Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δικαίωση bankingnews και Λεωτσάκου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στις κατηγορίες περί χειραγώγησης του ΧΑ

Δικαίωση  bankingnews και Λεωτσάκου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στις κατηγορίες περί χειραγώγησης του ΧΑ
Η ΕΣΗΕΑ έλεγξε όλα τα στοιχεία και πέραν αυτής της αναφοράς που έχει ως στόχο να κρατήσει ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές ουσιαστικά αθώωσε το bankingnews και τον Πέτρο Λεωτσάκο.

Το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά από τις διευκρινήσεις που δόθηκαν τόσο από πλευράς του bankingnews.gr και του Πέτρου Λεωτσάκου νομίμου εκπροσώπου του site και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις καταγγελίες περί χειραγώγησης της χρηματιστηριακής αγοράς…ουσιαστικά αθωώνει το bankingnews και δεν επιβάλλει καμία πειθαρχική ποινή.
Η Ένωση Συντακτών μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται δημοσιεύματα που δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία αλλά λειτουργούν κατά τρόπο που αφήνει περιθώρια επηρεασμού στις χρηματιστηριακές συναλλαγές».
Η ΕΣΗΕΑ έλεγξε όλα τα στοιχεία και πέραν αυτής της αναφοράς που έχει ως στόχο να κρατήσει ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές ουσιαστικά αθώωσε το bankingnews και τον Πέτρο Λεωτσάκο.
Να σημειωθεί ότι το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιβάλλει αυστηρές ποινές σε όσους διαπράττουν παραπτώματα όχι όμως στο bankingnews.gr.

Η θέση μας

Θα θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο με αφορμή την 3σέλιδη επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι χειραγωγούμε το ελληνικό χρηματιστήριο με αφορμή τα stress tests των τραπεζών του 2014, ορισμένοι είχαν σπεύσει να προβάλουν τα περί χειραγώγησης.
Δεν περιμένουμε από κανένα να αναρτήσει την αθωωτική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Όμως θα αναφέρουμε τα εξής
1)Οι τράπεζες εμφάνισαν κεφαλαιακές ζημίες 2,7 δισεκ. ευρώ έναντι εκτίμησης και πληροφοριών του bankingnews.gr για 3 με 4 δισεκ.
2) Οι ζημίες από τα AQR έφθασαν στα 7,34 δισεκ. έναντι πληροφοριών που είχε μεταδώσει το bankingnews.gr για 7 δισεκ. ευρώ.
3)Το κεφαλαιακό έλλειμμα με όρους 2013 έφθασε στα 8,64 δισεκ. έναντι πληροφοριών του bankingnews.gr για 9 δισεκ.
Για το bankingnews.gr οι εξελίξεις μας δικαίωσαν όταν ανακοινώθηκαν τα stress tests.

Τι κρυβόταν πίσω από την επίθεση στο bankingnews.gr
 
Ο στόχος της επίθεσης στο bankingnews.gr δεν ήταν βεβαίως τα stress tests.
Να θυμίσουμε μόνο ότι 19 ξένοι οίκοι είχαν γράψει τα πάντα για τα stress tests.
Κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το bankingnews.gr μπορεί να επηρεάσει περισσότερο το ελληνικό χρηματιστήριο από ότι 19 ξένοι οίκοι.
Ποια είναι η αλήθεια;
Ο Κ. Μποτόπουλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν καθοδηγούμενος από τους εξής
1)Από τον Αλέξανδρο Τουρκολιά τότε επικεφαλής της Εθνικής ο οποίος κατ΄ εντολή του Μαξίμου επί ΝΔ και προτάσσοντας προσωπικά στοιχεία λόγω της σκληρής κριτικής που είχαμε ασκήσει στην Εθνική για τα τεράστια λάθη στο deal με την Eurobank αποφάσισαν να μας χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο.
Το Μαξίμου επί ΝΔ δεν μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει site που χαλούσε το ψεύτικο κλίμα ευφορίας που πλασματικά προσπαθούσαν να φτιάξουν.
2)Ο Γιάννης Στουρνάρας ο σημερινός διοικητής της ΤτΕ επειδή του είχαμε ασκήσει μεγάλη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ανέλαβε την ΤτΕ είχε φθάσει στο σημείο να παίρνει τους τραπεζίτες τηλέφωνο και να ζητάει να διακόψουν την διαφήμιση στο bankingnews.gr.
Κατά τα άλλα ο Στουρνάρας είναι σοβαρός κεντρικός τραπεζίτης.
3)Συγκεκριμένα στελέχη του Μαξίμου επί Σαμαρά πέραν από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων στο bankingnews.gr απειλούσαν ότι θα στείλουν το ΣΔΟΕ μεταξύ άλλων.
Όταν τους προκαλέσαμε να κάνουν όποιο έλεγχο ήθελαν καθώς είμαστε 100% πεντακάθαροι και το γνώριζαν άλλαξαν στρατηγική και αποφάσισαν μέσω του Τουρκολιά που ήταν υπάλληλος στο Μαξίμου να μας χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο.
Για τον Τουρκολιά δεν θα γράψω κάτι άλλο του εύχομαι περαστικά.
Όμως το bankingnews.gr είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ πουθενά.
Δεν έχει 1 ευρώ δάνειο
Δεν έχει 1 ευρώ επιταγή
Δεν χρωστάμε ούτε 1 ευρώ πουθενά
Πληρώνουμε με απόλυτη συνέπεια τους 26 εργαζομένους στο site και δεν έχουμε καθυστερήσει ούτε 1 ώρα τις πληρωμές στους συνεργάτες – συναδέλφους μας.
Είμαστε ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα που επί 5 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε 1 ευρώ μείωση στους εργαζομένους αλλά αντιθέτως κάνουμε αυξήσεις.
Είμαστε υγιείς επιχείρηση γιατί έχουμε υγιές μυαλό.
Προσπάθησαν αρχικά να μας πλήξουν μέσω ελέγχων.
Εν συνεχεία έβαλαν Στουρνάρα και Τουρκολιά να ζητούν από τις τράπεζες να διακόψουν οι τράπεζες την εμπορική συνεργασία με το bankingnews.gr
Εν συνεχεία χρησιμοποίησαν τον Μποτόπουλο προσέξτε το ρήμα «τον χρησιμοποίησαν» για να μας διαβάλει να μας συκοφαντήσει.
Παρ΄ ότι όλοι οι τραπεζίτες μου είχαν αναφέρει να μηνύσω τον Μποτόπουλο δεν το έπραξα, αφενός γιατί δεν πιστεύω ότι λύνονται οι διαφορές με δικαστήρια αφετέρου γιατί είχα δικαιωθεί με τα stress tests.
Κόντρα σε όλους το bankingnews.gr όχι μόνο άντεξε είναι εδώ πιο δυνατό.

Υποσημείωση

Το bankingnews.gr ετοιμάζει νέες δραστηριότητες στον χώρο της ενημέρωσης προσφέροντας εργασία σε νέους και παλαιούς  συναδέλφους και στοχεύοντας στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 13:52 2 Ιουνίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης