσε.
Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στις προτεραιότητες και τη στρατηγική της Eurobank λέγοντας ότι αποτελεί δέσμευση της τράπεζας να βρεθεί δίπλα στις δυνάμεις της δημιουργίας και της ανάπτυξης.
«Για να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις, αναμορφώνουμε τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό, με προτεραιότητες που αντιμετωπίζουν τόσο τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις όσο και τις μεσοπρόθεσμες αλλαγές στο τραπεζικό περιβάλλον.
Συνεχίζοντας ο κ. Καραβίας εξήγησε επίσης ότι «παρά τη συγκυρία την οποία βιώνουμε - θα έλεγα κυρίως λόγω της συγκυρίας που βιώνουμε –ότι συνεχίζουμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση σε projects που έχουν νόημα για τον επιχειρηματία, ικανοποιούν τα βασικά τραπεζικά κριτήρια και δημιουργούν αξία στην οικονομία και την κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μια νέα αντίληψη για τις σχέσεις της Τράπεζας με τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία. Και κατέληξε τονίζοντας ότι «μπορούμε να έχουμε την μέγιστη συμβολή ως τραπεζικός οργανισμός, γιατί βασικό στοιχείο του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού είναι να μπορέσουμε, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να παίξουμε τον κεντρικό ρόλο που αναλογεί στον όμιλό μας στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επιστροφής της οικονομίας σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης