Τραπεζικά νέα

Ενωτικό μήνυμα της διοίκησης της Εθνικής σε 800 στελέχη – Πως θα ξαναγίνει πρώτη – Προς διαγραφές δανείων και νέες προβλέψεις

Ενωτικό μήνυμα της διοίκησης της Εθνικής σε 800 στελέχη – Πως θα ξαναγίνει πρώτη – Προς διαγραφές δανείων και νέες προβλέψεις
Ο Φραγκιαδάκης αποκάλυψε ότι η Εθνική θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγραφών δανείων
Ένα ξεκάθαρο ενωτικό μήνυμα έστειλε η νέα διοίκηση της Εθνικής υπό τους Λούκα Κατσέλη (πρόεδρος) και Λεωνίδα Φραγκιαδάκη (διευθύνων σύμβουλος).
 Η Εθνική θα απογειωθεί και ήδη καταστρώνει το σχέδιο για την επόμενη ημέρα, αρχής γενομένης μετά την συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
Η νέα διοίκηση της Εθνικής τράπεζας στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και παρευρέθηκαν 800 στελέχη από όλη την Ελλάδα, με κυριότερη απουσία της Πόλα Χατζησωτηρίου της αναπληρώτριας CEO της Εθνικής….η οποία θα αποχωρήσει από τον όμιλο….μίλησε για όλα.  
Η Λούκα Κατσέλη έστειλε ένα ξεκάθαρο ενωτικό μήνυμα προς όλα τα στελέχη, τονίζοντας ότι μετά την συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ, η Εθνική θα υλοποιήσει το νέο σχέδιο της όπου θα επαναφέρει την Εθνική στην πρώτη θέση ενώ θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην οικονομία, καθώς ετοιμάζει στοχευμένες χορηγήσεις και διαγραφές δανείων.
Η Λούκα Κατσέλη έστειλε ένα μήνυμα προς τα στελέχη της τράπεζας ότι η νέα διοίκηση με αξιοκρατία θα αξιολογήσει όλα τα στελέχη.
Η εντύπωση που άφησε η ομιλία της Κατσέλη ήταν θετική και ενωτική για την τράπεζα.
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής που αντικατέστησε τον Αλέξανδρο Τουρκολιά στην ομιλία του προς τα στελέχη της Εθνικής ανάφερε ότι παρά την κρίση που πλήττει την ελληνική οικονομία η τράπεζα έχει αυξήσει την καταθετική της βάση εσχάτως ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να χορηγεί δάνεια ειδικά σε υγιείς επιχειρήσεις και σε όσες εταιρίες είναι βιώσιμες.
Ο Φραγκιαδάκης τόνισε ότι δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητα η πρωτιά παντού για την Εθνική ωστόσο η Εθνική έχει θέσει ορισμένους στόχους
-Να διακριθεί στην ποιότητα του μίγματος των χαρτοφυλακίων που διαθέτει
-Να διακριθεί στην ποιότητα της κεφαλαιακής της επάρκειας και φερεγγυότητας.
- Να διακριθεί στην ποιότητα του πελατολογίου της
- Να ανακτήσει τα μερίδια αγοράς και να καταλάβει την πρώτη θέση σε δάνεια και χορηγήσεις.
Όπως ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας 7 στις 10 αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια η Εθνική τις εγκρίνει χορηγώντας δάνεια ενώ τόνισε ότι έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ρυθμίσεων στους πελάτες της τράπεζας.
Παράλληλα ο Φραγκιαδάκης αποκάλυψε ότι η Εθνική θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγραφών δανείων το οποίο έχει επιμεληθεί ο Π. Μυλωνάς και το οποίο θα αποτελεί έμπρακτη στήριξη της Εθνικής στην κοινωνία.
(Με βάση πληροφορίες του bankingnews.gr το πρόγραμμα διαγραφών θα προσομοιάζει με αυτό της Πειραιώς ενώ σε κάποιες πιο διευρυμένες περιπτώσεις θα φθάνει έως και haircut 60% σε κεφάλαιο και τόκους)
Η Πειραιώς, η Εθνική και οι υπόλοιπες τράπεζες έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία στηρίζοντας ειδικά τα αδύναμα οικονομικά στρώματα τα οποία είχαν συνάψει δάνεια στο παρελθόν και πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με τον Φραγκιαδάκη η Εθνική θα δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο πελατολόγιο της το οποίο σημειωτέον έχει και την πιο μακροβιότερη σχέση με την τράπεζα.
Το νέο μοντέλο της Εθνικής από προιοκεντρικό θα μετεξελιχθεί σε πελατοκεντρικό, αυτό θα το πετύχει χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, ώστε να απελευθερώσει εργαζομένους που θα ασχοληθούν με τον συμβουλευτικό ρόλο.
Στόχος της Εθνικής είναι το 50% των συναλλαγών να πραγματοποιείται μέσω εναλλακτικών δικτύων.
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης αποκάλυψε ότι η Εθνική στο α΄ τρίμηνο του 2015 θα υιοθετήσει πιο επιθετική πολιτική εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δανείων διενεργώντας ουσιαστικά νέες προβλέψεις.
Στο α΄ τρίμηνο του 2015, η Εθνική θα έχει πιο αυξημένες προβλέψεις με στόχο να καθαρίσει τα δανειακά της χαρτοφυλάκια.
Παράλληλα τόνισε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ, η Εθνική θα ξεκινήσει γύρο επαφών με διεθνείς επενδυτές ώστε να παράσχουν ρευστότητα στον όμιλο της Εθνικής μέσο ομολογιακών, repos και άλλα τα οποία σε αυτή την φάση έχουν όλα παγώσει.
Αναφερόμενος ο Φραγκιαδάκης στο προσωπικό τόνισε ότι η ισονομία και η αξιοκρατία θα κυριαρχήσουν, δεν θα υπάρξουν διώξεις η νέα διοίκηση θέλει όλους τους εργαζομένους και τα στελέχη σε συστράτευση ενώ επισήμανε ότι οι μεταθέσεις θα γίνονται με αξιοκρατικά, γεωγραφικά κριτήρια ώστε να ικανοποιούν το προσωπικό.

Αποκαλυπτική η δημοσκόπηση για την Εθνική

Η Εθνική τράπεζα ανέθεσε σε εταιρία να διεξάγει έρευνα αγοράς – δημοσκόπηση ώστε να διαπιστώσει την άποψη της κοινωνίας για την Εθνική τράπεζα.
Τα ευρήματα είναι άκρως αποκαλυπτικά.
Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ανέφερε ότι οι ουρές στα γκισέ των καταστημάτων είναι ενοχλητικές ενώ πολύς κόσμος αναφέρθηκε στο εξωτερικό προφίλ της τράπεζας και των καταστημάτων, η Εθνική είναι κάπως απαρχαιωμένη σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.
Για τις ουρές η διοίκηση τόνισε ότι αυτό το πρόβλημα που είναι μακροχρόνιο – θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν μεταφέρει η Εθνική ανθρώπινους πόρους στο συμβουλευτικό σκέλος και αν αξιοποιήσει τις τεχνολογίες ώστε μεγάλο μέρος των συναλλαγών να υλοποιείται ηλεκτρονικά.
Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της τράπεζας ήδη υλοποιείται σχέδιο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού περίπου 700 ATMs.
Η κοινωνία συνεχίζει σταθερά να εμπιστεύεται την Εθνική τράπεζα.

Τα ενδιαφέροντα της πανελλαδικής συνάντησης της Εθνικής με τα στελέχη της στο Μέγαρο Μουσικής...

1)Άφησε θετική εντύπωση…η αναφορά της νέας διοίκησης στον Αλέξανδρο Τουρκολιά πρώην CEO της Εθνικής, ο οποίος περνάει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.
2)Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η απουσία της Πόλα Χατζησωτηρίου της αναπληρώτριας CEO της Εθνική η οποία θα αποχωρήσει από την Εθνική, εξέλιξη που σηματοδοτεί και τον παραγκωνισμό του Λάτση που κατέχει το 1,13% της τράπεζας.
3)Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης.
4)Θετική απήχηση είχε η ομιλία Δημήτρη Δημόπουλου του αναπληρωτή CEO της Εθνικής ο οποίος εστιάστηκε στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η νέα διοίκηση.
Η ομιλία Δημόπουλου αντιμετωπίστηκε θετικά από τα παρευρισκόμενα στελέχη.
5)Θετικά αντιμετωπίστηκε και η ομιλία της Νέλλυς Τζάκου Λαμπροπούλου ως υπεύθυνης λιανικής τραπεζικής του ομίλου.
6)Η παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής δεν είχε φανφάρες, πέραν ενός Video όπου παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση για την Εθνική τράπεζα.
7)Η επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της Εθνικής ήταν παρών, απών καθώς ήταν περιθωριοποιημένη.  
8)Με το πέρας των ομιλιών πέραν των εντυπώσεων που άφησαν οι ομιλίες της διοίκησης τα στελέχη της Εθνικής από όλη την Ελλάδα σχολίαζαν…το πρόσφατο άρθρο του bankingnews.gr για τα golden girls της Εθνικής που λαμβάνουν έως 13.000 ευρώ μηνιαίως.
Πολλά σχόλια, για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
9)Δεν είναι τυχαίο ότι υποβλήθηκαν 5 ερωτήσεις προς την διοίκηση στις οποίες απάντησε ο Φραγκιαδάκης με κυριότερη «η Εθνική να αξιοποιήσει  τους εργαζομένους και τα στελέχη της και όχι μόνο τους εξωτερικούς συμβούλους (που είναι και υπερβολικά πολλοί).
Ο Φραγκιαδάκης απάντησε απευθυνόμενος στους 800 παρευρισκομένους ότι «πρέπει να με εμπιστευτείτε, βρίσκομαι στην Εθνική 18 χρόνια και θα δείτε ότι ο στόχος μας ευκαιρίες για όλους θα γίνει πράξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης