Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Telegraph: Οι αναφορές ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος με ΕΕ είναι απάτη

Telegraph: Οι αναφορές ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος με ΕΕ είναι απάτη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την άλλη δεν θέλει να τραβήξει την πρίζα στην ελληνική κυβέρνηση, δεν θέλει να κάνει μάρτυρα την ελληνική κυβέρνηση.
Οι δανειστές της Ελλάδος έχουν αρχίσει να αμφιταλαντεύονται.
Βερολίνο, Παρίσι και  Βρυξέλλες καταλήγουν στο ζοφερό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει, όπως αναμενόταν και ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Telegraph
Η Ελλάδα τώρα προειδοποιεί ανοιχτά ότι η «στιγμή της αλήθειας» θα έρθει στις 5 Ιουνίου, όταν η χώρα δεν θα πληρώσει τα 300 εκατ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ομάδα των δανειστών έχει ζητήσει μεταρρυθμίσεις, όπως είχε ζητήσει και στο παρελθόν από την προηγούμενη  κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν αναγνωρίζουν ότι τελικά τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα δεν είχαν στόχο να διασώσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα αλλά να διασώσουν το ευρώ, να αποτρέψουν μια  πανευρωπαϊκή τραπεζική κρίση σε μια εποχή που η Ευρωζώνη δεν είχε άμυνες εναντίον μιας πιθανής μόλυνσης.
Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα έχει αποτελέσει – σχετικά – αντικείμενο συμφωνίας αλλά εξακολουθούν να επιμένουν οι ευρωπαίοι στους δημοσιονομικούς στόχους που παγιδεύουν την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο χαμηλής ανάπτυξης χωρίς επενδύσεις.
Με ένα τέτοιο μοντέλο το 2020 η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εκ νέου και θα αποδειχθεί ότι χάθηκαν 10 χρόνια από την έναρξη της κρίσης το 2010.
Εξακολουθούν να πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει δημόσια περιουσιακά στοιχεία για ένα κομμάτι ψωμί στην ίδια παλιά ολιγαρχία.
Οι δανειστές εμφανίζονται εξαγριωμένοι με τους έλληνες.
Όμως είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης εξαγριωμένος και έτσι καθοδηγείται από μια αίσθηση αδικίας, ότι έχει επωμιστεί ένα βαρύ φορτίο.
Ο Τσίπρας αφιέρωσε πέντε ώρες προσπαθώντας να ηρεμήσει τα στελέχη κόμματος στις 19 Μαΐου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις.
Οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί 44% με 48%.
Πάνω από 900.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι - ή 86% του συνόλου - δεν λαμβάνουν παροχές.
Το ελληνικό δράμα αρχίζει να κλιμακώνεται.
 Η Ουάσιγκτον έχει ασκηθεί τεράστια διπλωματική πίεση, προειδοποιώντας τη Γερμανία όλο και πιο επίμονα ότι θα ήταν μια γεωστρατηγική καταστροφή αν αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.
Ο Αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Sigmar Gabriel, τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικά να αφήσει η Ευρώπη να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
 Κανείς δεν θα έχει πια εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, διασπαστεί η ένωση».
Εσχάτως και ξαφνικά, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να μιλούν για «πρόοδο» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά προωθεί σοβαρές προτάσεις μεταρρυθμίσεων.
Αυτή η νέα ρητορική είναι απάτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλε λεπτομερή κατάλογο  μεταρρυθμίσεων πριν μερικές εβδομάδες.
Οι δανειστές τις απέρριψαν.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ανέφερε ότι οι αρχές της ΕΕ ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση της υποβολής των μεταρρυθμίσεων.
Οι μεταρρυθμίσεις ήταν ένα προπέτασμα καπνού.
Κάθε φορά που προσπαθούσα να μιλήσω για τις προτάσεις, αδιαφορούσαν ανέφερε ο Βαρουφάκης.
Οι πιστωτές θα μπορούσαν να έχουν βρει κοινό έδαφος με τον ΣΥΡΙΖΑ οποιαδήποτε στιγμή.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την άλλη δεν θέλει να τραβήξει την πρίζα στην ελληνική κυβέρνηση, δεν θέλει να κάνει μάρτυρα την ελληνική κυβέρνηση.
Η ΕΕ περνάει ήδη μια βαθιά ηθική κρίση, απαξιώθηκε από την ύφεση και την μεγάλη ανεργία στην Νότια Ευρώπη.
Η Ευρώπη έχει χάσει ένα τεράστιο μέρος του γοήτρου της.
 Κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά στην εξωτερική πολιτική πια είχε πει ο Juncker.
«Μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παγκοσμίως»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης