Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξεχάστε την ρήξη - Είναι 100% βέβαιη η συμφωνία, αλλάζουν για τρίτη φορά οι μεταρρυθμίσεις και στο βάθος το Γ΄ μνημόνιο

Ξεχάστε την ρήξη - Είναι 100% βέβαιη η συμφωνία, αλλάζουν για τρίτη φορά οι μεταρρυθμίσεις και στο βάθος το Γ΄ μνημόνιο
Η πιθανότητα συμφωνίας είναι πλέον 100%, το σενάριο της ρήξης της Ελλάδος με την ΕΕ ξεχάστε το, το σενάριο της ρήξης έχει πλήρως εγκαταλειφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πιθανότητα συμφωνίας Ελλάδος με ΕΕ αγγίζει πλέον το 100%, το σενάριο της ρήξης της Ελλάδος με την ΕΕ ξεχάστε το... το σενάριο της ρήξης έχει πλήρως εγκαταλειφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση αξιόπιστες πηγές.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εσπευσμένα αναζητά νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ και ταυτόχρονα να προετοιμαστεί το έδαφος για την τρίτη δανειακή σύμβαση το τρίτο μνημόνιο στο οποίο θα ενταχθούν οι τωρινές μεταρρυθμίσεις και ίσως η τελευταία δόση των 7,2 δισεκ. της δεύτερου μνημονίου - δανειακής σύμβασης.
Η κυβέρνηση για τρίτη φορά επικαιροποιεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι θέλει συμφωνία.
Αυτό είναι 1000000% βέβαιο πλέον.

Κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες στο ελληνικό επιχειρείν και όχι μόνο δήλωσε στο bankingnews.gr «οι πιθανότητες ρήξης μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ είναι μηδενικές όχι λίγες αλλά μηδενικές.
Η απόφαση της κυβέρνησης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων και των δήμων και άλλων φορέων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει ρήξη.
Αν υπάρξει ρήξη, άρα και χρεοκοπία με άδεια ταμεία τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους στην φυλακή για εσχάτη προδοσία, δόλο και κατάχρηση εξουσίας.
Η απόφαση να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα αποδεικνύει ότι δεν θέλει την ρήξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι 100% βέβαιο».
Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία αλλά δεν είναι σαφές αν αυτή η συμφωνία επιτευχθεί άμεσα πριν τις 12 Μάιου όπου η Ελλάδα καταβάλλει τα 763 εκατ στο ΔΝΤ ή θα απαιτηθεί χρόνος και οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν προς τα τέλη Μαΐου αλλά νωρίτερα από τις 5 Ιουνίου καθώς 5 με 19 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει 4 πληρωμές στο ΔΝΤ περίπου 2 δισεκ. ευρώ συνολικά.
Η πιθανότητα συμφωνίας είναι πλέον 100%, το σενάριο της ρήξης της Ελλάδος με την ΕΕ ξεχάστε το, το σενάριο της ρήξης έχει πλήρως εγκαταλειφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση ορισμένες πολιτικές πηγές ίσως η συμφωνία επιτευχθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του Μαΐου αλλά αυτή η πληροφορία τελεί υπό την αίρεση ότι θα ξεπεραστούν κάποια εμπόδια τα οποία δεν είναι μείζονος σημασίας.
Μετά τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ του Schaeuble ο οποίος στο πλαίσιο των τακτικών ελιγμών και της πολιτικής μπλόφας ανέφερε ότι εξετάζεται plan b για την Ελλάδα και περιλαμβάνει χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.
Χθες 26 Απριλίου υπήρξε έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία του Τσίπρα με την Merkel ενώ παρέμβαση υπήρξε και από τον ευρωπαίο επίτροπο P. Moscovici ο οποίος δήλωσε ότι ο χρόνος τελειώνει και απαιτείται άμεσα συμφωνία.
Ταυτόχρονα οι συνεχείς συναντήσεις στο Μαξίμου αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση μελετάει νέα δέσμη μεταρρυθμίσεων - τροποποιεί τις προτάσεις της για τρίτη φορά - ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Ο Schaeuble μπλοφάρει και σκόπιμα διαρρέει ότι υπάρχει plan B για να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα άπαξ και η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα χρονοτριβεί.
Η νέα κινητικότητα που υπάρχει στο ελληνικό ζήτημα έχει διττό στόχο.
1)Να καταδείξει ότι η Ευρώπη εργάζεται προς την επίλυση του ελληνικού ζητήματος και όχι στην υλοποίηση του plan B - που δεν υπάρχει -  και
2)φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συμφωνία, βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τους όρους της Ευρώπης για τις μεταρρυθμίσεις ενώ οι παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να υπάρξει και τρίτη επικαιροποίηση των ελληνικών θέσεων δείχνει την προσπάθεια για συμβιβασμό.
Ο βασικός στόχος της σκόπιμης χρονοτριβής της Ελλάδος και της κυβέρνησης είναι ένας.
Η κυβέρνηση της Ελλάδος υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να εγκλωβιστεί στην 4μηνη παράταση του μνημονίου.
Αν είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο στις μεταρρυθμίσεις, θα είχε πάρει την δόση των 7,2 δισεκ. αλλά θα υποχρεωνόταν να εφαρμόσει μέτρα ενάντια στις πολιτικές διακηρύξεις της κυβέρνησης.
Το ουσιώδες δεν είναι αυτό αν η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο στις μεταρρυθμίσεις, στο πέρας της 4μηνης δανειακής σύμβασης τον Ιούνιο όταν θα ξεκινούσε η νέα διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο που χρειάζεται η Ελλάδα η Γερμανία και συνολικά η ΕΕ θα υποχρέωναν την Ελλάδα να εφαρμόσει νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων – μέτρων μνημονιακού χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παγιδευόταν στο σχέδιο της Ευρώπης, θα εκτίθετο στους ψηφοφόρους της και θα εμφανιζόταν ως η επανάληψη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα σκόπιμα χρονοτριβεί γιατί θέλει να κουμπώσει τις μεταρρυθμίσεις που de facto θα δεχθεί με την νέα δανειακή σύμβαση ενώ είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και τα 7,2 δισεκ. της δόσης του δεύτερου δανειακού προγράμματος που ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί.
Για να τεθεί απλά η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα χρονοτριβεί γιατί δεν θέλει να εφαρμόσει διπλό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Το πικρό ποτήρι των μεταρρυθμίσεων θα το υποστεί η κυβέρνηση μια φορά αυτός είναι ο στόχος.
Έτσι θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια – ακόμη και αν υπάρξει άμεσα συμφωνία - ώστε να φθάσει έως τις αρχές Ιουνίου και εκεί να τεθεί επί τάπητος το βασικό σχέδιο ναι σε μεταρρυθμίσεις που εξετάζονται αυτή την περίοδο και στο νέο δάνειο των 30 δισεκ. ευρώ.
Η Ελλάδα σκόπιμα καθυστερεί και αυτό η ΕΕ και η Γερμανία αλλά και συνολικά η Ευρώπη το έχουν διαγνώσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις Schaeuble του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί σχεδίου B περί plan B πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο.
Η Γερμανία γνωρίζει ότι δεν μπορεί η ΕΕ να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, μόνο αν το επιθυμεί ένα κράτος μέλος μπορεί να αποχωρήσει και αυτό θα συμβεί μετά από συνεννόηση νομική και πρακτική.
Στην Ελλάδα καθολικά οι πολίτες τάσσονται υπέρ του ευρώ άρα η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ.
Οι δηλώσεις Schaeuble του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είχαν μια σκοπιμότητα να περάσει η ευρωπαϊκή διπλωματία στην αντεπίθεση κόντρα στις ελληνικές σκοπιμότητες.
Ο φόβος του Grexit ο φόβος της χρεοκοπίας είναι πολύ σοβαρός και σίγουρα θα προκαλέσει μόνο αρνητικές αντιδράσεις.
Σπέρνοντας τον φόβο του Grexit η Γερμανία σκόπιμα  χτυπάει την σκόπιμη αναβλητικότητα της Ελλάδος.
Η Ελλάδα σκόπιμα χρονοτριβεί και η Γερμανία – και όχι μόνο η Γερμανία – σκόπιμα διαρρέουν τα περί Grexit και τα περί σχεδίου Β που περιλαμβάνει και στάση πληρωμών.
Η συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ πλησιάζει αυτό πλέον είναι 100% βέβαιο ενώ πρέπει να ξεχάσουμε το σενάριο της ρήξης, των εκλογών ή των δημοψηφισμάτων αυτά είναι πολιτικές ανοησίες.
Οι εκλογές και το δημοψήφισμα δεν έχουν κανένα πρακτικό νόημα, θα προκαλέσουν μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές και δημοψηφίσματα αυτό είναι 100% βέβαιο.
Η Ελλάδα θέλει συμφωνία αυτό είναι 100% βέβαιο όπως 100% βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν θέλει την ρήξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης