Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πλάνο σταθεροποίησης και νέο σχέδιο ανάπτυξης εκπονεί η διοίκηση της Πειραιώς – Ισχυροποίηση Θωμόπουλου

Πλάνο σταθεροποίησης και νέο σχέδιο ανάπτυξης εκπονεί η διοίκηση της Πειραιώς – Ισχυροποίηση Θωμόπουλου
Η τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει ένα ρηξικέλευθο πλάνο ανάπτυξης που θα παρουσιαστεί σε βάθος περίπου 2 μηνών.
Εντός διμήνου και με την προϋπόθεση ότι θα έχει υπάρξει άμεσα συμφωνία Ελλάδος και ΕΕ ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς θα παρουσιάσει πλάνο σταθεροποίησης και σχέδιο ανάπτυξης που θα αποτελεί τομή στα μέχρι τώρα ισχύοντα στο τραπεζικό σύστημα.
Για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι σημαντικές διοικητικές αλλαγές που σημειώθηκαν στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς.
Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι ο Άνθιμος Θωμόπουλος θα είναι ο μόνος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο οποίος αποκτά υπερεξουσίες και ουσιαστικά τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας.
Ο Μιχάλης Σάλλας ο πρόεδρος του ομίλου θα συνεχίσει να χαράσσει την στρατηγική ενώ η τράπεζα θα υποστηρίζεται από 3 αντιπροέδρους.
Τον Σταύρο Λεκκάκο ο οποίος αναλαμβάνει τα ελεγκτικά και εποπτικά θέματα και συνεχίζει να αποτελεί θετικό κεφάλαιο για τον όμιλο.
Τον Απόστολο Ταμβακάκη πρώην CEO της Εθνικής τράπεζας, στα θέματα διαχείρισης κινδύνων με έμφαση την MIG και το real estate και άλλα στα οποία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία.
Τον Νίκο Χριστοδουλάκη πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στα θέματα οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης.
Η ισχυροποίηση του Άνθιμου Θωμόπουλου αποτελεί μια σημαντική στρατηγική απόφαση του Μιχάλη Σάλλα ο οποίος ουσιαστικά μεταφέρει τον έλεγχο της τράπεζας και την καθημερινή διαχείριση στον Θωμόπουλου και αποτελεί και την μελλοντική συνέχεια…του ομίλου.
Η ισχυροποίηση Θωμόπουλου συνεπικουρείται και από τις αλλαγές σε επίπεδο διοικητικής δομής καθώς άτυπα δημιουργήθηκαν 6 θέσεις «αναπληρωτών διευθύνοντων συμβούλων».
Ο Ι. Μίλης αναλαμβάνει το corporate και investment banking με αναπληρωτή Π. Λαζαρίδου.
H E. Κασελάκη το retail banking και καταθέσεις με αναπληρωτή Σ. Συρμακέζη.
Ο Σ. Παπασπύρου τα non core business και restructuring portfolio με αναπληρωτή Γ. Παπαϊωάννου.
O Γ. Πουλόπουλος το financial management με αναπληρωτή Αθ. Αρβανίτη.
Ο Ι. Σγουροβασιλάκης το operation με αναπληρωτή Ι. Δελή
Ο Κ. Γεωργίου την διοικητική υποστήριξη του ομίλου.
Η τράπεζα Πειραιώς με τις κινήσεις αυτές και την σημαντικές διοικητικές αλλαγές που πραγματοποίησε σχεδιάζει πλέον το κεφάλαιο της σταθεροποίησης και κυρίως ένα ρηξικέλευθο πλάνο ανάπτυξης που θα παρουσιαστεί σε βάθος περίπου 2 μηνών.

Το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας Πειραιώς



Embedded image permalink

(πρώτη ενημέρωση 13 Μαΐου 2015, 00:11)
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης